Tradycyjny gulasz z oregano przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjny gulasz z oregano

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
176 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

144 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

242 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

4 sztuki

200 gramów

1 litr

1 pęczek

10 sztuk

0.5 pęczka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę i cebulę pokrój w kostkę o boku 2 cm. Młodą marchewkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Ziemniaki umyj i przekrój wzdłuż na pół.

Krok 2

W szerokim rondlu mocno rozgrzej olej i usmaż mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj sól oraz cebulę.

Krok 3

Całość smaż kolejne kilka minut, aż większość płynu wyparuje.

Krok 4

Teraz wlej litr wody i dodaj 2 szt Kostki do mięs pieczeniowe Knorr. Całość gotuj ok. 20 minut.

Krok 5

Po tym czasie dodaj do sosu ziemniaki i marchewkę. Gulasz gotuj, aż składniki zrobią się miękkie i sos zgęstnieje.

Krok 6

Pod koniec gotowania dodaj zieloną fasolkę i posiekane oregano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej