Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem
NOWY PRZEPIS
łatwe
1202 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
4 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
1 sztuka
4 listków
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie następnie obierz. Warzywa umyj. Paprykę, jajka oraz szczypiorek posiekaj i przełóż do miski.
Krok 2
Dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem – wymieszaj. No kromce pieczywa ułóż sałatę następnie pastę jajeczną i udekoruj przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem
Kanapki z pastą jajeczną i szczypiorkiem to przysmak, którym urozmaicicie nie tylko śniadania. Sprawdzą się wyśmienicie również w porze kolacji oraz jako przekąska na imprezę. Łatwo je modyfikować w zależności od tego, jakie składniki akurat znajdują się w lodówce. Przedstawiamy przepis, któremu nawet w podstawowej wersji niczego nie brakuje.
Dla kogo? Jajka to jeden z Waszych ulubionych elementów śniadań, ale akurat nie macie ochoty na jajecznicę albo omlet? Pasta jajeczna z dodatkiem zielonego szczypiorku prezentuje się dużo apetyczniej niż jajko po prostu ugotowane na twardo.
Na jaką okazję? Pyszne śniadanie nie musi być czasochłonne – kanapkami z pastą jajeczną i szczypiorkiem można raczyć się nie tylko w niespieszne, weekendowe poranki. Szukacie przekąsek na przyjęcie, które nie będą sprowadzały się do popcornu albo krakersów? Kanapki łatwo zamienicie w poręczne tartinki.
Czy wiesz, że? Czas gotowania jajek na twardo należy liczyć od momentu zagotowania się wody. Dodajcie do niej szczyptę soli, a bez trudu pozbędziecie się skorupek.
Dla urozmaicenia: Kanapki z pastą jajeczną można udekorować świeżym koperkiem albo ulubionymi kiełkami.