Tradycyjny gulasz z oregano przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjny gulasz z oregano

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

176 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

144 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

242 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

4 sztuki

200 gramów

1 litr

1 pęczek

10 sztuk

0.5 pęczka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę i cebulę pokrój w kostkę o boku 2 cm. Młodą marchewkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Ziemniaki umyj i przekrój wzdłuż na pół.

Krok 2

W szerokim rondlu mocno rozgrzej olej i usmaż mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj sól oraz cebulę.

Krok 3

Całość smaż kolejne kilka minut, aż większość płynu wyparuje.

Krok 4

Teraz wlej litr wody i dodaj 2 szt Kostki do mięs pieczeniowe Knorr. Całość gotuj ok. 20 minut.

Krok 5

Po tym czasie dodaj do sosu ziemniaki i marchewkę. Gulasz gotuj, aż składniki zrobią się miękkie i sos zgęstnieje.

Krok 6

Pod koniec gotowania dodaj zieloną fasolkę i posiekane oregano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjny gulasz z oregano  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej