Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 sztuk

3 łyżki

1 garść

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek rozetrzyj nożem z odrobiną soli na miazgę, połącz z majonezem. Ciabatę przetnij na pół opiecz 4- 5 minut w nagrzanym do 190*C piekarniku, tak aby bułka się nieco zrumieniła.

Krok 2

Na obie bułki nałóż słuszną warstwę majonezu.

Krok 3

Zaczynając od spodniej kromki, połóż pokrojonego w grube plastry pomidora, ułóż krewetki i kolendrę. Całość domknij górna bułką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz też krewetki drobno posiekać nożem połączyć z majonezem i np. pestkami dyni. Taka pasta krewetkowa idealnie sprawdzi się w kanapce

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej