
Składniki
4 sztuki
100 gramów
80 gramów
40 gramów
10 gramów
140 gramów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej patelnię grillową lub opiekacz, opiecz w nim pieczywo.
Krok 2
Posmaruj majonezem podgrzane na grillu kromki chleba.
Krok 3
Na dwie kromki chleba nałóż roszponkę i rukolę, następnie plastry indyka i pokrojone pomidorki koktajlowe. Na wierzch dodaj kiełki.
Krok 4
Tak przygotowane kanapki przykryj pozostałymi dwoma kromkami chleba posmarowanymi majonezem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kremowa kanapka z indykiem
Przedstawiamy propozycję, która zachwyca swoją prostotą wykonania oraz bukietem smaków. Kanapka z indykiem to wymarzony posiłek serwowany w porze śniadania lub kolacji. Możesz przygotować ją zawsze wtedy, gdy najdzie Cię ochota na posiłek z użyciem pieczywa, ale w trochę innym wydaniu. Dobrej jakości indyk, świeża roszponka oraz pomidory w połączeniu z aksamitnym majonezem. Brzmi smacznie? Takie właśnie jest!
Dla kogo?
Dla wszystkich smakoszy kanapkowych! Obok tej propozycji nie ma się przejść obojętnie. Składniki nie są skomplikowane, a z przepisem na kanapkę z pieczonym indykiem poradzi sobie nawet początkujący kucharz. Wystarczy podpiec kromki chleba, użyć kupionych wcześniej składników i gotowe!
Na jaką okazję?
Na mały i na duży głód. Kanapka z pieczonym indykiem sprawdzi się w każdej z możliwości. Jeśli masz ochotę na szybki posiłek w roli przekąski, przygotuj jedną porcję dania. Jeśli z kolei liczysz na ucztę, składającą się z większej ilości jedzenia, przygotuj więcej kanapek z indykiem!
Czy wiesz, że?
Wykorzystując świeże warzywa, takie jak roszponka i pomidor, nadasz kanapce więcej chrupkości oraz zróżnicowanego bukietu smakowego. Mięso dobrze komponuje się z dodatkiem warzyw, a wszystko to zwieńczone dobrej jakości majonezem, którego nie może zabraknąć w tym przepisie!
Dla urozmaicenia:
Kwestia dodatków warzywnych w kanapce z indykiem pozostaje do Twojej decyzji. Możesz użyć tych, zaproponowanych w naszej recepturze, a możesz również eksperymentować, dodając świeżego ogórka, plasterki cebuli lub zastąpić roszponkę rukolą. Wszystko w Twoich rękach!