ryz z warzywami na patelnie
62 przepisy
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: ryz z warzywami na patelnie (62) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
Ryż z warzywami na patelnię
Pod żadnym hasłem nie kryje się tyle różnorodnych potraw co w przypadku ryżu z warzywami. Oczywiście, jarzyny w sosie podane na sypkim ryżu to pewnie pierwsze skojarzenie. W kuchni orientalnej znajdziemy znacznie więcej inspiracji. Na własnym podwórku zresztą też. Spójrzmy na to, ile wersji gołąbków mamy do dyspozycji! Niezliczone warianty mięsne i ich wegetariańskie alternatywy. A czy istnieje idealny ryż z warzywami na patelnię? Jasne, że tak! Dla każdego oznacza jednak coś innego.
Dla kogo?
Gdy widzisz złożone, skomplikowane receptury niektórych dań od razu masz ochotę zamówić pizzę z dowozem do domu? Właśnie dla ciebie powstały poniższe przepisy – zaraz dowiesz się, jak zrobić ryż z warzywami na patelnię! Do tej pory z sukcesem udawało ci się tylko ugotować wodę na herbatę i zrobić kanapkę? Tak kolorowym daniem zaskoczysz wszystkich, którzy wątpili w twój kulinarny talent. Bez trudu wyczarujesz nieprzeciętne risotto i paellę. Prosto nie znaczy nudno!
Na jaką okazję?
Szykuje się impreza w wegetariańskim klimacie? Miej przepis na ryż z warzywami pod ręką. Zakład, że będzie najbardziej kolorową potrawą na stole? Takie składniki są zapowiedzią przygody z azjatycką kuchnią. Indie, Chiny i Tajlandię masz na wyciągnięcie ręki. Codzienny obiad w światowym stylu brzmi szałowo!
Czy wiesz, że?
Każdego roku produkowanych jest około 600 milionów ton ryżu! Takie ilości aż się proszą o częstsze eksperymentowanie z ryżowymi specjałami! Znaczna część światowych zasobów pochodzi z Chin, lecz Indie, Japonia, Tajlandia i Indonezja też są ważnymi graczami.
Dla urozmaicenia:
Nie bój się przekraczać kulinarnych granic, bo świat potraw z ryżem nie kończy się na sushi. Kto jak kto, ale azjatyccy szefowie kuchni wiedzą, jak zrobić ryż z warzywami na patelni, by był niezapomniany! Kedgeree to jednogarnkowa potrawa, w której ważnym elementem jest wędzona ryba. W baygun pulao z ochotą pochrupiesz orzeszki ziemne. Nie zapomnij o pikantnych przyprawach!