Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 sztuk

3 łyżki

1 garść

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek rozetrzyj nożem z odrobiną soli na miazgę, połącz z majonezem. Ciabatę przetnij na pół opiecz 4- 5 minut w nagrzanym do 190*C piekarniku, tak aby bułka się nieco zrumieniła.

Krok 2

Na obie bułki nałóż słuszną warstwę majonezu.

Krok 3

Zaczynając od spodniej kromki, połóż pokrojonego w grube plastry pomidora, ułóż krewetki i kolendrę. Całość domknij górna bułką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz też krewetki drobno posiekać nożem połączyć z majonezem i np. pestkami dyni. Taka pasta krewetkowa idealnie sprawdzi się w kanapce

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej