Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 sztuk

3 łyżki

1 garść

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek rozetrzyj nożem z odrobiną soli na miazgę, połącz z majonezem. Ciabatę przetnij na pół opiecz 4- 5 minut w nagrzanym do 190*C piekarniku, tak aby bułka się nieco zrumieniła.

Krok 2

Na obie bułki nałóż słuszną warstwę majonezu.

Krok 3

Zaczynając od spodniej kromki, połóż pokrojonego w grube plastry pomidora, ułóż krewetki i kolendrę. Całość domknij górna bułką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz też krewetki drobno posiekać nożem połączyć z majonezem i np. pestkami dyni. Taka pasta krewetkowa idealnie sprawdzi się w kanapce

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej