Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

613 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

265 osób wydrukowało

Pobierz pdf

412 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 sztuka

4 listków

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie następnie obierz. Warzywa umyj. Paprykę, jajka oraz szczypiorek posiekaj i przełóż do miski.

Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - Krok 1

Krok 2

Dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem – wymieszaj. No kromce pieczywa ułóż sałatę następnie pastę jajeczną i udekoruj przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.

Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiemKanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem

Kanapki z pastą jajeczną i szczypiorkiem to przysmak, którym urozmaicicie nie tylko śniadania. Sprawdzą się wyśmienicie również w porze kolacji oraz jako przekąska na imprezę. Łatwo je modyfikować w zależności od tego, jakie składniki akurat znajdują się w lodówce. Przedstawiamy przepis, któremu nawet w podstawowej wersji niczego nie brakuje.

Dla kogo? Jajka to jeden z Waszych ulubionych elementów śniadań, ale akurat nie macie ochoty na jajecznicę albo omlet? Pasta jajeczna z dodatkiem zielonego szczypiorku prezentuje się dużo apetyczniej niż jajko po prostu ugotowane na twardo.

Na jaką okazję? Pyszne śniadanie nie musi być czasochłonne – kanapkami z pastą jajeczną i szczypiorkiem można raczyć się nie tylko w niespieszne, weekendowe poranki. Szukacie przekąsek na przyjęcie, które nie będą sprowadzały się do popcornu albo krakersów? Kanapki łatwo zamienicie w poręczne tartinki.

Czy wiesz, że? Czas gotowania jajek na twardo należy liczyć od momentu zagotowania się wody. Dodajcie do niej szczyptę soli, a bez trudu pozbędziecie się skorupek.

Dla urozmaicenia: Kanapki z pastą jajeczną można udekorować świeżym koperkiem albo ulubionymi kiełkami.