Egzotyczna wołowina z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Egzotyczna wołowina z chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

102 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 litr

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę i przesmaż w rozgrzanym garnku. Następnie wyjmij je cedzakową łyżką.

Krok 2

Marchew pokrój w półplastry, a cebulę i paprykę w paski. Chili przekrój wzdłuż na pół i wytnij gniazdo z pestkami.

Krok 3

W tym samym garnku przesmaż wszystkie pokrojone warzywa. Dodaj rodzynki, koncentrat i smaż razem na mocnym ogniu.

Krok 4

Następnie dodaj z powrotem mięso i wsyp zawartość opakowania Knorr. Całość zalej bulionem i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Zmniejsz ogień i duś mięso przez około 1 godzinę do momentu, gdy wołowina będzie już miękka, a cebula zagęści sos. Gotowe danie dopraw do smaku i podawaj samodzielnie lub z chrupiącą sałatą i ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej