Produkty z różnych grup
W naszym jadłospisie mają znaleźć się produkty zbożowe, białkowe, tłuszcze, warzywa, owoce.
Różnorodność to jeden z głównych filarów zdrowego, racjonalnego odżywiania się. Każdy z nas powinien mieć możliwość sięgania po rozmaite produkty, spożywania posiłków cechujących się bogactwem smaków, barw, aromatów. Dzięki wrasztatom kulinarnym organizowanym przez markę Knorr i Fundację Samodzielnośc od Kuchni chcemy pokazać także wychowankom Domów Dziecka, jak ważna jest różnorodność w codziennym żywieniu.
Różnorodność to jeden z głównych filarów zdrowego, racjonalnego odżywiania się. Każdy z nas powinien mieć możliwość sięgania po rozmaite produkty, spożywania posiłków cechujących się bogactwem smaków, barw, aromatów. Dzięki wrasztatom kulinarnym organizowanym przez markę Knorr i Fundację Samodzielnośc od Kuchni chcemy pokazać także wychowankom Domów Dziecka, jak ważna jest różnorodność w codziennym żywieniu.
W naszym jadłospisie mają znaleźć się produkty zbożowe, białkowe, tłuszcze, warzywa, owoce.
Tak powinny wyglądać nasze talerze!
Gotowanie, pieczenie, duszenie - dzięki temu nasz jadłospis będzie ciekawy i różnorodny!
Sięgajmy po produtky, które dojrzewają o danej porze roku, dzięki czemu cechują się najlepszym smakiem i największą wartością odżywczą.
Kiedy tylko mamy okazję, siegajmy po nowe składniki, eksperymentujmy z technikami przygotwywania posiłków.