Egzotyczna wołowina z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Egzotyczna wołowina z chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

108 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 litr

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę i przesmaż w rozgrzanym garnku. Następnie wyjmij je cedzakową łyżką.

Krok 2

Marchew pokrój w półplastry, a cebulę i paprykę w paski. Chili przekrój wzdłuż na pół i wytnij gniazdo z pestkami.

Krok 3

W tym samym garnku przesmaż wszystkie pokrojone warzywa. Dodaj rodzynki, koncentrat i smaż razem na mocnym ogniu.

Krok 4

Następnie dodaj z powrotem mięso i wsyp zawartość opakowania Knorr. Całość zalej bulionem i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Zmniejsz ogień i duś mięso przez około 1 godzinę do momentu, gdy wołowina będzie już miękka, a cebula zagęści sos. Gotowe danie dopraw do smaku i podawaj samodzielnie lub z chrupiącą sałatą i ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Egzotyczna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej