Składniki
2 litry
1 sztuka
1 gram
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 3
Marchewkę, selera, cebulę, cukinię, czosnek oraz oczyszczone papryki pokrój w drobną i równą kostkę.
Krok 5
Teraz wlej bulion. Dodaj Fix Knorr i powoli zagotuj zupę.
Krok 7
Brokuł podziel na małe różyczki. Pod koniec gotowania dodaj je do zupy wraz z makaronem i poczekaj, aż zmiękną. Zupę minestrone podawaj z grzankami, posypaną serem.
Krok 4
Następnie dodaj marchewkę i selera. Jak tylko zmiękną wrzuć kolorowe papryki.
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.
Krok 3
W szerokim garnku rozgrzej oliwę z oliwek i smaż warzywa zaczynając od cebuli i czosnku.
Krok 5
Dodaj przyprawy i gotuj zupę przez około 10 minut, aż wszystkie warzywa zmiękną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoska zupa minestrone
Jesteś gotowy na kulinarną podróż pełną smaku? Jeżeli tak, to koniecznie wypróbuj naszą recepturę na danie rodem z Italii. Z naszymi pomysłami poznasz kuchnie świata bez wychodzenia z domu. Przed Tobą włoska zupa minestrone – aromatyczna, delikatnie pikantna i przepełniona warzywami. Proces przygotowania tego dania jest niezwykle prosty i zajmie Ci jedynie godzinę. Paprykę czerwoną i zieloną, cukinię, marchewkę, czosnek, seler i cebulę smaży się na oliwie z oliwek – w ten sposób wydobywając smak warzyw. Minestrone to zupa, które powinna być gęsta, bogata w składniki i dobrze przyprawiona. Serwuj ją posypaną startym żółtym serem – np. parmezanem i grzankami. Masz ochotę na włoską zupę jarzynową? Dowiedz się z przepisu na minestrone, jak ją przyrządzić. Mamy dla Ciebie sprawdzone wskazówki, dzięki którym uzyskasz najlepsze rezultaty w kuchni. Nie czekaj i już teraz sięgnij po recepturę na specjał, jakim jest apetyczna zupa minestrone. Powodzenia i smacznego!
Dla kogo?
Każdy fan wyrazistych i intensywnych w smaku dań powinien wypróbować naszą recepturę. Zupę minestrone przyprawia się różnymi ziołami, m.in. bazylią i oregano, a także lubczykiem, tymiankiem i liściem laurowym. Możesz również urozmaicić danie swoją ulubioną mieszanką ziół, które masz w zapasach. Dzięki temu włoska zupa będzie aromatyczna, a jej zapach uniesie się po całym domu, gdy tylko rozpoczniesz gotowanie. To może przywołać wszystkich domowników do kuchni! W pełni więc usatysfakcjonowani będą kucharze, którzy uwielbiają, gdy ich dania kuszą wszystkich wokół samym zapachem i wyglądem. Prosta zupa minestrone potrafi oczarować! Pod koniec gotowania do bulionu, którym zalewa się warzywa, dorzuca się drobny makaron i brokuły. To zupa prosta i łatwa w przygotowaniu. Gwarantujemy Ci, że czas minie wyjątkowo szybko, a kulinarne rezultaty będą warte każdej minuty spędzonej w kuchni.
Na jaką okazję?
Zorganizuj przyjęcie w stylu śródziemnomorskim, a jako pierwsze danie podaj minestrone – zupę włoską jednoznacznie kojarzącą się z południowym klimatem. Niech goście usłyszą z głośników najpopularniejsze włoskie szlagiery. Do tego rodzaju imprezy z łatwością dopasujesz resztę przekąsek, np. pastę z kremowym sosem lub sałatkę caprese. Minestrone zupa sprawdzi się również jako gwiazda większego przyjęcia w gronie wymagających gości, którzy lubią testować kuchnie świata. Ten włoski smak zachwyci wszystkich smakoszy, a Ty zaprezentujesz się jako doskonały kucharz i gospodarz. Nie potrzebujesz jednak specjalnej okazji, by zrobić to danie. Serwuj je, gdy tylko najdzie Cię ochota. Recepturę już znasz, więc teraz przyrządź zupa minestrone oryginalny przepis i ciesz się jego znakomitym smakiem solo lub w gronie najbliższych.
Czy wiesz, że?
Nazwa minestrone pochodzi od włoskiego słowa minestra, które po polsku oznacza zupę. To danie od dziesięcioleci cieszy kubki smakowe mieszkańców Italii, a teraz możemy testować je również na całym świecie. Oryginalny przepis na zupę minestrone powstał jako sposób na wykorzystanie resztek z innych posiłków. Danie dużą popularnością cieszyło się więc wśród biedniejszych obywateli, którzy zmuszeni byli maksymalnie wykorzystywać swoje zapasy jedzenia. Współcześnie zupa minestrone bywa popisowym daniem szefów kuchni z renomowanych restauracji. Już teraz Ty możesz uruchomić kulinarną wyobraźnię i stworzyć pyszne danie jak z włoskich knajp. Recepturę już znasz, więc zarezerwuj godzinę wolnego czasu, zaopatrz się w niezbędne składniki i działaj w kuchni! Nim się obejrzysz, zupa minestrone z przepisu od nas zawita na Twoim talerzu. Proces gotowania usprawnia nasz ulubiony dodatek do potrawy, czyli Fix Spaghetti Napoli Knorr. To właśnie on odpowiada za niepowtarzalny aromat w zupie, wpływa pozytywnie na jej smak i ratuje Cię przed godzinami spędzonymi w kuchni.
Dla urozmaicenia:
Włoska zupa minestrone to danie, które nie potrzebuje ulepszaczy smaku, jednak możesz nieco urozmaicić recepturę dodatkowymi składnikami. Co sprawdzi się najlepiej? Przychodzimy z propozycjami! Do zupy włoskiej minestrone możesz dodać sos pomidorowy lub świeże pomidory, które sprawią, że smak tego warzywa będzie dominujący w potrawie. Specjał Italii urozmaicisz również dodatkiem innych składników. Dobrze sprawdzą się tu groszek, zielona fasolka albo świeży szpinak. Danie będzie bardzo apetyczne, jeśli przygotujesz je z warzyw sezonowych. Na koniec nie zapominaj o dodatkach, z którymi zaserwujesz zupę. Minestrone dobrze smakuje solo, ale doskonale komponuje się również z grillowaną bagietką lub grzankami z patelni. Zupę podawaj skropioną oliwą z oliwek, aby włoskiej tradycji stało się zadość. Ten dodatek to obowiązkowy element w kuchni Italii. Możesz również eksperymentować z konsystencją dania. Jeśli wolisz zupy kremy, zmiksuj całość blenderem. Nie zapomnij o warstwie wizualnej dania, która przyciągnie uwagę Twoich gości. Ozdób zupę minestrone kilkoma liśćmi bazylii i serwuj ją w ozdobnych miseczkach. Nikt nie oprze się takiej propozycji na stole. Smacznego!