Egzotyczna wołowina z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Egzotyczna wołowina z chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

116 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

500 gramów

2 łyżki

1 litr

4 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę i przesmaż w rozgrzanym garnku. Następnie wyjmij je cedzakową łyżką.

Krok 2

Marchew pokrój w półplastry, a cebulę i paprykę w paski. Chili przekrój wzdłuż na pół i wytnij gniazdo z pestkami.

Krok 3

W tym samym garnku przesmaż wszystkie pokrojone warzywa. Dodaj rodzynki, koncentrat i smaż razem na mocnym ogniu.

Krok 4

Następnie dodaj z powrotem mięso i wsyp zawartość opakowania Knorr. Całość zalej bulionem i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Zmniejsz ogień i duś mięso przez około 1 godzinę do momentu, gdy wołowina będzie już miękka, a cebula zagęści sos. Gotowe danie dopraw do smaku i podawaj samodzielnie lub z chrupiącą sałatą i ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej