schab w plastrach pieczony

88 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: schab w plastrach pieczony (88)

Schab pieczony
ratingratingratingratingrating

130

difficulty

łatwe

90 min.
Chcesz przyrządzić mięso, które będzie jednocześnie miękkie, aromatyczne i łatwe w przygotowaniu...
Schab pieczony w sosie żurawinowym
ratingratingratingratingrating

38

difficulty

łatwe

90 min.
Zamiast tradycyjnych schabowych chcesz zrobić na obiad coś bardziej wyszukanego? Nic prostszego...
Pieczony schab w grzybowym sosie
ratingratingratingratingrating

24

difficulty

łatwe

90 min.
Szlachetny wieprzowy schab wykorzystasz nie tylko do przyrządzenia popularnych schabowych. Upiecz...
Wielkanocny schab pieczony
ratingratingratingratingrating

129

difficulty

łatwe

90 min.
Chcesz podać soczyste i aromatyczne mięso na święta? Sprawdź więc nasz przepis na wielkanocny sch...
Pieczony schab z chrzanowym sosem
ratingratingratingratingrating

117

difficulty

średnie

60 min.
Kruche mięso polane wyrazistym sosem i pachnące majerankiem – to dobra propozycja na uroczysty ob...
Pieczony schab z ziemniakami
ratingratingratingratingrating

8

difficulty

łatwe

60 min.
Upieczony w kawałku schab, pokrojony na cienkie plastry i podany z ziemniaczkami w mundurkach to...
Pieczony schab z boczkiem wędzonym
ratingratingratingratingrating

65

difficulty

łatwe

60 min.
Schab – jeden z najważniejszych składników kuchni polskiej. Najczęściej spotykany w formie kotlet...
Pieczony schab z ziołowym nadzieniem i sosem pieczarkowym
ratingratingratingratingrating

237

difficulty

łatwe

60 min.
Chcesz urozmaicić swoje menu lub szukasz sposobu na pyszny obiad? Pieczony schab z ziołowym nadzi...
Schab ze śliwkami
ratingratingratingratingrating

15

difficulty

średnie

90 min.
Króluje na stole zazwyczaj podczas świątecznych obiadów, ale może też być propozycją na smakowity...
Wielkanocny schab pachnący majerankiem
ratingratingratingratingrating

27

difficulty

łatwe

90 min.
Wielkanocny schab pachnący majerankiem – wyrazisty za sprawą przypraw, czosnku i musztardy, inten...
Schab w otulinie grzybowo musztardowej
ratingratingratingratingrating

3

difficulty

łatwe

45 min.
Grillowane kawałki schabu to podstawa udanego obiadu lub kolacji. Dodatek grzybków uczyni z nich...
Schab w pięciu smakach
ratingratingratingratingrating

61

difficulty

łatwe

30 min.
To danie, które poprawia humor i uzależnia. Zapoznaj się z naszym przepisem na schab w pięciu sma...
Sakiewki ze schabu z grzybami
ratingratingratingratingrating

63

difficulty

łatwe

60 min.
Grzybowe nadzienie nadaje mięsu wyrazisty smak i odpowiedni aromat. Sakiewki ze schabu są znakomi...
Zrazy ze schabu
ratingratingratingratingrating

26

difficulty

łatwe

45 min.
Juki ułańskie – schabowe kieszonki z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

17

difficulty

łatwe

30 min.
Pod tajemniczo brzmiącą nazwą „juki ułańskie” kryją się niezwykle apetyczne kieszonki ze schabu w...
Pieczeń schabowa przekładana jabłkami
ratingratingratingratingrating

12

difficulty

łatwe

90 min.
Coraz częściej łączymy mięsa ze słodkimi dodatkami, na przykład z owocami. Schab nadziewany jabłk...
Kieszonki schabowe z papryką i boczkiem
ratingratingratingratingrating

8

difficulty

łatwe

60 min.
Jeśli szukasz prostego sposobu na urozmaicenie popularnego schabu, przyrządź go z papryką i boczk...
Kieszonki schabowe z suszoną śliwką i serem
ratingratingratingratingrating

81

difficulty

łatwe

45 min.
Tradycyjne kotlety schabowe mają rzeszę zwolenników, ale dla odmiany warto czasem podać schab w i...
Pieczona karkówka w sosie rozmarynowym
ratingratingratingratingrating

79

difficulty

łatwe

60 min.
Rozmaryn to przyprawa o mocnym, nieco sosnowym smaku z nutką imbiru. Sprawdzi się do przygotowani...
Śląska rolada wieprzowa z grzybami i kapustą
ratingratingratingratingrating

122

difficulty

łatwe

90 min.
Klasyczna śląska rolada stanowi połączenie wyrazistych smaków – odpowiednio doprawiony farsz z ki...
Sznycel wiedeński z sałatką ziemniaczaną
ratingratingratingratingrating

36

difficulty

łatwe

60 min.
Niedzielny obiad nie może się obyć bez słusznej wielkości schabowego. Tym razem urozmaić go i pod...
Zupa pak choi
ratingratingratingratingrating

54

difficulty

łatwe

45 min.
Azjatyckie danie charakteryzujące się bogactwem smaków, a do tego proste w przygotowaniu – to zup...
Juki myśliwskie
ratingratingratingratingrating

5

difficulty

łatwe

45 min.
Juki to kieszonki ze schabu faszerowane dowolnym nadzieniem. Polecamy wersję juków po myśliwsku z...
Karkówka z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

23

difficulty

średnie

60 min.
Karkówka z pieczarkami sprawdzi się jako potrawa serwowana na specjalne okoliczności. Możesz ją j...

przepisy.pl - Schab w plastrach pieczonySchab w plastrach pieczony

Pieczony schab to potrawa, która świetnie smakuje na co dzień, ale najczęściej przygotowuje się ją na różne uroczystości. Schab pieczony w plastrach z suszonymi śliwkami jest popularny podczas Świąt Bożego Narodzenia. Z kolei schab w sosie grzybowym będzie idealny na niedzielny obiad. Jest wiele przepisów, dzięki którym to mięso nie będzie ci się już kojarzyć tylko z kotletami schabowymi. Zapraszamy do kulinarnych eksperymentów ze schabem w roli głównej!

Dla kogo?

Pieczony schab w plastrach to danie, które każdemu przypadnie do gustu. Jeśli lubisz oryginalne dodatki, na pewno znajdziesz dla siebie odpowiedni przepis. Schab z sosem żurawinowym smakuje całkiem nieźle. A jeśli wolisz prostotę, wystarczy tylko sól i pieprz. Bo schab sam w sobie jest na tyle smaczny, że nawet bez wyszukanych dodatków smakuje znakomicie. Pieczony schab w plastrach to coś zarówno dla tradycjonalistów, jak i poszukiwaczy nowych smaków.

Na jaką okazję?

Schab pieczony w plastrach na obiad pasuje idealnie. I nie ma znaczenia, czy jest to codzienny, czy uroczysty obiad. Odpowiednie dodatki sprawią, że dopasujesz go do każdej okazji. Takie plastry mogą też służyć jako wędlina na kanapki. Zjedz je na śniadanie albo zabierz do pracy. Bo schab jest dobry na każdą okazję!

Czy wiesz, że?

Schab najczęściej smażymy, pieczemy lub wędzimy. Jeśli przygotujesz schab pieczony w plastrach w rękawie, będzie miękki i delikatny. Idealny do obiadu oraz na kanapki. Soczyste mięso uzyskasz również wtedy, gdy upieczesz schab w przykrytym naczyniu żaroodpornym. Pamiętaj, tylko żeby w naczyniu cały czas było trochę płynu – bulionu, wody lub tłuszczu wytopionego z mięsa.

Dla urozmaicenia:

Schab pieczony w plastrach w sosie smakuje bardzo dobrze. A jaki sos wybrać? Masz dużo możliwości! Co powiesz na aromatyczny sos grzybowy, wyrazisty chrzanowy albo klasyczny myśliwski? Wszystkie pozwolą wydobyć z dania to, co najlepsze.