zapiekanka z makaronem i kurczakiem i serem
25 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: zapiekanka z makaronem i kurczakiem i serem (25) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
Zapiekanka z makaronem i kurczakiem, i serem
Uważasz, że kulinaria nie są twoim powołaniem? Wyjątkowo prosta zapiekanka z makaronem i kurczakiem bez problemu udowodni, że jesteś w błędzie. To efektowne danie zawsze się udaje! Uniwersalność to jego drugie imię. Nie trzeba wiele zachodu, by jeść ciekawie! Łatwo jest zdobyć potrzebne składniki. Znacznie trudniej jest znaleźć osobę, która by za nimi nie przepadała. Przedstawiamy najcelniejszą odpowiedź na wszelkie dylematy związane z gotowaniem dla więcej niż jednej osoby!
Dla kogo?
Bogata zawartość naczynia żaroodpornego sprawia, że zapiekanka makaronowa z kurczakiem jest dobra na wszystko! Łagodne smaki zarówno makaronu, jak i mięsa dogadają się właściwie z każdym składnikiem. Roztapiający się pod wpływem wysokiej temperatury ser z wdziękiem połączy wszystko w jedną całość. Koniec z nijakimi daniami. Na kolorową zapiekankę z makaronem i kurczakiem, i serem aż miło popatrzeć. A co dopiero zjeść!
Na jaką okazję?
Szybki w przygotowaniu, niedrogi i pyszny przepis na obiad dla całej rodziny. Zapiekanka makaronowa z kurczakiem chętnie przyjmie wasze ulubione składniki. Ser, brokuły, cukinia, szparagi – zrobi się chrupiąco! Domownicy z niecierpliwością będą zerkać w stronę piekarnika. Spodziewasz się gości? Taki zapach rozbudzi apetyt biesiadników lepiej niż niejedna przystawka.
Czy wiesz, że?
Przygodę z zapiekanką najlepiej zacząć od ugotowania makaronu i podsmażenia na patelni kurczaka. Staje się to szczególnie istotne, gdy w swojej wersji potrawy chcesz umieścić produkty o krótkim czasie gotowania, np. szpinak albo groszek. Unikniesz w ten sposób sytuacji, w której część składników się rozpada, a inne są jeszcze częściowo surowe.
Dla urozmaicenia:
Co prawda zapiekanka z makaronem, kurczakiem i serem broni się sama, ale istnieją sposoby, by ją trochę podrasować. Danie zyska chrupiącą skórkę, jeśli wierzch posypiesz startym parmezanem.