udziec wolowy

29 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: udziec wolowy (29)

Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Gulasz zawładnął sercami i żołądkami nie tylko Węgrów, ale także Polaków. Uwielbiamy mięsne sosy...
Klasyczny burger wołowy
ratingratingratingratingrating

62

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Klasyczny burger, czyli kawałek soczystego wołowego mięsa, chrupiąca bułka pszenna z sezamem, sos...
Zrazy wołowe w sosie własnym
ratingratingratingratingrating

27

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zrazy wołowe w sosie własnym (nazywane także bitkami lub roladą) to świetny pomysł na sycący obia...
Bitki wołowe z pieczarkami i śmietaną
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Są tak delikatne, że już od pierwszego kęsa kradną nasze serca. Mięso rozpływa się w ustach, fars...
Bitki wołowe w winie
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Delikatne mięso zanurzone w aromatycznym sosie z dodatkiem grzybów to kompozycja idealna na obiad...
Bitki wołowe w sosie musztardowym
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Z czym kojarzy Wam się musztarda? Pewnie z letnimi wieczorami spędzonymi ze znajomymi na grillu...
Langosz z gulaszem wołowym
ratingratingratingratingrating

42

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
75 min.
Czerwona, aromatyczna papryka, wyraziście doprawiony gulasz, mnogość smaków i kolorów na talerzu...
Gulasz węgierski z czarnym pieprzem
ratingratingratingratingrating

61

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Doskonałą potrawą na długie chłodne wieczory jest gulasz węgierski, najlepiej podany w kociołku...
Włoski gulasz Peposo
ratingratingratingratingrating

64

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Gulasz Peposo to danie pochodzące z Toskanii, a dokładnie z miasteczka Impruneta niedaleko Floren...
Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO
ratingratingratingratingrating

28

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Chrupiące placki ziemniaczane smaży się dość szybko i są wyjątkowo proste w przygotowaniu. To dan...
Gulasz z papryką
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pikantny, gęsty gulasz jest sztandarowym daniem kuchni węgierskiej – dzięki temu przepisowi pozna...
Mięso na burgery
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Żadna potrawa nie kojarzy się z kuchnią amerykańską bardziej niż wołowy burger – jest także jedny...
Aromatyczne double burgery z pleśniowym serem i konfiturą z czerwonej cebuli
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Amerykańską kuchnię uwielbiają niemal wszyscy. Soczyste steki, aromatyczne żeberka oraz wszechobe...
Zrazy zawijane
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zrazy zawijane to jeden z najpopularniejszych sposobów na przyrządzenie wołowiny. Dzięki temu prz...
Zraziki wołowe w sosie pieczarkowym z kaszą gryczaną i jarzynką
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
Doskonały obiad powinien być nie tylko smaczny czy sycący, ale przede wszystkim skomponowany z wa...
Solianka mięsna
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Makaron z wołowiną
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Udziki bałkańskie
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Udziec jelenia
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.

przepisy.pl - Udziec wołowyUdziec wołowy

Udziec wołowy jest nie tylko smaczny, ale również uniwersalny – możesz go smażyć, piec lub dusić z różnymi dodatkami, podawać zarówno na codzienny obiad, jak i wyjątkowe okazje. Wykorzystasz go do przygotowania wielu dań, np. burgerów, gulaszów czy placków po węgiersku. By podkreślić jego smak, koniecznie dopraw go aromatycznymi ziołami i przyprawami, takimi jak: tymianek, oregano, liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, czosnek, posiekana natka pietruszki czy bazylia. Mięso wołowe wspaniale komponuje się zarówno z warzywami, jak i z grzybami, ryżem oraz gęstymi sosami, np. czosnkowym. Jeśli lubisz wyrazisty smak dań, koniecznie wypróbuj przepis na węgierski gulasz z zieloną papryczką. Sekret tej potrawy tkwi w odpowiednio dobranych przyprawach – do podsmażonego mięsa i warzyw dodaj drobno posiekaną papryczkę chili, kminek oraz słodką paprykę w proszku. Następnie wlej ciepłą wodę i gotuj całość do momentu, aż mięso zmięknie, a sos zgęstnieje. Gotowe danie podawaj na ciepło razem z pieczywem. Doskonałą alternatywą dla węgierskiego gulaszu będą placki z dwoma rodzajami mięsa. Oprócz mięsa wołowego, do ich przygotowania możesz wykorzystać mięso drobiowe lub wieprzowe. By otrzymać farsz do placków, wystarczy, że na rozgrzanej patelni podsmażysz mięso oraz warzywa (marchew, ziemniaki i seler), po czym zalejesz całość wodą i doprawisz: liściem laurowym, zielem angielskim, pieprzem oraz papryczką chili. Szukasz ciekawego sposobu na podanie smacznej przekąski? W takim razie klasyczne burgery z pewnością spełnią Twoje oczekiwania. Na opieczonej bułce połóż liść sałaty lodowej, cebulę, pomidora, grillowanego burgera z serem oraz plasterki boczku. Nie zapomnij również o włoskim gulaszu Peposo, bitkach wołowych w stylu francuskim, pieczeni wołowej z winogronami oraz zrazach wołowych w sosie własnym. W tej kategorii znajdziesz wszystkie przydatne informacje na temat przygotowania udźca wołowego. Czekają na Ciebie przepisy, video przepisy oraz porady naszego szefa kuchni. Zatem do dzieła!