salatki z serem feta
67 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: salatki z serem feta (67) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
Sałatki z serem feta
Grecja tylko latem? Nie! Ser feta przypomni o tym kraju nawet podczas pochmurnych i mroźnych dni. Jeśli chcesz poczuć choć przez chwilę wyjątkowy klimat Grecji, przybliży cię do niego sałatka z serem feta. Przepis na nią jest bardzo prosty: przygotuj ser, kilka warzywnych składników, sos i stwórz potrawę uwielbianą przez wszystkich. Z tradycyjnej receptury możecie przygotować bazę, którą rozbudujecie w dowolny sposób, dodając do niej choćby sardynki, kaszę czy majonez zamiast sosu. Ser feta daje wręcz nieograniczone możliwości w kuchni, pozwalając przygotować aromatyczne dania, oparte o jego wyrazisty smak. Jeśli poszukujecie ciekawego pomysłu na grill lub domową, szybką przekąskę, skorzystajcie z naszych propozycji i wybierzcie przepis na sałatkę z serem feta, który najbardziej pasuje do waszego gustu kulinarnego. Zwolennicy mięsa z pewnością odkryją wyjątkowy smak grillowanego kurczaka, który połączony z serem feta, warzywami i aromatycznym sosem stworzy zachwycającą kompozycję.
Dla kogo?
Sałatki z serem feta dedykowane są wszystkim, którzy uwielbiają ten grecki przysmak. Możecie je serwować osobom gustującym w kuchni roślinnej, a wzbogacone o ulubioną rybę lub grillowanego kurczaka zachwycą także miłośników mięsnych specjałów.
Na jaką okazję?
Sałatka z serem feta to propozycja na śniadanie, obiad, kolację, grill, imprezę czy lunch do pracy. Tylko do was zależy, kiedy zaserwujecie to wyjątkowe danie.
Czy wiesz, że?
Oryginalny ser feta przygotowywany jest wyłącznie z mleka owczego i koziego. Podczas jego produkcji nie stosuje się żadnych konserwantów. Przed psuciem ser chroni solanka, w której feta trafia do sklepów.
Dla urozmaicenia:
Jeśli wiesz już, jak zrobić sałatkę z serem feta, wzbogać potrawę ulubionymi ziołami. Nie mieszaj ich, a jedynie wysyp na wierzch. Dzięki temu otrzymasz danie o świeżym aromacie i estetycznym wyglądzie, które w takiej formie zaserwujesz gościom.