
Składniki
9 sztuk
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
200 mililitrów
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj pokrojone pomidory oraz bazylię i oregano. Smaż do momentu odparowania wody.

Krok 4
Ostatnią warstwę makaronu posmaruj pozostałą śmietaną i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez 40 minut.

Krok 3
Naczynie żaroodporne o wym. 28x20 cm posmaruj śmietaną i wyłóż trzema płatami makaronu. Ponownie posmaruj śmietaną, posyp startym serem i nałóż warstwę mięsnego sosu. Przykryj płatami makaronu, ponownie posmaruj śmietaną, posyp serem i nałóż mięsny sos. Czynność tę powtórz do wykorzystania wszystkich składników (3 warstwy).

Krok 2
Do mięsa wlej 250 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne i wymieszaj. Sos gotuj na małym ogniu przez 5 minut.


Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj do sosu odrobinę posiekanej papryczki chilli.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lasagne bolognese
Lasagne z pomidorowo-mięsnym sosem bolognese jest jednym z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej, które z łatwością przygotujesz, korzystając z tego przepisu. Na początek będziesz potrzebować mielonej wieprzowiny połączonej z wołowiną. Mięso podsmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, po czym dodaj pokrojone w cienkie paski suszone pomidory. Do przyprawienia użyj szczypty suszonej bazylii i oregano. Całość smaż do momentu, w którym z mięsa odparuje prawie cały płyn. Następnie zalej je błyskawicznym produktem do lasagne wymieszanym dokładnie z wodą. Gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Dno naczynia żaroodpornego wysmaruj gęstą śmietaną i wyłóż płatami makaronu, a także obficie posyp startym żółtym serem. Nałóż sos bolognese oraz pozostałe składniki, zgodnie z wymienioną wcześniej kolejnością. Podana w przepisie ilość produktów powinna wystarczyć na trzy warstwy zapiekanki. Na koniec posyp wierzch dania serem i wstaw do piekarnika. Lasagne podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu. Sprawdź, jakie to pyszne.