Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Nasze Produkty

Buliony
Buliony
Przyprawy
Przyprawy
Fixy
Fixy
Zioła I przyprawy
Zioła I przyprawy
Sosy
Sosy
Zupy
Zupy
Dania
Dania
Duże danie
Duże danie

O Marce



Obecnie aż 75% spożywanego przez ludzi jedzenia pochodzi z uprawy zaledwie 12 gatunków roślin oraz hodowli 5 gatunków mięsa. Zależność od tak niewielkiej liczby pokarmów szkodzi zarówno nam, jak i naszej planecie. Marka Knorr pragnie to zmienić. Już od dawna surowce, z których pochodzą nasze produkty, uprawiane są w sposób zrównoważony.


Dzięki naszym produktom, przepisom oraz poradom pragniemy inspirować wszystkich do codziennego wprowadzania drobnych zmian, w efekcie których możemy pozytywnie wpłynąć na funkcjonowanie całego świata. Zbudujmy wspólnie bardziej zieloną przyszłość żywności.


Czy jesteście gotowi na roślinne nowości na talerzu?

Piotr Murawski

"Gotowanie od zawsze dawało mi wiele satysfakcji” – tymi słowami Piotr Murawski, Szef Kuchni marki Knorr opisuje swoje zamiłowanie do kuchni. Piotr karierę zawodową rozpoczął w 1988 roku i zdobywał doświadczenia w wielu miejscach na świecie. Piotr jest laureatem wielu nagród kulinarnych, między innymi I miejsca w Mistrzostwach Polski w Grillowaniu w 2003 roku. Jest autorem wielu przepisów na www.przepisy.pl

Zobacz przepisy

Misja Knorr



Różnorodność produktów, które każdego dnia pojawiają się na talerzach, jest istotna nie tylko ze względu na smak i wygląd dań. Gotowanie ma znaczenie! Aktualnie 75% żywności, składającej się na ludzką dietę, pochodzi z uprawy zaledwie 12 gatunków roślin oraz hodowli 5 gatunków mięsa. Wpływa to negatywnie na wartość odżywczą posiłków i losy całej planety. Z tego powodu marka Knorr postawiła na realne działanie. Nasze produkty i porady kulinarne mają na celu uświadomienie problemu niewielkiego zróżnicowania jadłospisów oraz zachęcenie do wprowadzania pożytecznych zmian. Nawet drobna rewolucja w domowej kuchni może mieć ogromny wpływ na funkcjonowanie świata. Służymy wskazówkami, dzięki którym razem zadbamy o Ziemię - nasz wspólny dom.

Przepisy ze Składnikami Przyszłości

Siła roślinnej żywności dla zdrowszej planety

50 Roślin Przyszłości

Lista „50 Roślin Przyszłości" nie jest zestawieniem modnych ciekawostek kulinarnych, które można znaleźć pod popularnym hasłem „superfoods". Stanowi spis produktów z całego świata, nad którym szczegółowo pracowali specjaliści ds. zrównoważonej gospodarki oraz żywienia. Wybrane produkty skupiają uwagę na żywności pochodzenia roślinnego. Część z nich to niesłusznie zapomniane lub pomijane współcześnie pozycje, które mogą wnieść wiele dobrego zarówno do dzisiejszych jadłospisów, jak i przyszłości całej planety. „Rośliny Przyszłości" zostały dobrane tak, by mogły stanowić atrakcyjną alternatywę dla bardziej rozpowszechnionych produktów, jednocześnie służąc dobrej kondycji ludzi i świata.

Lista „50 Roślin Przyszłości" nie jest zestawieniem modnych ciekawostek kulinarnych, które można znaleźć pod popularnym hasłem „superfoods". Stanowi spis produktów z całego świata, nad którym szczegółowo pracowali specjaliści ds. zrównoważonej gospodarki oraz żywienia.

Pobierz raport

Inspiracje i porady