Skrzydełka z kurczaka w miodzie | Przepisy.pl pixel

skrzydelka z kurczaka w miodzie

4 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: skrzydelka z kurczaka w miodzie (4)

Skrzydełka w miodzie
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Skrzydełka w miodzie z imbirem - VIDEO
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Skrzydełka w miodzie z imbirem to delikatne białe mięso w złocistej słodko-pikantnej glazurze – z...
Skrzydełka w miodzie
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
To wyśmienite danie, ponieważ kurczak jest odrobinę słodki, ale nie czuć w nim mdłej słodyczy. Ra...
Pałki z sezamem
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.

przepisy.pl - Skrzydełka z kurczaka w miodzieSkrzydełka z kurczaka w miodzie

Skrzydełka to smaczny pomysł na obiad lub przekąskę. To też obowiązkowa potrawa na niemal każdym grillu. Nic dziwnego! Dzięki niewielkim rozmiarom są gotowe błyskawicznie. A co zrobić, żeby zachwycały smakiem? Połącz je z miodem! Przepis na skrzydełka z kurczaka w miodzie stanie się hitem nie tylko imprez plenerowych, ale też weekendowych obiadów. Słodko-ostre dobrze smakują bez dodatków, ale można je podać również z sosem lub ziemniakami. Skrzydełka w miodzie rządzą!

Dla kogo?

Skrzydełka z kurczaka w miodzie to idealna przekąska nie tylko dla amatorów grillowania. Można je upiec w piekarniku i będą tak samo smaczne. Bo warto czasem zaszaleć i przyrządzić na obiad pieczone skrzydełka w miodzie na ostro!

Na jaką okazję?

Skrzydełka w miodzie z piekarnika to świetny pomysł na obiad, kiedy chcesz przygotować coś niebanalnego, co posmakuje całej rodzinie. Przepis na kurczaka w miodzie przyda się też na grilla. A jeśli szukasz smacznej przekąski do wieczornego filmu – również będą w sam raz. To będzie słodka uczta!

Czy wiesz, że?

Skrzydełka warto zamarynować kilka godzin przed włożeniem do piekarnika. Dzięki temu smaki dobrze się połączą i danie będzie dużo smaczniejsze. Możesz nawet zostawić je w marynacie na całą noc. Im dłużej, tym lepiej. Jeśli jednak nie masz na to czasu, nie martw się – skrzydełka są nieduże, więc nawet po krótkim marynowaniu będą pyszne.

Dla urozmaicenia:

Masz ochotę na skrzydełka w miodzie na ostro? Dodaj trochę chili lub pieprzu cayenne, a przekonasz się, jak wspaniale pikantne skrzydełka komponują się z miodową marynatą. Tylko ostrożnie z przyprawami! Łatwo przesadzić z poziomem ostrości. Wystarczy szczypta przyprawy, żeby danie zyskało odpowiedni wyraz.