Kanapka z indykiem pieczonym - przepis | Przepisy.pl pixel

Kremowa kanapka z indykiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1026 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 gramów

80 gramów

40 gramów

10 gramów

140 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej patelnię grillową lub opiekacz, opiecz w nim pieczywo.

Krok 2

Posmaruj majonezem podgrzane na grillu kromki chleba.

Krok 3

Na dwie kromki chleba nałóż roszponkę i rukolę, następnie plastry indyka i pokrojone pomidorki koktajlowe. Na wierzch dodaj kiełki.

Krok 4

Tak przygotowane kanapki przykryj pozostałymi dwoma kromkami chleba posmarowanymi majonezem.

1

Opinie o przepisie

  • LENKA LUBI GOTOWAC

    LENKA LUBI GOTOWAC , 08.07.2025

    Suuuuuperrrr przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa kanapka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa kanapka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa kanapka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa kanapka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa kanapka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa kanapka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa kanapka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa kanapka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowa kanapka z indykiemKremowa kanapka z indykiem

Przedstawiamy propozycję, która zachwyca swoją prostotą wykonania oraz bukietem smaków. Kanapka z indykiem to wymarzony posiłek serwowany w porze śniadania lub kolacji. Możesz przygotować ją zawsze wtedy, gdy najdzie Cię ochota na posiłek z użyciem pieczywa, ale w trochę innym wydaniu. Dobrej jakości indyk, świeża roszponka oraz pomidory w połączeniu z aksamitnym majonezem. Brzmi smacznie? Takie właśnie jest!

Dla kogo?

Dla wszystkich smakoszy kanapkowych! Obok tej propozycji nie ma się przejść obojętnie. Składniki nie są skomplikowane, a z przepisem na kanapkę z pieczonym indykiem poradzi sobie nawet początkujący kucharz. Wystarczy podpiec kromki chleba, użyć kupionych wcześniej składników i gotowe!

Na jaką okazję?

Na mały i na duży głód. Kanapka z pieczonym indykiem sprawdzi się w każdej z możliwości. Jeśli masz ochotę na szybki posiłek w roli przekąski, przygotuj jedną porcję dania. Jeśli z kolei liczysz na ucztę, składającą się z większej ilości jedzenia, przygotuj więcej kanapek z indykiem!

Czy wiesz, że?

Wykorzystując świeże warzywa, takie jak roszponka i pomidor, nadasz kanapce więcej chrupkości oraz zróżnicowanego bukietu smakowego. Mięso dobrze komponuje się z dodatkiem warzyw, a wszystko to zwieńczone dobrej jakości majonezem, którego nie może zabraknąć w tym przepisie!

Dla urozmaicenia:

Kwestia dodatków warzywnych w kanapce z indykiem pozostaje do Twojej decyzji. Możesz użyć tych, zaproponowanych w naszej recepturze, a możesz również eksperymentować, dodając świeżego ogórka, plasterki cebuli lub zastąpić roszponkę rukolą. Wszystko w Twoich rękach!