
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
500 gramów
2 łyżki
1 litr
4 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w grubą kostkę i przesmaż w rozgrzanym garnku. Następnie wyjmij je cedzakową łyżką.
Krok 2
Marchew pokrój w półplastry, a cebulę i paprykę w paski. Chili przekrój wzdłuż na pół i wytnij gniazdo z pestkami.
Krok 3
W tym samym garnku przesmaż wszystkie pokrojone warzywa. Dodaj rodzynki, koncentrat i smaż razem na mocnym ogniu.
Krok 4
Następnie dodaj z powrotem mięso i wsyp zawartość opakowania Knorr. Całość zalej bulionem i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Zmniejsz ogień i duś mięso przez około 1 godzinę do momentu, gdy wołowina będzie już miękka, a cebula zagęści sos. Gotowe danie dopraw do smaku i podawaj samodzielnie lub z chrupiącą sałatą i ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej