
NASZA HISTORIA
Jaap wywodzi się z tradycyjnej rodziny zajmującej się od dziewięciu pokoleń prowadzeniem gospodarstwa. Miał pójść w ślady przodków, ale obserwując z bliska skutki choroby wściekłych krów oraz pomór świń w 1998 roku, przewartościował swoje życie, zdając sobie sprawę, że trzeba coś zmienić.
Od tego momentu Jaap postanowił zostać wegetarianinem. Ale tak bardzo tęsknił za smakiem mięsa, że obiecał sobie, że będzie je jadł tylko wtedy, gdy wyjdzie do restauracji.
Było dla niego jasne, że musi znaleźć coś, co zaspokoi jego głód mięsa, bez konieczności jedzenia zwierząt.
Od tego momentu Jaap postanowił zostać wegetarianinem. Ale tak bardzo tęsknił za smakiem mięsa, że obiecał sobie, że będzie je jadł tylko wtedy, gdy wyjdzie do restauracji.
Było dla niego jasne, że musi znaleźć coś, co zaspokoi jego głód mięsa, bez konieczności jedzenia zwierząt.
Od tego momentu wszystko się zaczęło
To stało się dla niego impulsem, by rozpocząć roślinną rewolucję! Tak narodził się The Vegetarian Butcher, z miłości do... smaku mięsa. Jaap zdał sobie sprawę, że dieta roślinna nie musi oznaczać rezygnacji z ukochanych potraw. Marzył o stworzeniu produktów, które miałyby idealny mięsny smak i strukturę, ale wykluczałyby w procesie produkcji zwierzęta.
Oto nowe, roślinne mięso, od The Vegetarian Butcher
Oto nowe, roślinne mięso, od The Vegetarian Butcher
To był dopiero początek roślinnej ekspansji The Vegetarian Butcher!
-
Marka pojawiła się na rynku w 2010 roku i od tego czasu wydarzyło się wiele niesamowitych rzeczy!
- W 2012 roku organizacja PETA stworzyła wyróżnienie “Najbardziej przyjaznej zwierzętom firmy roku” specjalnie dla roślinnego rzeźnika.
- W 2016 roku kawałki ‘roślinnego’ kurczaka “What The Cluck” ogłoszono w Vegan Awards najlepszym produktem wegańskim.
- W Polsce także doceniono produkty The Veggetarian Butcher! W 2022 roku zdobyliśmy aż dwie nagrody w plebiscycie RoślinnieJemy. NoMince (Magic Mince) zwyciężyło w kategorii Najlepszy Roślinny Produkt 2021 dla Profesjonalistów, sięgając po nagrodę Chefs for Change. A JakNuggetsy dostępne w #Burger King zajęły 2. miejsce w kategorii Najlepszy Roślinny Debiut Gastronomiczny 2021.