Wspólne gotowanie ma moc!

1/4
„Pomaganie przez gotowanie” to akcja marki Knorr oraz Fundacji Samodzielność od Kuchni. Polega na organizacji warsztatów kulinarnych dla wychowanków domów dziecka. W ten sposób mają oni szansę zdobywania umiejętności gotowania i, co równie ważne, nauki samodzielności.
Wspólne gotowanie ma moc!
1/4
„Pomaganie przez gotowanie” to akcja marki Knorr oraz Fundacji Samodzielność od Kuchni. Polega na organizacji warsztatów kulinarnych dla wychowanków domów dziecka. W ten sposób mają oni szansę zdobywania umiejętności gotowania i, co równie ważne, nauki samodzielności.
1/4
1/4
1/4

DLACZEGO TO ROBIMY?

Umiejętność gotowania

pozwala na życiową samodzielność. Wychowankowie Domów Dziecka zyskają pewność siebie i poczucie, że doskonale sami poradzą sobie w dorosłym życiu.

DLACZEGO TO ROBIMY?

Umiejętność gotowania

pozwala na życiową samodzielność. Wychowankowie Domów Dziecka zyskają pewność siebie i poczucie, że doskonale sami poradzą sobie w dorosłym życiu.

Wybierz miasto i zobacz relację z warsztatów

image/svg+xml
Warszawa
Łódź
Katowice
Olsztyn
Poznań
Lublin

WARSZTATY POMAGANIE PRZEZ GOTOWANIE

X Powrót
do mapy

Warsztaty kulinarne w

Różnorodność
jest ważna!

Różnorodność to jeden z głównych filarów zdrowego, racjonalnego odżywiania się. Każdy z nas powinien mieć możliwość sięgania po rozmaite produkty, spożywania posiłków cechujących się bogactwem smaków, barw, aromatów. Dzięki wrasztatom kulinarnym organizowanym przez markę Knorr i Fundację Samodzielnośc od Kuchni chcemy pokazać także wychowankom Domów Dziecka, jak ważna jest różnorodność w codziennym żywieniu.

Różnorodność jest ważna!

Różnorodność to jeden z głównych filarów zdrowego, racjonalnego odżywiania się. Każdy z nas powinien mieć możliwość sięgania po rozmaite produkty, spożywania posiłków cechujących się bogactwem smaków, barw, aromatów. Dzięki wrasztatom kulinarnym organizowanym przez markę Knorr i Fundację Samodzielnośc od Kuchni chcemy pokazać także wychowankom Domów Dziecka, jak ważna jest różnorodność w codziennym żywieniu.

Co oznacza różnorodność?

image/svg+xml

Produkty z różnych grup

W naszym jadłospisie mają znaleźć się produkty zbożowe, białkowe, tłuszcze, warzywa, owoce.

image/svg+xml

Zróżnicowane smaki, zapachy, kolory, konsystencje

Tak powinny wyglądać nasze talerze!

image/svg+xml

Różne techniki przygotowywania posiłków

Gotowanie, pieczenie, duszenie - dzięki temu nasz jadłospis będzie ciekawy i różnorodny!

image/svg+xml

Sezonowość składników

Sięgajmy po produtky, które dojrzewają o danej porze roku, dzięki czemu cechują się najlepszym smakiem i największą wartością odżywczą.

image/svg+xml

Próbowanie nowych smaków

Kiedy tylko mamy okazję, siegajmy po nowe składniki, eksperymentujmy z technikami przygotwywania posiłków.