Ryba z warzywami w piekarniku - zobacz na przepisy.pl | Przepisy.pl pixel

ryba z warzywami w piekarniku

52 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: ryba z warzywami w piekarniku (52)

Dorsz z piekarnika z warzywami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

142

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Delikatne mięso ryby i podsmażone warzywa to doskonała propozycja na niedzielny obiad. Dorsz piec...
Ryba z warzywami i suszoną śliwką
ratingratingratingratingrating

100

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Ryba po podhalańsku to doskonały sposób na pyszny obiad. Łączy w sobie wyrazisty smak ryby oraz w...
Ryba leningradzka
ratingratingratingratingrating

95

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Rybę podziel na kawałki, posyp przyprawą Knorr. Obtocz w mące i usmaż na oliwie.
Kołacze z rybą
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Jak w niebanalny sposób podać rybę? Jeśli szukasz alternatywy dla smażonej, panierowanej lub piec...
Pstrąg faszerowany warzywami
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Pstrąg należy do najszlachetniejszych ryb słodkowodnych – jego mięso jest delikatne, chude i wyją...
Zapiekanka rybna ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szukasz sposobu na wyśmienitą zapiekankę obiadową? Nasza propozycja to zapiekanka rybna ze szpina...
Zapiekanka warzywna z oliwkami
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kalafior podziel na różyczki i krótko obgotuj w osolonym wrzątku, odsącz.
Tartaletki ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

50

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Przygotuj foremki do pieczenia o średnicy 8-10 centymetrów. Ciasto francuskie rozwałkuj na gruboś...
Karp pieczony
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Lubisz ryby lub po prostu masz ochotę na danie rybne? Ta propozycja na karpia pieczonego jest dos...
Kulebiak  z dorszem i białą kapustą
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Kulebiak wywodzi się co prawda z kuchni ukraińskiej, ale często gości także na polskich stołach...
Rolada ze szpinakiem i łososiem
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Wielu ludzi nie wyobraża sobie wigilijnego lub bożonarodzeniowego stołu bez dań, których głównym...
Łosoś w papilotach z porami i ziołami
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Aromatyczne zioła, soczyste pory i wyrazisty łosoś – to składniki, które skomponują się, tworząc...
Tołpyga w pomidorach i pergaminie
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Rybę oczyść i pokrój na 5 porcji.
Sandacz duszony w koprze włoskim
ratingratingratingratingrating

27

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Sandacz duszony w koprze włoskim to ciekawa alternatywa dla klasycznej ryby po grecku. Do jego pr...
Łosoś pieczony w folii
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Chcesz, by ryba po upieczeniu była soczysta i aromatyczna, a jednocześnie bardzo delikatna? Posta...
Sandacz z ziołami i glazurowaną marchewką
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Eleganckie danie – na wyciągniecie ręki. Ile razy odrzuciłaś myśl o ugotowaniu jakiejś potrawy, n...
Dorsz w sosie pomidorowym
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Nie masz pomysłu na niebanalne podanie ryby? Nie chcesz by po usmażeniu była sucha, a masz dość f...
Ziemniaki faszerowane po chłopsku
ratingratingratingratingrating

374

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ziemniaki i śledzie to duet, który doskonale ze sobą współgra. Kto z nas nie zna sałatki śledziow...
Pieczony pstrąg
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Połączenie delikatnej ryby z pysznym boczkiem podbije twoje podniebienie. Jeśli dotychczas serwow...
Zawijasy z soli - VIDEO
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Rybę po rozmrożeniu umyj, osusz i dopraw Przyprawą do ryb Knorr.
Pasztet ze szpinaku z łososiem
ratingratingratingratingrating

75

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Domowy pasztet kojarzy Ci się jedynie z mięsem i świątecznym stołem? Dzięki naszym recepturom pos...
Krokieciki rybne
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. Makrelę obierz ze skóry, oczyść...
Sandacz z tapenadą oliwkową
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Sandacz z tapenadą oliwkową to danie proste i jednocześnie wykwintne, doskonałe na świąteczny obi...
Pizza Pescatore
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Składniki na sos do pizzy wymieszaj ze sobą dokładnie i dopraw pieprzem do smaku...
Brukselka zapiekana w sosie
ratingratingratingratingrating

79

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Zapiekana brukselka w sosie serowym to propozycja, dzięki której każdy przekona się do tego warzy...
Zapiekanka śląska
ratingratingratingratingrating

50

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Obierz i posiekaj cebulę, czosnek rozgnieć. Pokrój pomidory w plastry, papryki w paski. Podsmaż c...
Grzanki z sardynkami
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Pokrój bagietkę na 6 kromek. Połóż na blasze, posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr...
Zapiekanka z ziemniakami, serem i tuńczykiem
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zapiekanka ziemniaczana z tuńczykiem i serem żółtym to przykład tego, jak ulubiony dodatek naszej...

przepisy.pl - Ryba z warzywami w piekarnikuRyba z warzywami w piekarniku

Jeśli szukacie ciekawych inspiracji, które możecie wykorzystać w codziennym gotowaniu, poleca się na obiad ryba z warzywami z piekarnika. Brzmi banalnie, ale smakuje wyjątkowo. I o to w kuchennych kreacjach przecież chodzi. Liczy się wyłącznie to, że przygotowane danie znika ze stołu w mgnieniu oka, a jego miłośnicy oczekują dokładki. Taki scenariusz musicie założyć, jeśli na wasz stół trafi ryba w warzywach z piekarnika. Przepis jest prosty w przygotowaniu. Wystarczy, że wybierzecie ulubiony gatunek ryby oraz jarzyny, które na co dzień wykorzystujecie w kuchni. Połączenie tych składników sprawi, że danie po upieczeniu będzie aromatyczne i nowoczesne. Dla uzyskania pożądanego smaku użyjcie ciekawych kompozycji przypraw, dzięki czemu zyskacie potrawę, którą zachwyci się każdy miłośnik rybnych dań. Jeśli na wasz stół ma trafić ryba w warzywach, przepisy, które pomogą przygotować ją w oryginalny sposób, znajdziecie poniżej.

Dla kogo?

Ryba z warzywami z piekarnika jest idealnym posiłkiem dla każdego, kto włącza w codzienny jadłospis morskie dodatki. Dania spodobają się także osobom poszukującym różnorodności w zakresie potraw obiadowych. Ryby z warzywami będą też idealnym pomysłem dla smakoszy poszukujących dań łatwych w przygotowaniu.

Na jaką okazję?

Ryba w warzywach z piekarnika jest przede wszystkim idealnym pomysłem na rodzinny obiad. Może także grać główną rolę podczas kolacji lub przyjęcia dla znajomych.

Czy wiesz, że?

Praktycznie każdy gatunek ryb nadaje się do zapiekania. Wystarczy odpowiednio przygotować filet lub tuszę, aby po upieczeniu mięso smakowało wybornie. Niektóre rodzaje ryb wymagają wcześniejszego zamarynowania, co sprawia, że mięso po wyjęciu z piekarnika jest delikatne i kruche.

Dla urozmaicenia:

Ryba z warzywami z piekarnika świetnie komponuje się z różnymi dodatkami. Przygotuj frytki lub ziemniaki opiekane z ziołami, a stworzysz na talerzu prawdziwe arcydzieło kulinarne. Jeśli lubisz nieco bardziej wyraziste smaki, rybę wzbogać ostrymi dodatkami, w postaci suszonej papryki lub salsy z chili, podawanej obok dania głównego.