Kanapka z indykiem pieczonym - przepis | Przepisy.pl pixel

Kremowa kanapka z indykiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1001 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 gramów

80 gramów

40 gramów

10 gramów

140 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej patelnię grillową lub opiekacz, opiecz w nim pieczywo.

Krok 2

Posmaruj majonezem podgrzane na grillu kromki chleba.

Krok 3

Na dwie kromki chleba nałóż roszponkę i rukolę, następnie plastry indyka i pokrojone pomidorki koktajlowe. Na wierzch dodaj kiełki.

Krok 4

Tak przygotowane kanapki przykryj pozostałymi dwoma kromkami chleba posmarowanymi majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa kanapka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa kanapka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa kanapka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa kanapka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa kanapka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa kanapka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa kanapka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa kanapka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowa kanapka z indykiemKremowa kanapka z indykiem

Przedstawiamy propozycję, która zachwyca swoją prostotą wykonania oraz bukietem smaków. Kanapka z indykiem to wymarzony posiłek serwowany w porze śniadania lub kolacji. Możesz przygotować ją zawsze wtedy, gdy najdzie Cię ochota na posiłek z użyciem pieczywa, ale w trochę innym wydaniu. Dobrej jakości indyk, świeża roszponka oraz pomidory w połączeniu z aksamitnym majonezem. Brzmi smacznie? Takie właśnie jest!

Dla kogo?

Dla wszystkich smakoszy kanapkowych! Obok tej propozycji nie ma się przejść obojętnie. Składniki nie są skomplikowane, a z przepisem na kanapkę z pieczonym indykiem poradzi sobie nawet początkujący kucharz. Wystarczy podpiec kromki chleba, użyć kupionych wcześniej składników i gotowe!

Na jaką okazję?

Na mały i na duży głód. Kanapka z pieczonym indykiem sprawdzi się w każdej z możliwości. Jeśli masz ochotę na szybki posiłek w roli przekąski, przygotuj jedną porcję dania. Jeśli z kolei liczysz na ucztę, składającą się z większej ilości jedzenia, przygotuj więcej kanapek z indykiem!

Czy wiesz, że?

Wykorzystując świeże warzywa, takie jak roszponka i pomidor, nadasz kanapce więcej chrupkości oraz zróżnicowanego bukietu smakowego. Mięso dobrze komponuje się z dodatkiem warzyw, a wszystko to zwieńczone dobrej jakości majonezem, którego nie może zabraknąć w tym przepisie!

Dla urozmaicenia:

Kwestia dodatków warzywnych w kanapce z indykiem pozostaje do Twojej decyzji. Możesz użyć tych, zaproponowanych w naszej recepturze, a możesz również eksperymentować, dodając świeżego ogórka, plasterki cebuli lub zastąpić roszponkę rukolą. Wszystko w Twoich rękach!