
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
500 gramów
2 łyżki
1 litr
4 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w grubą kostkę i przesmaż w rozgrzanym garnku. Następnie wyjmij je cedzakową łyżką.
Krok 2
Marchew pokrój w półplastry, a cebulę i paprykę w paski. Chili przekrój wzdłuż na pół i wytnij gniazdo z pestkami.
Krok 3
W tym samym garnku przesmaż wszystkie pokrojone warzywa. Dodaj rodzynki, koncentrat i smaż razem na mocnym ogniu.
Krok 4
Następnie dodaj z powrotem mięso i wsyp zawartość opakowania Knorr. Całość zalej bulionem i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Zmniejsz ogień i duś mięso przez około 1 godzinę do momentu, gdy wołowina będzie już miękka, a cebula zagęści sos. Gotowe danie dopraw do smaku i podawaj samodzielnie lub z chrupiącą sałatą i ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej