salatka z wedzonym lososiem
60 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: salatka z wedzonym lososiem (60) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Sałatka z wędzonym łososiem
Sałatka z wędzonym łososiem
Jeśli należycie do szerokiego grona fanów łososia pod różnymi postaciami, nie zapominajcie o sałatkach z tą szlachetną rybą. Najczęściej serwowany jest jako imprezowa przekąska oraz składnik makaronów. Dziś odkrywamy jego drugą twarz. Sałatka z łososiem wędzonym? Tak! Ta kompozycja łączy w sobie nadzwyczajne aromaty. Świeże składniki świetnie współgrają z nutą wędzenia, która dodaje każdej potrawie wyrazistości. Chcąc przygotować wyjątkową przystawkę lub dodatek do dania głównego, sprawdźcie, jakie składniki macie w lodówce. Nie powinno w niej zabraknąć łososia, który sprawi, że nawet z najprostszych składników wyczarujecie potrawę na miarę prawdziwego szefa kuchni. Co więcej, sałatka z wędzonym łososiem jest eleganckim, pysznym i delikatnym posiłkiem, który znika ze stołu w mgnieniu oka. Dania te chętnie przygotowują osoby, których drugim imieniem jest kreatywność. Wystarczy pomysł i parę składników, aby w kilka minut przyrządzić autorską i pyszną sałatkę z wędzonym łososiem.
Dla kogo?
Przepis na sałatkę z łososiem wędzonym jest idealną propozycją dla każdego, kto lubi ryby i wykorzystuje je w kuchni pod różnymi postaciami. Sałatki będą także smakować zwolennikom nowoczesnych potraw, które łączą w sobie zróżnicowane składniki oraz intensywne aromaty.
Na jaką okazję?
Sałatka z łososia wędzonego sprawdzi się idealnie na każdy rodzaj przyjęcia. Stworzy menu nowoczesne, eleganckie i bogate w różnorodne smaki. Danie to jest także świetną propozycją na kolację lub drugie śniadanie.
Czy wiesz, że?
Dostępny w sklepach łosoś wędzony jest na dwa sposoby. Pierwszym jest wędzenie na gorąco, które jest procesem znacznie szybszym, jednak ryba nie przechodzi tak dokładnie aromatem dymu wędzarniczego. Drugi sposób, czyli wędzenie na zimno, jest długotrwałe i może trwać nawet kilka dni. Łosoś jest jednak bardziej aromatyczny, co szczególnie docenią znawcy tej ryby.
Dla urozmaicenia:
Przygotuj menu rybne, w którym zaserwujesz gościom wiele odmian łososia – od smażonego, grillowanego, aż po sałatkę z wędzonym łosiem i bruschettę. Dzięki temu zaprezentujesz wiele odmian tej ryby, pokazując, iż w każdej formie smakuje wyjątkowo.