Torty na zimno | Przepisy.pl

torty na zimno

20 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: torty na zimno (20)

Tort truskawkowy z mascarpone
ratingratingratingratingrating

1097

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
40 min.
Jeśli poszukujecie oryginalnego pomysłu na urodzinowy tort – skorzystajcie z naszego przepisu. Po...
Torcik mango
ratingratingratingratingrating

179

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
Poznajcie nasz efektowny przepis na torcik mango bez pieczenia. Piekarnik nie zawsze musi być nie...
Wielkanocna pasta chrzanowa
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Potrzebujesz jedynie 10 minut i niewielkiej listy składników, aby stworzyć chrzanową pastę w pysz...
Wielkanocna sałatka jarzynowa w wersji wegańskiej
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
Oto ona – królowa pośród sałatek przygotowywanych w polskich domach! Nie ma chyba osoby, która ch...
Nuggetsy z kurczaka w serze
ratingratingratingratingrating

57

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Masz ochotę na domowy fast food? A może urządzasz swojemu dziecku urodziny i zastanawiasz się, po...
Biały puch
ratingratingratingratingrating

5839

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Czy to pierwszy w tym roku śnieg? Nie, to ciasto biały puch, które prezentuje się znakomicie niez...
Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pulpety w sosie to popularne i lubiane danie, które można na wiele sposobów urozmaicać, wykorzyst...
Ciasto z twarogiem
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Ciasto z twarogiem, mimo że kojarzone ze świętami, jest doskonałym pomysłem na codzienny deser. J...
Koperkowa zupa
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Mini kiełbaski z baraniny
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Tort tiramisu
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
Wiosenne pomidorki
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
TORT SEROWY NA ZIMNO
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Grillowane steki z sardynek
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.

przepisy.pl - Torty na zimnoTorty na zimno

Jeśli tort kojarzyliście do tej pory z kilkugodzinnymi przygotowaniami i mozolnym pieczeniem – spróbujcie naszych propozycji na ten deser, a przekonacie się, że bardzo łatwo i szybko można go przyrządzić. Tort na zimno to dokonała propozycja na każdą okazję – nie tylko na wyjątkowe uroczystości, na których tort należy do potraw obowiązkowych. Nasze przepisy są uniwersalne i sprawdzą się zawsze, nawet na co dzień. Torcik na zimno ma jeszcze jedną ogromną zaletę, jaką jest dowolność w łączeniu składników, dzięki czemu stworzycie ciasto dokładnie trafiające w wasz kulinarny gust. Torty idealnie sprawdzą się przede wszystkim w porze letniej, gdy dostęp do świeżych owoców jest wręcz nieograniczony. Jeśli szukacie ciekawej propozycji na imprezowy deser – skorzystajcie z naszych podpowiedzi na tort na zimno! Będzie oryginalnie, pysznie i słodko!

Dla kogo?

Tort na zimno to przepis dla każdego, kto szuka prostych i sprawdzonych receptur na domowe desery, niewymagające pieczenia. Ciasta przypadną do gustu również osobom, które dopiero stawiają swoje pierwsze kroki w domowym cukiernictwie.

Na jaką okazję?

Torcik na zimno sprawdzi się przede wszystkim podczas wyjątkowych okazji, zastępując tradycyjnie pieczony tort. Wykorzystajcie go również jako codzienną porcję domowych słodyczy, a dzięki różnorodności w zakresie kompozycji smakowej, ciasto to nigdy się nie znudzi!

Czy wiesz, że?

Serek mascarpone, wykorzystywany bardzo często do przygotowywania tortów na zimno, produkowany jest od kilku wieków we włoskiej Lombardii. Wyrabiany jest z mleka krowiego, a swoją kremową konsystencję zawdzięcza wirowaniu i podgrzewaniu mleka. Po odsączeniu serwatki gotowy produkt szybko dojrzewa, nabierając charakterystycznego śmietankowego i słodkiego smaku.

Dla urozmaicenia:

Tort na zimno możecie dowolnie ozdabiać – podobnie jak klasyczne wersje tego ciasta. W tej roli doskonale sprawdzą się świeże owoce oraz zielone liście mięty, tworzące kolorystyczny kontrast.