50 przepisów na: schab gotowany w warzywach
Zawężanie wyników

Schab w pięciu smakach
30''
Łatwe
To danie, które poprawia humor i uzależnia. Zapoznaj się z naszym przepisem na schab w pięciu smakach i rób je zawsze, gdy masz ochotę na coś pysznego i charakternego. Schab, który jest z...
zobacz przepis

Schab w chińskim sosie
30''
Łatwe
Krok 1: Schab pokrój w paski. Cebulę, imbir, pieczarki i czosnek również pokrój w cienkie paseczki. Krok 2: Na patelni rozgrzej olej. Smaż zaczynając od mięsa. Krok 3: Następnie dodaj...
zobacz przepis

Schab à la Sztufada - VIDEO
60''
Łatwe
Krok 1: Schab umyj i oczyść z błonek. Namocz grzyby w ciepłej wodzie, do momentu, gdy nieco zmiękną, a następnie pokrój w podłużne paski. Czosnek również pokrój w paski. Krok 2: Za pomocą...
zobacz przepis

Schab ze śliwką w galarecie
90''
Średnie
Mięsa w galarecie mają renomę dań pracochłonnych i trudnych. Jednak nasz przepis na wykwintny schab ze śliwką w galarecie jest prosty do przygotowania, a efekt, który uzyskasz, zapewni ci...
zobacz przepis

Schab w kremowym sosie
30''
Łatwe
Jeśli zbliża się pora obiadowa lub spodziewasz się gości, a potrzebujesz dania szybkiego i łatwego, zrób schab w kremowym sosie – to danie, które z pewnością dobrze się sprawdzi. Na początek...
zobacz przepis

Pieczony schab z suszonymi figami
60''
Łatwe
To oryginalne połączenie smaków: wyrazistego mięsa, aromatycznych przypraw oraz słodkich owoców. Jeśli szukasz inspiracji na smaczny obiad, który z powodzeniem podasz na niemal każdą okazję...
zobacz przepis

Schab z fioletowym kalafiorem
60''
Łatwe
Masz ochotę na smaczny obiad z dodatkiem dużej ilości warzyw? Ten przepis będzie odpowiednim rozwiązaniem. Żeby przygotować soczysty schab z fioletowym kalafiorem, najpierw zamarynuj mięso....
zobacz przepis

Schab ze śliwką w sosie orzechowym
60''
Łatwe
Schab ze śliwkami i sosem orzechowym to smaczne połączenie soczystego mięsa i wyrazistego nadzienia. Jeśli zatem szukasz alternatywy dla klasycznej pieczeni, ten sposób przygotowania schabu...
zobacz przepis

Kotlety schabowe z pigwą
60''
Średnie
Krok 1: Na dużej patelni podgrzej dwie łyżki oliwy, a następnie podsmaż na niej wieprzowinę. Gdy się zarumieni, zdejmij z patelni. Krok 2: Resztę oliwy podgrzej na patelni, dodaj...
zobacz przepis

Pieczony schab w grzybowym sosie
90''
Łatwe
Szlachetny wieprzowy schab wykorzystasz nie tylko do przyrządzenia popularnych schabowych. Upieczenie go w piekarniku zajmie co prawda więcej czasu, ale soczyste, kruche i pachnące mięso,...
zobacz przepis

Ryż z mięsem i warzywami
45''
Łatwe
Dziś na obiad soczysta wołowina w zielonej obstawie chrupiących warzyw. Ryż z mięsem i warzywami to szybka i łatwa potrawa – przygotujesz ją w jednym garnku. Sukces jego przyrządzania zależy...
zobacz przepis

Schabowe steki z pieczarkowym sosem
30''
Łatwe
Dzięki temu przepisowi poznasz nowy sposób na przyrządzenie popularnego w kuchni polskiej dania obiadowego, czyli kotletów schabowych. Tym, co wyróżnia tę potrawę, jest dodatek delikatnego...
zobacz przepis

Schab z borówkami
90''
Łatwe
Popularny schab często gości na naszych stołach pod różnymi postaciami. Kruchy i delikatny może zaskoczyć swoim smakiem, jeśli przygotujesz go z owocowo-pikantnym borówkowym sosem. W takiej...
zobacz przepis

Ostry Stroganoff
30''
Łatwe
Krok 1: Mięso pokrój w cienkie paski i usmaż na rozgrzanej oliwie. Krok 2: Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w ósemki. Dodaj do mięsa i smaż chwilę razem. Krok 3: Fix Knorr rozmieszaj...
zobacz przepis

Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym
30''
Łatwe
Krok 1: W miseczce wymieszaj musztardę z oliwą, pieprzem oraz odrobiną soli. Kotlety natrzyj marynatą. Krok 2: Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondelku z piwem i doprowadź do...
zobacz przepis

Zupa pak choi
45''
Łatwe
Azjatyckie danie charakteryzujące się bogactwem smaków, a do tego proste w przygotowaniu – to zupa pak choi. Jej nazwa nawiązuje do głównego składnika, jakim jest chińska kapusta. Młode...
zobacz przepis

Wołowina w sosie pieczarkowym
45''
Łatwe
Wołowina w sosie pieczarkowym to klasyczne połączenie. Grzyby doskonale komponują się z czerwonymi mięsami, podkreślając ich smak. Do przyrządzenia tego dania użyj polędwicy wołowej, czyli...
zobacz przepis

Grzybowa potrawka
30''
Łatwe
Krok 1: Pieczarki pokrój na połówki lub ćwiartki, prawdziwki również pokrój, jeśli są zbyt duże. Cebulę pokrój w piórka. Krok 2: Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z wodą i...
zobacz przepis

Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą
45''
Łatwe
Krok 1: Ziemniaki umyj dokładnie. Nie obieraj. Pokrój w centymetrowe plastry. Cebulę pokrój w plastry i podsmaż na oleju.
Krok 2: Gdy będzie szklista, odłóż połowę na talerzyk....
zobacz przepis

Makaron z wołowiną i czerwonym winem
15''
Łatwe
Makaron z wołowiną i czerwonym winem to pyszne danie inspirowane kuchniami południowej Europy, w których wino powszechnie wykorzystuje się do gotowania. Po odparowaniu pozostawia ono smak,...
zobacz przepis

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym
45''
Łatwe
Jeśli poszukujesz dania, które połączy w sobie wyrazisty smak mięsa z nutą słodyczy, ta propozycja będzie dla Ciebie doskonała. Zainspiruj się nią i przygotuj kurczaka w sosie musztardowym....
zobacz przepis

Kurczak z grzybami i ziołową kruszonką
45''
Łatwe
Krok 1: Piersi pokrój w grubą kostkę, a pieczarki w ósemki. Krok 2: Do miski wsyp mąkę, dodaj margarynę oraz posiekane zioła. Przygotuj kruszonkę, rozcierając w dłoniach składniki...
zobacz przepis

Stroganoff z kurczaka z papryką
30''
Łatwe
Krok 1: Piersi, cebulę i paprykę pokrój w cienkie paski. Pieczarki pokrój w plastry. Krok 2: Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, po czym zdejmij je z patelni, a następnie przesmaż...
zobacz przepis

Stroganoff z kurczaka inaczej
30''
Łatwe
Krok 1: Piersi pokrój pod skosem w plastry i obsmaż z obu stron na patelni. Krok 2: Pieczarki pokrój w plastry, paprykę w krążki, a cebulę w piórka. Krok 3: W niedużym garnku na...
zobacz przepis

Gulasz wieprzowy ze śmietaną
45''
Łatwe
Gulasz wieprzowy, przygotowany z szynki lub łopatki, to idealna propozycja na obiad w zimne popołudnia. W tej wersji potrawa jest doprawiona ostrą i słodką papryką, która dodatkowo świetnie...
zobacz przepis

Stroganoff z kurczaka z porami
30''
Łatwe
Krok 1: Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną. Krok 2: Piersi pokrój w cienkie paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Krok 3: Pieczarki pokrój w plastry, a pora w krążki....
zobacz przepis

Kremowy a la stroganoff z ryżem
30''
Łatwe
Krok 1: Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką zimnej wody oraz śmietaną.
Krok 2: Mięso oraz cebulę pokrój w cienkie paski, pieczarki w cząstki. Wszystko przesmaż na...
zobacz przepis

Sos demi-glace - VIDEO
90''
Łatwe
Krok 1: Warzywa i czosnek pokrój w grubą kostkę. Krok 2: Mięso przypraw pieprzem, majerankiem i natrzyj czosnkiem. Mięso dość mocno podsmaż na patelni. Dodaj warzywa. Całość chwilę...
zobacz przepis

Kotlety faszerowane grzybami
30''
Łatwe
Krok 1: Mięso umyj, pokrój w centymetrowej grubości plastry. Ostrym nożem z boku plastra zrób nacięcie tworząc kieszonkę. Krok 2: Suszone grzyby namocz w ciepłej wodzie i pokrój w...
zobacz przepis

Śląska rolada wieprzowa z grzybami i kapustą
90''
Łatwe
Klasyczna śląska rolada stanowi połączenie wyrazistych smaków – odpowiednio doprawiony farsz z kiszonej kapusty zawinięty jest w soczysty schab wieprzowy. Przygotowania rozpocznij od...
zobacz przepis

Klopsiki z papryką i kaparami
30''
Łatwe
Klopsiki z papryką i kaparami to interesująca propozycja podania mięsa mielonego. Małe kuleczki w sosie należą do dań często wybieranych przez Polaków, ale nie tylko. Pod różnymi nazwami...
zobacz przepis

Klopsiki z serem i szczypiorkiem
30''
Łatwe
Klopsiki z serem pleśniowym to według ciebie niecodzienne połączenie? Tym bardziej powinnaś przygotować je na obiad lub kolację i przekonać się, jak wyśmienita to potrawa.
Spopularyzowany...
zobacz przepis

Kurczak z brukselką
30''
Łatwe
Brukselka bardzo często używana jest to przyrządzenia zupy jarzynowej. Przekonaj się, że warto wypróbować, jak to niewielkie warzywo sprawdzi się w nieco innej odsłonie i przygotuj kurczaka...
zobacz przepis

Naleśniki z mięsem i jarzynami
60''
Łatwe
Potrzebujesz prostego i sprawdzonego sposobu na przygotowanie wytrawnych naleśników? Zatem koniecznie wypełnij je mięsno-warzywnym farszem z tego przepisu. Aby go przyrządzić, na początek...
zobacz przepis

Kluski z surowych ziemniaków (szare kluchy)
60''
Łatwe
Kluski z surowych ziemniaków to świetna alternatywa dla placków ziemniaczanych. Doskonale skomponują się z różnego rodzaju sosami. Zainspiruj się i przyrządź do nich taki o intensywnym smaku...
zobacz przepis

Brukselka z kurczakiem
30''
Łatwe
Brukselka z kurczakiem w sosie to danie jednogarnkowe, które jesienią, zimą i na przednówku ma szansę stać się w twoim ulubionym pomysłem na błyskawiczny obiad lub kolację. Brukselki królują...
zobacz przepis

Złocista kasza z gulaszem grzybowym
45''
Łatwe
Kasza jęczmienna perłowa to chyba najpopularniejsza z polskich kasz. Jest świetnym dodatkiem do obiadów, na jej bazie przyrządzać można zupy oraz sałatki. Może być również składnikiem...
zobacz przepis

Szybka potrawka z kurczaka
30''
Łatwe
Mięso z kurczaka można przyrządzić na różne sposoby, z których większość nie wymaga wiele czasu ani skomplikowanych przygotowań. Dobrze smakuje nie tylko w formie zapieczonej, smażonej czy...
zobacz przepis

Bitki wołowe z pieczarkami i śmietaną
60''
Łatwe
Są tak delikatne, że już od pierwszego kęsa kradną nasze serca. Mięso rozpływa się w ustach, farsz jest smakowity a sos aromatyczny. O czym mowa? Przedstawiamy przepis na bitki wołowe z...
zobacz przepis

Naleśniki z mięsem i suszonymi pomidorami
30''
Łatwe
Krok 1: Przygotuj ciasto mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz połowę posiekanej pietruszki. Całość dobrze zmiksuj do momentu uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta....
zobacz przepis

Kotlet po kowalsku
45''
Łatwe
Kotlet po kowalsku z pewnością przypadnie do gustu fanom mięsnych potraw. Jest również świetną alternatywną dla klasycznych kotletów w panierce. Do jego przyrządzenia wykorzystaj schab....
zobacz przepis

Marchewka z groszkiem na gęsto
15''
Łatwe
Marchewka z groszkiem to stały punkt menu w polskich stołówkach, ostatnio nieco zapomniana ,a przecież jest tak pyszna i prosta w przygotowaniu, że powinna wrócić do łask. Pasuje zarówno do...
zobacz przepis

Karkówka z pieczarkami
60''
Średnie
Karkówka z pieczarkami sprawdzi się jako potrawa serwowana na specjalne okoliczności. Możesz ją jednak przyrządzić również na codzienny obiad. Sekretem udanego dania jest dobrej jakości...
zobacz przepis

Smażone buraczki z jabłkiem
45''
Łatwe
Krok 1: Buraki ugotuj lub upiecz w skórce do miękkości. Ostudź i zetrzyj razem z jabłkiem na drobnej tarce.
Krok 2: W garnku na maśle podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj buraki i...
zobacz przepis

Gulasz z kurczaka z papryką
15''
Łatwe
Szybkie danie z kurczaka, ale za to jakie pyszne! Mowa o gulaszu z kurczaka, czerwonej papryki i cebuli. Przepis na kurczaka z papryką spodoba się osobom, które chcą spróbować czegoś nowego...
zobacz przepis

Roladki schabowe z szynką i warzywami
60''
Łatwe
Krok 1: Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora....
zobacz przepis

Aromatyczny kapuśniak z kiszonej kapusty
60''
Średnie
Ten góralski specjał jest niezwykle popularny. Przygotowuje się go na wiele różnych sposobów, ale jedna rzecz niezmiennie decyduje o jego smaku – dobrze ukiszona kapusta. Zupa, której bazę...
zobacz przepis

Gulasz wieprzowy z boczkiem
90''
Łatwe
Smak popularnego gulaszu wieprzowego wzmocni wędzony boczek. Będzie wyrazistym składnikiem dania, który odmieni nieco jego podstawową wersję. Aby przygotować potrawę, należy na początek...
zobacz przepis