
Składniki
9 sztuk
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
200 mililitrów
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj pokrojone pomidory oraz bazylię i oregano. Smaż do momentu odparowania wody.

Krok 4
Ostatnią warstwę makaronu posmaruj pozostałą śmietaną i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez 40 minut.

Krok 3
Naczynie żaroodporne o wym. 28x20 cm posmaruj śmietaną i wyłóż trzema płatami makaronu. Ponownie posmaruj śmietaną, posyp startym serem i nałóż warstwę mięsnego sosu. Przykryj płatami makaronu, ponownie posmaruj śmietaną, posyp serem i nałóż mięsny sos. Czynność tę powtórz do wykorzystania wszystkich składników (3 warstwy).

Krok 2
Do mięsa wlej 250 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne i wymieszaj. Sos gotuj na małym ogniu przez 5 minut.


Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj do sosu odrobinę posiekanej papryczki chilli.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
 Lasagne bolognese
Lasagne bolognese
Lasagne z pomidorowo-mięsnym sosem bolognese jest jednym z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej, które z łatwością przygotujesz, korzystając z tego przepisu. Na początek będziesz potrzebować mielonej wieprzowiny połączonej z wołowiną. Mięso podsmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, po czym dodaj pokrojone w cienkie paski suszone pomidory. Do przyprawienia użyj szczypty suszonej bazylii i oregano. Całość smaż do momentu, w którym z mięsa odparuje prawie cały płyn. Następnie zalej je błyskawicznym produktem do lasagne wymieszanym dokładnie z wodą. Gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Dno naczynia żaroodpornego wysmaruj gęstą śmietaną i wyłóż płatami makaronu, a także obficie posyp startym żółtym serem. Nałóż sos bolognese oraz pozostałe składniki, zgodnie z wymienioną wcześniej kolejnością. Podana w przepisie ilość produktów powinna wystarczyć na trzy warstwy zapiekanki. Na koniec posyp wierzch dania serem i wstaw do piekarnika. Lasagne podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu. Sprawdź, jakie to pyszne.





































