26 przepisów na: ziemniaki mrożone warzywa na patelnie
Zawężanie wyników

Smażone warzywa z kiełbasą
15''
Łatwe
Smażone warzywa z kiełbasą to prawdziwie jesienne danie – kolorowe, aromatyczne i rozgrzewające. Przygotowuje się je bardzo szybko i nie wymaga ono specjalnych umiejętności kulinarnych....
zobacz przepis

Warzywne leczo
15''
Łatwe
Leczo to potrawa bardzo prosta do przyrządzenia, a jednocześnie bardzo smaczna. Do jej przygotowania wykorzystuje się zazwyczaj świeże, sezonowe warzywa, które kroi się i dusi w jednym...
zobacz przepis

Warzywa curry
15''
Łatwe
Zastanawiasz się, jak nadać warzywom wyrazisty smak? Podaj je z inspirowanym kuchnią indyjską sosem z przyprawą curry. Do przyrządzenia tego dania wykorzystasz zarówno świeże, jak i mrożone...
zobacz przepis

Aromatyczne pierogi z leśnymi grzybami i ziemniakami
90''
Łatwe
Szukasz inspiracji na wyjątkowo smaczny farsz do pierogów? Koniecznie sprawdź ten, który przyrządza się z leśnych grzybów i ugotowanych ziemniaków. Do jego przygotowania wybierz podgrzybki –...
zobacz przepis

Prosta pieczona frittata
45''
Łatwe
Frittata to zaczerpnięty z kuchni hiszpańskiej pomysł na udany posiłek, który może być podany o każdej porze dnia. Jest idealny na śniadanie, obiad, kolację lub jako przekąska w dowolnym...
zobacz przepis

Sałatka z bobem i ziemniakami
30''
Łatwe
Bób szczególnie dobrze smakuje w okresie letnim, ale jeśli masz ochotę na potrawę z jego dodatkiem w innym czasie, użyj wersji mrożonej. W połączeniu z pieczonymi ziemniakami oraz boczkiem i...
zobacz przepis

Placki ziemniaczane aloo tikki
20''
Łatwe
Kuchnia indyjska to głównie placki! Rotti, naan lub chapati, czyli najpopularniejsze z nich, to ledwie wierzchołek góry lodowej. Są przez Hindusów traktowane jako chleb i stanowią dodatek do...
zobacz przepis

Wiosenna sałatka ziemniaczana - VIDEO
60''
Łatwe
Jeśli szukasz ciekawego sposobu na przygotowanie smacznej przekąski, koniecznie wypróbuj przepis na wiosenną sałatkę ziemniaczaną. Danie doskonale sprawdzi się zarówno na kolację, jak i...
zobacz przepis

Wiejskie ciasto
60''
Łatwe
Krok 1: Na patelni usmaż mięso mielone i cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Krok 2: Gdy mięso będzie rumiane, wlej wodę i dodaj zawartość opakowania Fix Knorr. Gotuj wszystko 20 minut....
zobacz przepis

Curry z jagnięciną
45''
Łatwe
Krok 1: Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm. Ziemniaki podobnie, a cebulę w piórka. Krok 2: Mięso i cebulę podsmaż na patelni. Gdy nabiorą rumianych kolorów, dodaj przyprawy: curry, kumin,...
zobacz przepis

Pita z jagnięciną
60''
Łatwe
Pita z jagnięciną to świetny sposób na wykorzystanie tego pysznego mięsa. Zarówno pita, jak i mięso jagnięce to składniki bardzo popularne w kuchni greckiej. Przygotowując to danie, sięgnij...
zobacz przepis

Wiosenna sałatka ziemniaczana
90''
Łatwe
Szukasz inspiracji na smaczną sałatkę ziemniaczaną? Ta propozycja będzie dobrym wyborem. Na początku wybierz odpowiednie mięso. Jako baza świetnie sprawdzi się polędwiczka wieprzowa....
zobacz przepis

Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO
60''
Łatwe
Krok 1: Czosnek posiekaj. Biały ser rozgnieć widelcem i dodaj czosnek. Dopraw masę pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne), całość wymieszaj. Krok 2: Plastry mięsa lekko rozbij i...
zobacz przepis

Pieczone faszerowane polędwiczki wieprzowe suszonymi pomidorami i szpinakiem
45''
Łatwe
Suszone pomidory to prawdziwie włoski dodatek do potraw. Mają wyrazisty słono-słodki smak – są pyszne i dostępne cały rok! W polskich sklepach można kupić można zarówno pomidory suszone w...
zobacz przepis

Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym
30''
Łatwe
Krok 1: Szpinak dokładnie umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.
Krok 2: Na rozgrzanej patelni z margaryną usmaż kurczaka pokrojonego w duże kawałki.
Krok 3:...
zobacz przepis

Potrawka z kurczaka z dymką i groszkiem po indyjsku
30''
Łatwe
Orientalnego charakteru temu smacznemu daniu dodaje mieszanka przypraw. W sosie wyczuć można kardamon, imbir czy goździki. Potrawka z kurczaka z dymką i groszkiem po indyjsku łączy...
zobacz przepis

Duszony kurczak z groszkiem
45''
Łatwe
Smażony, pieczony, a może – tym razem – duszony? Z dodatkiem zielonego groszku, ziemniaków i czosnkowo-ziołowego sosu zwyczajny kurczak nabierze nadzwyczajnego smaku. Duszenie mięsa to...
zobacz przepis

Kopytka ze szpinakiem
45''
Łatwe
Kopytka, czyli kluski o charakterystycznym kształcie, to popularny dodatek do obiadu, zwłaszcza do gulaszu czy pieczeni. Doskonale sprawdzają się też jako samodzielne danie. Jeśli chcesz je...
zobacz przepis

Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie grzybowym
45''
Łatwe
Szybkie i smaczne danie, którego warto spróbować. Pełne aromatu polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z ziemniaczanym purée doskonale sprawdzą się na obiad. Dużo składników i niewiele...
zobacz przepis

Duszona cielęcina
60''
Łatwe
Cielęcina uchodzi za jedno z najszlachetniejszych mięs używanych w polskiej kuchni. Propozycji jej podania jest wiele, jednak najczęściej serwowana jest w postaci kawałków podduszonych w...
zobacz przepis

Kotlety mielone z kalafiorem
45''
Łatwe
Mielone zna i lubi każdy – sprawdzonych przepisów nie trzeba modyfikować. Co jednak zrobić by nieco odmienić ten popularny obiad? Sukces naszego dani tkwi w dodatkach. Tradycyjną wersję...
zobacz przepis

Mus warzywny z sucharkami
35''
Łatwe
Krok 1: Marchew, pasternak i ziemniaki umyj, obierz i ugotuj. Osobno ugotuj groszek. Jeszcze ciepłe warzywa zmiksuj blenderem i zostaw do przestudzenia. Krok 2: Po przestudzeniu mus...
zobacz przepis

Krokiety ziemniaczane ze szpinakiem
75''
Łatwe
Krok 1: Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Następnie przetrzyj ziemniaki na puree i odstaw. Krok 2: Szczypiorek i natkę pietruszki drobno posiekaj, cebulę pokrój w kostkę, a ser...
zobacz przepis

Filet z kurczaka z ziemniakami i warzywami
30''
Łatwe
Krok 1: Piersi kurczaka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na niewielkie kawałki. Posyp przyprawą do kurczaka. Krok 2: Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Krok 3:...
zobacz przepis

Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni
45''
Średnie
Krok 1: Filet z ulubionej ryby ( ja używam dorsza lub mintaja) świeży (umyj i pokrój w dużej kawałki)lub mrożony( rozmróź i pokrój w duże kawałki). Rybę posól i popierz i skrop z sosem z...
zobacz przepis

Kolorowy gulasz z indyka
30''
Łatwe
Krok 1: Piersi z indyka pokrój na małe kawałki. Oprósz je Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2: Na rozgrzaną patelnię wyłóz zamarynowane mięso, oprósz przyprawą curry i smaż na...
zobacz przepis