ryba z warzywami w piekarniku

126 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: ryba z warzywami w piekarniku (126)

Dorsz z piekarnika z warzywami
ratingratingratingratingrating

124

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Delikatne mięso ryby i podsmażone warzywa to doskonała propozycja na niedzielny obiad. Dorsz piec...
Młode ziemniaki pieczone w piekarniku
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Młode ziemniaki pieczone w piekarniku to propozycja na oryginalny i aromatyczny dodatek do mięs...
Sandacz z duszonymi warzywami
ratingratingratingratingrating

53

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Duszenie to dobry sposób na przygotowanie wielu potraw – zwłaszcza tych z warzyw. Lepiej niż goto...
Pstrąg faszerowany warzywami
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Pstrąg należy do najszlachetniejszych ryb słodkowodnych – jego mięso jest delikatne, chude i wyją...
Halibut pieczony z warzywami
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Miłośnicy odpoczynku nad morzem zapewne kojarzą halibuta w wersji smażonej, który występuje w men...
Ryba po podhalańsku
ratingratingratingratingrating

89

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Ryba po podhalańsku to doskonały sposób na pyszny obiad. Łączy w sobie wyrazisty smak ryby oraz w...
Ryba leningradzka
ratingratingratingratingrating

73

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kołacze z rybą
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Jak w niebanalny sposób podać rybę? Jeśli szukasz alternatywy dla smażonej, panierowanej lub piec...
Ryba po grecku z ananasem
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Oryginalny przepis na rybę po grecku zakłada podawanie jej na zimno. Filet ryby przekładny jest d...
Ryba z sosem pieczarkowym
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Łatwe i szybkie w przygotowaniu danie dla kilku osób? Mówisz i masz! Co powiesz na rybę w sosie p...
Ryba po marynarsku
ratingratingratingratingrating

99

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Zapiekanka rybna to posiłek, który można podawać na różne okazje – sprawdzi się jako główne danie...
Zapiekana ryba z puree ziemniaczanym
ratingratingratingratingrating

27

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szukasz urozmaicenia codziennych dań obiadowych? Zainspiruj się i przyrządź zapiekaną rybę, która...
Ryba zapiekana z pomidorowym pesto
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Zapiekana ryba z pomidorowym pesto to dobry sposób na przygotowanie smacznego rybnego dania. Sekr...
Lasagne z owocami morza
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Lasagne z owocami morza to niezwykle apetyczne połączenie aromatycznych składników. Zapiekane w n...
Rolada ze szpinakiem i łososiem
ratingratingratingratingrating

25

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Wielu ludzi nie wyobraża sobie wigilijnego lub bożonarodzeniowego stołu bez dań, których głównym...
Zapiekanka rybna ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szukasz sposobu na wyśmienitą zapiekankę obiadową? Nasza propozycja to zapiekanka rybna ze szpina...
Pieczeń rybna
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pieczeń to popularne danie, które możesz podać w oryginalny sposób. Wystarczy, że standardowo uży...
Kremowa zapiekanka rybna
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kremowa zapiekanka rybna to sposób na smaczny obiad lub efektowną przystawkę podczas spotkania w...
Zapiekanka z owocami morza
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Proste przyrządzanie potraw jest możliwe, o czym przekonasz się dzięki poniższemu przepisowi. Tym...
Tartaletki ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

39

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Pieczony pstrąg
ratingratingratingratingrating

28

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Połączenie delikatnej ryby z pysznym boczkiem podbije twoje podniebienie. Jeśli dotychczas serwow...
Sandacz z ziołami i glazurowaną marchewką
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Eleganckie danie – na wyciągniecie ręki. Ile razy odrzuciłaś myśl o ugotowaniu jakiejś potrawy, n...

przepisy.pl - Ryba z warzywami w piekarnikuRyba z warzywami w piekarniku

Jeśli szukacie ciekawych inspiracji, które możecie wykorzystać w codziennym gotowaniu, poleca się na obiad ryba z warzywami z piekarnika. Brzmi banalnie, ale smakuje wyjątkowo. I o to w kuchennych kreacjach przecież chodzi. Liczy się wyłącznie to, że przygotowane danie znika ze stołu w mgnieniu oka, a jego miłośnicy oczekują dokładki. Taki scenariusz musicie założyć, jeśli na wasz stół trafi ryba w warzywach z piekarnika. Przepis jest prosty w przygotowaniu. Wystarczy, że wybierzecie ulubiony gatunek ryby oraz jarzyny, które na co dzień wykorzystujecie w kuchni. Połączenie tych składników sprawi, że danie po upieczeniu będzie aromatyczne i nowoczesne. Dla uzyskania pożądanego smaku użyjcie ciekawych kompozycji przypraw, dzięki czemu zyskacie potrawę, którą zachwyci się każdy miłośnik rybnych dań. Jeśli na wasz stół ma trafić ryba w warzywach, przepisy, które pomogą przygotować ją w oryginalny sposób, znajdziecie poniżej.

Dla kogo?

Ryba z warzywami z piekarnika jest idealnym posiłkiem dla każdego, kto włącza w codzienny jadłospis morskie dodatki. Dania spodobają się także osobom poszukującym różnorodności w zakresie potraw obiadowych. Ryby z warzywami będą też idealnym pomysłem dla smakoszy poszukujących dań łatwych w przygotowaniu.

Na jaką okazję?

Ryba w warzywach z piekarnika jest przede wszystkim idealnym pomysłem na rodzinny obiad. Może także grać główną rolę podczas kolacji lub przyjęcia dla znajomych.

Czy wiesz, że?

Praktycznie każdy gatunek ryb nadaje się do zapiekania. Wystarczy odpowiednio przygotować filet lub tuszę, aby po upieczeniu mięso smakowało wybornie. Niektóre rodzaje ryb wymagają wcześniejszego zamarynowania, co sprawia, że mięso po wyjęciu z piekarnika jest delikatne i kruche.

Dla urozmaicenia:

Ryba z warzywami z piekarnika świetnie komponuje się z różnymi dodatkami. Przygotuj frytki lub ziemniaki opiekane z ziołami, a stworzysz na talerzu prawdziwe arcydzieło kulinarne. Jeśli lubisz nieco bardziej wyraziste smaki, rybę wzbogać ostrymi dodatkami, w postaci suszonej papryki lub salsy z chili, podawanej obok dania głównego.