
Składniki
null
null
150
4 sztuki
50 gramów
50 gramów
250 gramów
20 gramów
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozpuść w 2 łyżkach letniej wody. Mąkę wsyp do miski, wymieszaj z drożdżami.
Krok 2
Następnie do mąki porcjami wlej wino i oliwę, mieszaj. Miskę przykryj, ciasto odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut. Do ciasta dodać jaja i sól, wyrób.
Krok 3
Następnie dodaj starty ser. orzechy i oliwki, zagnieć. Z ciasta uformuj bochenek, przełóż na natłuszczoną blachę.
Krok 4
Chleb przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut.
Krok 5
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Blachę wstaw do piekarnika na œśrodkową półkę. Chleb piecz ok. 1 godziny na złocistobrązowo. Upieczony chleb zostaw kilka minut w wyłączonym piekarniku, wyjmij i wystudź.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej