
Składniki
9 sztuk
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
200 mililitrów
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj pokrojone pomidory oraz bazylię i oregano. Smaż do momentu odparowania wody.
Krok 2
Do mięsa wlej 250 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne i wymieszaj. Sos gotuj na małym ogniu przez 5 minut.
Krok 3
Naczynie żaroodporne o wym. 28x20 cm posmaruj śmietaną i wyłóż trzema płatami makaronu. Ponownie posmaruj śmietaną, posyp startym serem i nałóż warstwę mięsnego sosu. Przykryj płatami makaronu, ponownie posmaruj śmietaną, posyp serem i nałóż mięsny sos. Czynność tę powtórz do wykorzystania wszystkich składników (3 warstwy).
Krok 4
Ostatnią warstwę makaronu posmaruj pozostałą śmietaną i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez 40 minut.
Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj do sosu odrobinę posiekanej papryczki chilli.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lasagne bolognese
Lasagne z pomidorowo-mięsnym sosem bolognese jest jednym z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej, które z łatwością przygotujesz, korzystając z tego przepisu. Na początek będziesz potrzebować mielonej wieprzowiny połączonej z wołowiną. Mięso podsmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, po czym dodaj pokrojone w cienkie paski suszone pomidory. Do przyprawienia użyj szczypty suszonej bazylii i oregano. Całość smaż do momentu, w którym z mięsa odparuje prawie cały płyn. Następnie zalej je błyskawicznym produktem do lasagne wymieszanym dokładnie z wodą. Gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Dno naczynia żaroodpornego wysmaruj gęstą śmietaną i wyłóż płatami makaronu, a także obficie posyp startym żółtym serem. Nałóż sos bolognese oraz pozostałe składniki, zgodnie z wymienioną wcześniej kolejnością. Podana w przepisie ilość produktów powinna wystarczyć na trzy warstwy zapiekanki. Na koniec posyp wierzch dania serem i wstaw do piekarnika. Lasagne podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu. Sprawdź, jakie to pyszne.