Ryba w piekarniku | Przepisy.pl pixel

ryba w piekarniku

112 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: ryba w piekarniku (112)

Omlet z rybą z piekarnika
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Omlet dał się poznać jako potrawa awaryjna, gdy masz ochotę na ciepłe śniadanie albo kolację, ale...
Dorsz z piekarnika z warzywami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

142

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Delikatne mięso ryby i podsmażone warzywa to doskonała propozycja na niedzielny obiad. Dorsz piec...
Ryba leningradzka
ratingratingratingratingrating

95

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Rybę podziel na kawałki, posyp przyprawą Knorr. Obtocz w mące i usmaż na oliwie.
Kołacze z rybą
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Jak w niebanalny sposób podać rybę? Jeśli szukasz alternatywy dla smażonej, panierowanej lub piec...
Ryba z warzywami i suszoną śliwką
ratingratingratingratingrating

100

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Ryba po podhalańsku to doskonały sposób na pyszny obiad. Łączy w sobie wyrazisty smak ryby oraz w...
Zapiekanka rybna ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szukasz sposobu na wyśmienitą zapiekankę obiadową? Nasza propozycja to zapiekanka rybna ze szpina...
Rolada ze szpinakiem i łososiem
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Wielu ludzi nie wyobraża sobie wigilijnego lub bożonarodzeniowego stołu bez dań, których głównym...
Dorsz w sosie pomidorowym
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Nie masz pomysłu na niebanalne podanie ryby? Nie chcesz by po usmażeniu była sucha, a masz dość f...
Ziemniaki faszerowane po chłopsku
ratingratingratingratingrating

374

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ziemniaki i śledzie to duet, który doskonale ze sobą współgra. Kto z nas nie zna sałatki śledziow...
Ziołowe pstrągi z rusztu
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Ziołowe pstrągi z rusztu – przyrządzisz je na grillu lub w piekarniku, świetnie sprawdzą się na k...
Łosoś w papilotach z porami i ziołami
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Aromatyczne zioła, soczyste pory i wyrazisty łosoś – to składniki, które skomponują się, tworząc...
Zapiekany łosoś à la carbonara
ratingratingratingratingrating

34

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sos carbonara służyć może nie tylko jako baza do makaronu. Z powodzeniem możesz zaserwować go tak...
Pstrąg faszerowany warzywami
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Pstrąg należy do najszlachetniejszych ryb słodkowodnych – jego mięso jest delikatne, chude i wyją...
Łosoś a la carbonara
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Pokrój filet z łososia na 4-5 porcji. Oprósz białym pieprzem i solą, jeśli zachodzi taka potrzeba...
Tołpyga w pomidorach i pergaminie
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Rybę oczyść i pokrój na 5 porcji.
Sandacz duszony w koprze włoskim
ratingratingratingratingrating

27

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Sandacz duszony w koprze włoskim to ciekawa alternatywa dla klasycznej ryby po grecku. Do jego pr...
Pieczony pstrąg
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Połączenie delikatnej ryby z pysznym boczkiem podbije twoje podniebienie. Jeśli dotychczas serwow...
Pasztet ze szpinaku z łososiem
ratingratingratingratingrating

75

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Domowy pasztet kojarzy Ci się jedynie z mięsem i świątecznym stołem? Dzięki naszym recepturom pos...
Łosoś pieczony w folii
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Chcesz, by ryba po upieczeniu była soczysta i aromatyczna, a jednocześnie bardzo delikatna? Posta...
Karp w cieście
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Karp w cieście to efektowna forma podania popularnej ryby wigilijnej. Oprawioną już rybę delikatn...
Zawijasy z soli - VIDEO
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Rybę po rozmrożeniu umyj, osusz i dopraw Przyprawą do ryb Knorr.
Tartaletki ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

50

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Przygotuj foremki do pieczenia o średnicy 8-10 centymetrów. Ciasto francuskie rozwałkuj na gruboś...
Rybne kokosanki
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Filet z ryby pokrój w paski o szerokości około 1 centymetra. Zamarynuj w przyprawie Knorr i odsta...
Karp pieczony
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Lubisz ryby lub po prostu masz ochotę na danie rybne? Ta propozycja na karpia pieczonego jest dos...
Krokieciki rybne
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. Makrelę obierz ze skóry, oczyść...
Sandacz z tapenadą oliwkową
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Sandacz z tapenadą oliwkową to danie proste i jednocześnie wykwintne, doskonałe na świąteczny obi...
Sandacz z ziołami i glazurowaną marchewką
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Eleganckie danie – na wyciągniecie ręki. Ile razy odrzuciłaś myśl o ugotowaniu jakiejś potrawy, n...
Ziemniaki faszerowane śledziem
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Ziemniaki faszerowane śledziem – to dobra propozycja, jeśli potrzebujesz przystawki przed daniem...
Łosoś na szpinaku
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pora na danie popisowe! Jeśli chcesz sprawdzić się w roli szefa kuchni i zaprezentować swoje umie...
Sałatka z pieczonym łososiem
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Wykwintna sałatka z tego przepisu wyróżnia się niebanalnym smakiem, który uzyskasz dzięki połącze...

przepisy.pl - Ryba w piekarnikuRyba w piekarniku

Zanim upieczesz rybę w piekarniku, wcześniej zamarynuj ją lub oprósz pieprzem oraz ziołami. Doskonałym dodatkiem do pieczonej ryby będą warzywa, a także gęsty sos, np. śmietanowo-koperkowy, cytrynowy, sezamowy lub jogurtowo-czosnkowy. Lubisz połączenie wytrawnych i słodkich smaków? Przygotuj więc rybę po grecku z ananasem. Filety dowolnej ryby przełóż warzywami (marchewką, porem i selerem) oraz kawałkami ananasa, który zapieczony z rybą nada jej soczystości i słodkiego smaku. Jeśli natomiast od owoców wolisz warzywa, koniecznie wypróbuj przepis na warstwową zapiekankę z ryby i szpinaku. By otrzymać szpinakowy farsz, wystarczy, że na rozgrzanym oleju poddusisz rybę, cebulę, czosnek, pomidory oraz paprykę, a następnie dodasz musztardę i rozmrożony szpinak. A może zaserwujesz rybę z duszonymi warzywami? Do przygotowania tego dania wykorzystaj marchewkę oraz selera. Warzywa podduś na patelni, a następnie przełóż je do żaroodpornego naczynia. Na koniec ułóż na nich dorsza lub inną białą rybę, całość polej sosem koperkowym i zapiecz. Gotowe danie podawaj posypane natką pietruszki lub posiekanym koperkiem, razem z kawałkami cytryny. Jeśli zależy Ci na czasie, wystarczy, że upieczesz rybę posypaną podstawowymi przyprawami, razem z gałązką koperku i cząstkami owoców cytrusowych. Do rybnych dań pasuje wiele dodatków. Podczas uroczystego przyjęcia serwuj np. opiekane talarki z ziemniaków, a na obiad frytki albo ryż. Wzorując się na kuchni angielskiej, podawaj także purée z groszku oraz mięty. Kategoria przepisów na ryby z piekarnika to również mnóstwo inspiracji na smaczne zapiekanki. Wystarczy dodatek śmietany, sera, ziemniaków czy innych warzyw i pyszna potrawa będzie gotowa. Do zapiekanek wybieraj dowolne ryby, najlepsze będą jednak te o zwartym mięsie, na przykład łosoś lub halibut. Sprawdzi się również sandacz. Lubisz włoską lasagne? Przygotuj więc jej wersję rybną. Dzięki naszym sprawdzonym przepisom przygotujesz perfekcyjne pieczone ryby, które sprawdzą się na każdą okazję!