Zapiekana papryka faszerowana | Przepisy.pl

zapiekana papryka faszerowana

18 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: zapiekana papryka faszerowana (18)

Papryka faszerowana mięsem
ratingratingratingratingrating

121

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Faszerowana papryka to świetny pomysł na kuszący oko obiad dla całej rodziny. Mięso w nadzieniu j...
Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Słodkie papryki smakują wyśmienicie wypełnione meksykańskim farszem i upieczone w piekarniku...
Faszerowana papryka mięsna - VIDEO
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Czerwona, lekko słodka i chrupiąca papryka idealnie nadaje się do nadziewania. Wypróbuj nasz prze...
Faszerowana papryka z serem wędzonym
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zamiast podawać sos boloński w klasyczny sposób, czyli z makaronem spaghetti, wykorzystaj go jako...
Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem
ratingratingratingratingrating

91

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Poszukujesz efektownego i łatwego przepisu na obiad? Dobrze sprawdzą się ekspresowe faszerowane p...
Cukinia zapiekana w piekarniku
ratingratingratingratingrating

44

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Masz w lodówce dwie dorodne cukinie i zastanawiasz się, co z nich stworzyć? Proponujemy ci cukini...
Papryki nadziewane
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Nadziewane papryki to danie idealne dla wegetarian – pożywne i sycące nie tylko oko, ale także żo...
Faszerowane muszle makaronowe
ratingratingratingratingrating

65

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Chciałbyś odmienić nieco swoje codzienne obiady? Faszerowane muszle makaronowe to ciekawa i prost...
Bakłażan faszerowany
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Cukinia faszerowana
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Jeśli szukasz inspiracji na danie z cukinią w roli głównej, dobrą propozycją będzie faszerowana w...
Faszerowane papryczki
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Mając pod ręką paprykę, kaszę, trochę przypraw i mięso mielone, można stworzyć smaczne danie poch...

przepisy.pl - Zapiekana papryka faszerowanaZapiekana papryka faszerowana

Uwielbiamy paprykę! Występuje w bardzo apetycznych kolorach, a do tego jest wyjątkowo krucha i jędrna. W naszym wykonaniu będzie też solidnie nadziana! Pomysłowa papryka faszerowana zapiekana w piekarniku udaje się zawsze. Z farszem możesz eksperymentować do woli – warzywa, mięsa, kasze, sery. Czego dusza i brzuch zapragną! Kto wie, co znajdziesz w jej smakowitym wnętrzu?

Dla kogo?

„Wpakuj” do papryki mięso mielone i ryż, a pozytywnie zaskoczysz rodzinę nową wersją gołąbków. Danie, zwłaszcza w wersji łagodnej, zachwyci i dzieci, i seniorów! Masz ochotę na nieco pikanterii? Pozwól sobie na nadzienie w gorącym, meksykańskim stylu. Teraz możesz pokazać wszystkim niedowiarkom, że dieta wegetariańska jest pełna smaku i kolorytu. Przepis na paprykę faszerowaną zapiekaną z brokułami, oliwkami i mozzarellą będzie twoim asem w rękawie.

Na jaką okazję?

Na codzienny obiad będzie, jak znalazł! Zapiekana papryka wygląda zjawiskowo, ale nie wymaga olbrzymiego nakładu pracy. Wydrąż papryki, przygotuj prosty farsz, a piekarnik zajmie się całą resztą. Trochę większa szczypta pikantnych przypraw i oto masz smakowity sposób na rozgrzanie w zimne, jesienne wieczory! Na zakupach udało się znaleźć tylko niewielkie egzemplarze tego warzywa? To świetna okazja, by zaprosić znajomych i zaprezentować im nową, mistrzowską przystawkę!

Czy wiesz, że?

Skoro już jesteś w kuchni, warto zrobić więcej porcji. Zapiekana papryka faszerowana chętnie wskoczy do lunchboxa, by dzielnie towarzyszyć ci w czasie przerwy obiadowej w dowolnym miejscu. Jeśli planujesz podgrzać paprykę w mikrofalówce, najpierw przekrój ją na pół. Wówczas całe danie będzie równomiernie gorące.

Dla urozmaicenia:

Na stole panują kolory! Do nadziewania nada się każda odmiana papryki – zielona, czerwona, żółta i pomarańczowa. Od tak barwnego stołu nie chce się odchodzić! W czasie przygotowywania nie wyrzucaj odciętego wierzchu. Będzie doskonałą dekoracją całego przysmaku. Niech zapiekana papryka intryguje!