Zapiekana papryka faszerowana | Przepisy.pl pixel

zapiekana papryka faszerowana

17 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: zapiekana papryka faszerowana (17)

Faszerowana papryka mięsna - VIDEO
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Czerwona, lekko słodka i chrupiąca papryka idealnie nadaje się do nadziewania. Wypróbuj nasz prze...
Papryka faszerowana mięsem
ratingratingratingratingrating

134

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Faszerowana papryka to świetny pomysł na kuszący oko obiad dla całej rodziny. Mięso w nadzieniu j...
Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Słodkie papryki smakują wyśmienicie wypełnione meksykańskim farszem i upieczone w piekarniku...
Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem
ratingratingratingratingrating

94

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Poszukujesz efektownego i łatwego przepisu na obiad? Dobrze sprawdzą się ekspresowe faszerowane p...
Cukinia zapiekana w piekarniku
ratingratingratingratingrating

44

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Masz w lodówce dwie dorodne cukinie i zastanawiasz się, co z nich stworzyć? Proponujemy ci cukini...
Papryki nadziewane
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Nadziewane papryki to danie idealne dla wegetarian – pożywne i sycące nie tylko oko, ale także żo...
Faszerowane muszle makaronowe
ratingratingratingratingrating

67

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Chciałbyś odmienić nieco swoje codzienne obiady? Faszerowane muszle makaronowe to ciekawa i prost...
Bakłażan faszerowany
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Cukinia faszerowana
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Jeśli szukasz inspiracji na danie z cukinią w roli głównej, dobrą propozycją będzie faszerowana w...
Faszerowane papryczki
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Mając pod ręką paprykę, kaszę, trochę przypraw i mięso mielone, można stworzyć smaczne danie poch...

przepisy.pl - Zapiekana papryka faszerowanaZapiekana papryka faszerowana

Uwielbiamy paprykę! Występuje w bardzo apetycznych kolorach, a do tego jest wyjątkowo krucha i jędrna. W naszym wykonaniu będzie też solidnie nadziana! Pomysłowa papryka faszerowana zapiekana w piekarniku udaje się zawsze. Z farszem możesz eksperymentować do woli – warzywa, mięsa, kasze, sery. Czego dusza i brzuch zapragną! Kto wie, co znajdziesz w jej smakowitym wnętrzu?

Dla kogo?

„Wpakuj” do papryki mięso mielone i ryż, a pozytywnie zaskoczysz rodzinę nową wersją gołąbków. Danie, zwłaszcza w wersji łagodnej, zachwyci i dzieci, i seniorów! Masz ochotę na nieco pikanterii? Pozwól sobie na nadzienie w gorącym, meksykańskim stylu. Teraz możesz pokazać wszystkim niedowiarkom, że dieta wegetariańska jest pełna smaku i kolorytu. Przepis na paprykę faszerowaną zapiekaną z brokułami, oliwkami i mozzarellą będzie twoim asem w rękawie.

Na jaką okazję?

Na codzienny obiad będzie, jak znalazł! Zapiekana papryka wygląda zjawiskowo, ale nie wymaga olbrzymiego nakładu pracy. Wydrąż papryki, przygotuj prosty farsz, a piekarnik zajmie się całą resztą. Trochę większa szczypta pikantnych przypraw i oto masz smakowity sposób na rozgrzanie w zimne, jesienne wieczory! Na zakupach udało się znaleźć tylko niewielkie egzemplarze tego warzywa? To świetna okazja, by zaprosić znajomych i zaprezentować im nową, mistrzowską przystawkę!

Czy wiesz, że?

Skoro już jesteś w kuchni, warto zrobić więcej porcji. Zapiekana papryka faszerowana chętnie wskoczy do lunchboxa, by dzielnie towarzyszyć ci w czasie przerwy obiadowej w dowolnym miejscu. Jeśli planujesz podgrzać paprykę w mikrofalówce, najpierw przekrój ją na pół. Wówczas całe danie będzie równomiernie gorące.

Dla urozmaicenia:

Na stole panują kolory! Do nadziewania nada się każda odmiana papryki – zielona, czerwona, żółta i pomarańczowa. Od tak barwnego stołu nie chce się odchodzić! W czasie przygotowywania nie wyrzucaj odciętego wierzchu. Będzie doskonałą dekoracją całego przysmaku. Niech zapiekana papryka intryguje!