sosy do grilla
314 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: sosy do grilla (314) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
trudne
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
Sosy do grilla
Soczysty kawałek mięsa, kiełbaska, a może chrupiące warzywa z grilla? Jeśli macie ochotę na posmakowanie tych potraw – skorzystajcie z naszych propozycji na wyjątkowe sosy do grilla, które zupełnie odmienią tradycyjnie przygotowywane dania. Sosy nie tylko dodają aromatu, ale także wspaniale podkreślają smak grillowanych mięs i warzyw. Ich wyróżnikiem jest także możliwość dowolnego kreowania smaku, co powinno przypaść do gustu osobom lubiącym kulinarne eksperymenty. Pamiętajcie, tylko aby sos do grilla nie zdominował smaku potrawy. Warto więc wybierać przepisy na dipy, które subtelnie uzupełnią lub podkreślą naturalny smak dań. Wśród naszych propozycji swoje ulubione wersje sosów odkryją miłośnicy kuchni klasycznej, ale także ci z was, którzy lubią wyraziste i pikantne potrawy. Nie ma znaczenia, czy preferujecie dietę wegetariańską, czy też w waszym codziennym jadłospisie główną rolę odgrywa mięso – sosy na grilla doskonale komponują się z każdą potrawą!
Dla kogo?
Jeśli lubicie aromatyczne dania z rusztu – koniecznie wybierzcie sosy do grilla. Przepisy na te pyszne dodatki powinny spodobać się zarówno fanom klasycznych smaków, jak i osobom lubiącym eksperymenty kulinarne i nieoczywiste łączenie składników.
Na jaką okazję?
Jak sama nazwa wskazuje – przede wszystkim na przyjęcie plenerowe, na którym ważnym dodatkiem do serwowanych dań jest pyszny sos do grilla. Przepisy sprawdzą się także w codziennym menu – wykorzystacie je choćby do przygotowania rodzinnego obiadu czy kolacji.
Czy wiesz, że?
Tradycyjny grill węglowy zyskał potężnego konkurenta, jakim jest ruszt gazowy. Został opracowany w 1960 roku w Stanach Zjednoczonych i do dziś cieszy się niesłabnącą popularnością na całym świecie, przede wszystkim dzięki możliwości precyzyjnego regulowania temperatury smażenia potraw.
Dla urozmaicenia:
Każdy sos do grilla doskonale łączy się ze świeżymi ziołami. Jeśli przygotowujecie barbecue w porze letniej, nie zapomnijcie o kolendrze, pietruszce, szczypiorku i koperku, które wzbogacą smak sosu i nadadzą mu świeżości.