
Składniki
2 litry
1 sztuka
1 gram
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.

Krok 2
Marchewkę, selera, cebulę, cukinię, czosnek oraz oczyszczone papryki pokrój w drobną i równą kostkę.

Krok 3
W szerokim garnku rozgrzej oliwę z oliwek i smaż warzywa zaczynając od cebuli i czosnku.

Krok 4
Następnie dodaj marchewkę i selera. Jak tylko zmiękną wrzuć kolorowe papryki.

Krok 5
Teraz wlej bulion. Dodaj Fix Knorr i powoli zagotuj zupę.

Krok 6
Dodaj przyprawy i gotuj zupę minestrone przez około 10 minut, aż wszystkie warzywa zmiękną.

Krok 7
Brokuł podziel na małe różyczki. Pod koniec gotowania dodaj je do zupy wraz z makaronem i poczekaj, aż zmiękną. Zupę minestrone podawaj z grzankami, posypaną serem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoska zupa minestrone
Jesteś gotów na kulinarną podróż pełną smaku? Jeżeli tak, to koniecznie wypróbuj naszą recepturę na danie rodem z Italii. Z naszymi pomysłami poznasz kuchnie świata bez wychodzenia z domu. Przed Tobą włoska zupa minestrone – aromatyczna, delikatnie pikantna i przepełniona warzywami. Proces przygotowania tego dania jest niezwykle prosty i zajmie Ci jedynie godzinę. Paprykę czerwoną i zieloną, cukinię, marchewkę, czosnek, seler i cebulę smaży się na oliwie z oliwek – w ten sposób wydobywając smak warzyw. Minestrone to zupa, która powinna być gęsta, bogata w składniki i dobrze przyprawiona. Serwuj ją posypaną startym żółtym serem – np. parmezanem i grzankami. Masz ochotę na włoską zupę jarzynową? Dowiedz się z przepisu na minestrone, jak ją przyrządzić. Mamy dla Ciebie sprawdzone wskazówki, dzięki którym uzyskasz najlepsze rezultaty w kuchni. Nie czekaj i już teraz sięgnij po recepturę na specjał, jakim jest apetyczna zupa minestrone. Powodzenia i smacznego!
Dla kogo?
Każdy fan wyrazistych i intensywnych w smaku dań powinien wypróbować naszą recepturę. Zupę minestrone przyprawia się różnymi ziołami, m.in. bazylią i oregano, a także lubczykiem, tymiankiem i liściem laurowym. Możesz również urozmaicić danie swoją ulubioną mieszanką ziół, które masz w zapasach. Dzięki temu włoska zupa minestrone będzie aromatyczna, a jej zapach uniesie się po całym domu, gdy tylko rozpoczniesz gotowanie. To może przywołać wszystkich domowników do kuchni! W pełni więc usatysfakcjonowani będą kucharze, którzy uwielbiają, gdy ich dania kuszą wszystkich wokół samym zapachem i wyglądem. Prosta zupa minestrone potrafi oczarować! Pod koniec gotowania do bulionu, którym zalewa się warzywa, dokłada się drobny makaron i brokuły. To zupa prosta i łatwa w przygotowaniu. Gwarantujemy Ci, że czas minie wyjątkowo szybko, a kulinarne rezultaty będą warte każdej minuty spędzonej w kuchni.
Na jaką okazję?
Zorganizuj przyjęcie w stylu śródziemnomorskim, a jako pierwsze danie podaj minestrone – zupę włoską jednoznacznie kojarzącą się z południowym klimatem. Niech goście usłyszą z głośników najpopularniejsze włoskie szlagiery. Do tego rodzaju imprezy z łatwością dopasujesz resztę przekąsek, np. pastę z kremowym sosem lub sałatkę caprese. Przepis na minestrone – zupę rodem z Włoch – sprawdzi się również jako gwiazda większego przyjęcia w gronie wymagających gości, którzy lubią testować kuchnie świata. Ten włoski smak zachwyci wszystkich smakoszy, a Ty zaprezentujesz się jako doskonały kucharz i gospodarz. Nie potrzebujesz jednak specjalnej okazji, by zrobić to danie. Serwuj je, gdy tylko najdzie Cię ochota. Recepturę już znasz, więc teraz przyrządź zupę minestrone z oryginalnego przepisu i ciesz się jego znakomitym smakiem solo lub w gronie najbliższych.
Czy wiesz, że?
Nazwa minestrone pochodzi od włoskiego słowa minestra, które po polsku oznacza zupę. To danie od dziesięcioleci cieszy kubki smakowe mieszkańców Italii, a teraz możemy testować je również na całym świecie. Oryginalny przepis na zupę minestrone powstał jako sposób na wykorzystanie resztek z innych posiłków. Danie dużą popularnością cieszyło się więc wśród biedniejszych obywateli, którzy zmuszeni byli maksymalnie wykorzystywać swoje zapasy jedzenia. Współcześnie zupa minestrone bywa popisowym daniem szefów kuchni z renomowanych restauracji. Już teraz możesz uruchomić kulinarną wyobraźnię i stworzyć pyszne danie jak z włoskich knajp. Recepturę już znasz, więc zarezerwuj godzinę wolnego czasu, zaopatrz się w niezbędne składniki i działaj w kuchni! Nim się obejrzysz, zupa minestrone z oryginalnego przepisu od nas zawita na Twoim talerzu. Proces gotowania usprawnia nasz ulubiony dodatek do potrawy, czyli Fix Spaghetti Bolognese Knorr. To właśnie on odpowiada za niepowtarzalny aromat w zupie, wpływa pozytywnie na jej smak i ratuje Cię przed godzinami spędzonymi w kuchni.
Dla urozmaicenia:
Włoska zupa minestrone to danie, które nie potrzebuje ulepszaczy smaku, jednak możesz nieco urozmaicić recepturę dodatkowymi składnikami. Co sprawdzi się najlepiej? Przychodzimy z propozycjami! Do zupy włoskiej minestrone możesz dodać sos pomidorowy lub świeże pomidory, które sprawią, że smak tego warzywa będzie dominujący w potrawie. Specjał Italii urozmaicisz również dodatkiem innych składników. Dobrze sprawdzą się tu groszek, zielona fasolka albo świeży szpinak. Danie będzie bardzo apetyczne, jeśli przygotujesz je z warzyw sezonowych. Na koniec nie zapominaj o dodatkach, z którymi zaserwujesz zupę. Minestrone dobrze smakuje solo, ale doskonale komponuje się również z grillowaną bagietką lub grzankami z patelni. Zupę minestrone podawaj skropioną oliwą z oliwek, aby włoskiej tradycji stało się zadość. Ten dodatek to obowiązkowy element w kuchni Italii. Możesz również eksperymentować z konsystencją dania. Jeśli wolisz zupy kremy, zmiksuj całość blenderem. Nie zapomnij o warstwie wizualnej dania, która przyciągnie uwagę Twoich gości. Ozdób zupę minestrone kilkoma liśćmi bazylii i serwuj ją w ozdobnych miseczkach. Nikt nie oprze się takiej propozycji na stole. Smacznego!