wolowina po wegiersku
59 przepisów
Filtrowanie:Sortowanie:
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: wolowina po wegiersku (59) 
łatwe
90 min.
Gulasz zawładnął sercami i żołądkami nie tylko Węgrów, ale także Polaków. Uwielbiamy mięsne sosy...
łatwe
90 min.
W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojony w grubszą kostkę boczek. Gdy się dobrze wytopi, d...
łatwe
60 min.
Chrupiące placki ziemniaczane smaży się dość szybko i są wyjątkowo proste w przygotowaniu. To dan...
łatwe
60 min.
Kociołek rozmaitości pod węgierską flagą musi zawierać wyśmienite, długo duszone mięso, aksamitny...
łatwe
90 min.
Dania z wołowiny są aromatyczne, wyraziste i pełne smaku. Pojawiają się często w domowym menu jak...
średnie
60 min.
Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu, gdy się wysmaży. Następnie przez około 5 min...
łatwe
45 min.
Chrupiące placki ziemniaczane z gulaszem, czyli tak zwane placki po węgiersku, znaleźć można w me...
średnie
60 min.
Duży placek ziemniaczany wielkości sporego talerza, polany obficie gulaszem z ciemnego mięsa – ot...
łatwe
60 min.
Doskonałą potrawą na długie chłodne wieczory jest gulasz węgierski, najlepiej podany w kociołku...
łatwe
60 min.
W Polsce placki ziemniaczane jada się na mnóstwo sposób. Z cukrem i śmietaną, wszystkimi rodzajam...
łatwe
60 min.
Mięso pokrój w kostkę, przesmaż na patelni dodaj wina i odparuj.
łatwe
90 min.
Pyszne danie jednogarnkowe z dodatkiem różnych warzyw i mięsa wołowego, które sprawdzi się jako o...
łatwe
45 min.
Kociołek z wołowiną to nasza propozycja na wyjątkowe danie, o uniwersalnym zastosowaniu. Przygotu...
średnie
45 min.
Mięso i umyte, oczyszczone warzywa: kapustę, cukinię, cebulę, ziemniaki, marchewki, pomidory i dy...
łatwe
90 min.
Wołowina to nie tylko rostbef i udziec – wyśmienite danie przygotujesz także z wołowych ogonów. U...
łatwe
60 min.
W oryginale każdy bogracz musi zawierać mięso, najlepiej kilka rodzajów, czasem także boczek i ki...
łatwe
60 min.
Bogactwo warzyw, soczyste mięso w gęstym sosie z wyrazistymi przyprawami i kremowe ziemniaczane p...
łatwe
45 min.
Dania mięsne wcale nie muszą być skomplikowane, a ich przygotowanie – nie musi być pracochłonne...
łatwe
90 min.
Zastanawiasz się nad smacznym daniem jednogarnkowym? W takim przypadku koniecznie przygotuj wiose...
łatwe
60 min.
Bogracz – przepis z pieczarkami – to prosta w przyrządzeniu, gęsta, aromatyczna i pełna mięsa zup...
łatwe
60 min.
Bogracz z cukinią to nieco zmodyfikowana wersja doskonale znanego węgierskiego bograczu, która st...
łatwe
60 min.
Spośród wielu dań jednogarnkowych to inspirowany kuchnią węgierską bogracz jest tym, które na pol...
łatwe
60 min.
Gulasz to tradycyjne węgierskie danie jednogarnkowe. Jego oryginalna nazwa to pörkölt, co w dawny...
łatwe
45 min.
Wołowinę podziel na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasy...
łatwe
45 min.
Węgierska potrawa narodowa, która doczekała się wielu wariantów. Jest na tyle uniwersalna, że każ...
łatwe
60 min.
Gulasz wołowy to popularne danie węgierskie, które na dobre zadomowiło się w polskiej kuchni. Nad...
łatwe
60 min.
Gulasz to pochodzące z kuchni węgierskiej danie, które – dla uzyskania właściwej konsystencji – p...
łatwe
55 min.
Kwaśna kapusta w połączeniu z gulaszem wołowym pysznie się komponuje. Koniecznie spróbujcie...
łatwe
60 min.
Gulasz wołowy nabierze intensywnego smaku, jeśli doprawisz go kminkiem. Ta wyrazista przyprawa je...
łatwe
60 min.
Szukasz pomysłu na pyszne, szybkie danie, chcąc nieco odmienić monotonne menu obiadowe? Mamy coś...