Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel
NASZA MISJA
Chcemy mieć pewność, że każdy może sięgnąć po roślinne mięso, bez kompromisu!
Sprawiamy, że rezygnacja z mięsa zwierzęcego i zastąpienie go żywnością roślinną jest łatwe i smaczne, jak nigdy dotąd. Nasze roślinne mięso ze wszystkimi cechami mięsa zwierzęcego – jego smakiem i teksturą – z pewnością rzuci wyzwanie kubkom smakowym każdego miłośnika mięsa.
nasza MISJA OPIERA SIĘ NA TRZECH FILARACH
Smak i wysoka jakość
Stworzone przez miłośników mięsa – dla miłośników mięsa. The Vegetarian Butcher ma na celu odtworzenie smaku i konsystencji mięsa znanych mięsożercom, ale oferując produkty, które powstają z poszanowaniem zwierząt i są dobre dla planety. Nasze produkty to nie substytut mięsa, ale jego następca.
Rewolucja żywieniowa
To jest prawdziwa rewolucja żywieniowa. Opowiadamy się za odżywianiem roślinnym i korzyściami związanymi ze stylem życia, który się z tym wiąże. Jesteśmy częścią ruchu mającego na celu zmianę przemysłu mięsnego dla dobra naszego zdrowia, planety i zwierząt. Podnieście widelce, bo nadeszła nowa era mięsa – mięsa roślinnego.
Wykluczanie zwierząt z procesu produkcji
Wierzymy, że tak jak konie pociągowe zostały zastąpione przez mechaniczne, tak samo zwierzęta również nie będą potrzebne do produkcji mięsa. Rezygnując z wykorzystywania zwierząt w produkcji, pragniemy znaczącej zmiany w sposobie żywienia. Dzięki temu możemy pozostać wierni tradycjom kulinarnym i serwować najlepsze dania w mgnieniu oka.
Usuńmy zwierzęta z łańcucha pokarmowego
Uwolnienie zwierząt z łańcucha pokarmowego to świetna wiadomość nie tylko dla zwierząt, ale także dla naszej planety! Dzięki temu sprawimy, że system żywnościowy będzie bardziej wydajny, etyczny i przyjazny dla środowiska.
butcher-of-the-future-image
Liczne badania pokazują szkodliwy wpływ produkcji mięsa na naszą planetę. Według badań z 2021 roku, globalna produkcja żywności jest odpowiedzialna za jedną trzecią wszystkich gazów cieplarnianych emitowanych przez działalność człowieka. Gazy cieplarniane powodują zmiany klimatu poprzez zatrzymywanie ciepła w atmosferze, a także przyczyniają się do chorób układu oddechowego spowodowanych smogiem i zanieczyszczeniem powietrza. Warto wiedzieć, że produkcja mięsa stanowi prawie 60% globalnej emisji gazów powstałych w trakcie produkcji żywności!
Co więcej, rezygnacja z wykorzystania zwierząt w procesie produkcji pozwoli nam nakarmić więcej ludzi tą samą ilością zasobów naturalnych. Nasze produkty są po prostu bardziej wydajne!
Dołącz do naszej rewolucji. Bez kompromisu!

Sacrifice nothing!

NASZ RAPORT
Chcesz dowiedzieć się więcej? Zajrzyj do naszego Raportu, który oddaje istotę tego, co robimy i jak to robimy. To nasza oda do rosnącej społeczności buntowników, pionierów i miłośników mięsa przyszłości, którzy każdego dnia sprawiają, że ta rewolucja trwa. Zapraszamy, by dołączyć do największej rewolucji kulinarnej wszechczasów!
POBIERZ NASZ RAPORT
butcher-of-the-future-image