Tradycyjny gulasz z oregano przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tradycyjny gulasz z oregano

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

160 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

203 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

4 sztuki

200 gramów

1 litr

1 pęczek

10 sztuk

0.5 pęczka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę i cebulę pokrój w kostkę o boku 2 cm. Młodą marchewkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Ziemniaki umyj i przekrój wzdłuż na pół.

Krok 2

W szerokim rondlu mocno rozgrzej olej i usmaż mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj sól oraz cebulę.

Krok 3

Całość smaż kolejne kilka minut, aż większość płynu wyparuje.

Krok 4

Teraz wlej litr wody i dodaj 2 szt Kostki do mięs pieczeniowe Knorr. Całość gotuj ok. 20 minut.

Krok 5

Po tym czasie dodaj do sosu ziemniaki i marchewkę. Gulasz gotuj, aż składniki zrobią się miękkie i sos zgęstnieje.

Krok 6

Pod koniec gotowania dodaj zieloną fasolkę i posiekane oregano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej