zupa na obiad

173 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

logo przepisy.pl

przepisy.pl - Zupa na obiadZupa na obiad

To od niej wszystko się zaczyna – a już na pewno udany obiad. Wydaje się, że wszyscy czekają na danie główne jako najważniejszy punkt posiłku. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc nie bagatelizuj zupy! Podobno pierwsze wrażenie jest najważniejsze – niech zupa pokaże twoje umiejętności. Zamiast podawać tradycyjny rosół albo pomidorówkę zabierz gości w podróż dookoła świata. Inspiracje i pomysły na dobre zupy na obiad znajdziesz wszędzie! Od Paryża, przez Rzym, Budapeszt, aż do New Delhi i Pekinu.

Dla kogo?

Ugotuj zupę gulaszową lub meksykańską, a drugie danie nie będzie potrzebne. Ten rodzaj potraw łatwo przechowywać, a odgrzewane smakują tak samo dobrze. Ratują tych, którzy nie mają czasu, by każdego dnia przygotowywać jedzenie od podstaw. W sam raz, gdy porę posiłków trudno zsynchronizować, ponieważ każdy z domowników ma inny rozkład zajęć.

Na jaką okazję?

Zastanawiasz się, jakie zupy na obiad przygotować? Śpieszymy z odpowiedzią! Gęste i pikantne świetnie rozgrzewają w mroźne dni, a lekkie chłodniki przynoszą przyjemne orzeźwienie w największe upały. Pamiętaj, że przygotowanie zupy na obiad nie musi kończyć się na pieczarkowej i ogórkowej. Czy nie ciekawiej będzie zaserwować staropolską specjalność z borowikami albo kwaskowatą zupę cytrynową?

Czy wiesz, że?

Jeśli zdarzyło ci się ugotować zbyt dużą porcję zupy, część możesz zamrozić. Ułatwią to szczelne pojemniki i trwałe woreczki. Idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy uważają, że dobre zupy na obiad to te, których przyrządzenie nie jest pracochłonne.

Dla urozmaicenia:

Każda zupa może smakować i wyglądać zupełnie inaczej w zależności od dodatków. To one nadają im smak i charakter. Masz dużo większy wybór niż tylko makaron i ziemniaki. Z kremowymi zupami doskonale współgrają grzanki i groszek ptysiowy. Jarzynowe smakują wyjątkowo z lanym ciastem. Nie zapominaj o ryżu oraz jajkach ugotowanych na twardo.