
Składniki
4 sztuki
150 gramów
2 łyżki
100 gramów
100 gramów
4 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Równomiernie posmarować dolną kromkę chleba majonezem Hellmann's i nałożyć warstwę startego sera cheddar. Na wierzchu ułożyć karmelizowaną cebulę i plasterki świeżych fig (lub dowolne owoce). Przykryj wszystko plasterkami sera gouda, a następnie górną kromką chleba.
Krok 2
Najpierw rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Dodaj na patelnię cienko pokrojoną cebulę, zalej niewielką ilością wody i duś pod przykryciem na złoty kolor. Następnie zdejmij pokrywkę i pozwól wodzie odparować. Dodać olej i powoli smażyć cebulę na ciemnozłoty kolor, co zajmie około 20 minut. Na koniec posyp cebulę solą, cukrem i czarnym pieprzem.
Krok 3
Rozgrzać dużą patelnię lub ruszt grillowy na średnim ogniu. Dodaj 1 łyżkę masła na patelnię i pozwól mu się roztopić. Umieść kanapki na patelni i opiekaj je przez około 2 do 3 minut z każdej strony lub do momentu, aż chleb będzie złoty, a ser roztopiony. Możesz użyć pokrywki, aby ser roztopił się szybciej. W razie potrzeby dodaj więcej masła na patelnię podczas przewracania kanapek, aby nie przywierały i uzyskały chrupiącą, złocistą powierzchnię.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej