Pasta jajeczna ze szczypiorkiem – kanapki: przepis | Przepisy.pl pixel

Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

41

653 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

500 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1351 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 sztuka

4 listków

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie następnie obierz. Warzywa umyj. Paprykę, jajka oraz szczypiorek posiekaj i przełóż do miski.

Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - Krok 1

Krok 2

Dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem – wymieszaj. No kromce pieczywa ułóż sałatę następnie pastę jajeczną i udekoruj przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.

Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiemKanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem

Kanapki z pastą jajeczną i szczypiorkiem to przysmak, którym urozmaicicie nie tylko śniadania. Sprawdzą się wyśmienicie również w porze kolacji oraz jako przekąska na imprezę. Łatwo je modyfikować w zależności od tego, jakie składniki akurat znajdują się w lodówce. Przedstawiamy przepis, któremu nawet w podstawowej wersji niczego nie brakuje.

Dla kogo? Jajka to jeden z Waszych ulubionych elementów śniadań, ale akurat nie macie ochoty na jajecznicę albo omlet? Pasta jajeczna z dodatkiem zielonego szczypiorku prezentuje się dużo apetyczniej niż jajko po prostu ugotowane na twardo.

Na jaką okazję? Pyszne śniadanie nie musi być czasochłonne – kanapkami z pastą jajeczną i szczypiorkiem można raczyć się nie tylko w niespieszne, weekendowe poranki. Szukacie przekąsek na przyjęcie, które nie będą sprowadzały się do popcornu albo krakersów? Kanapki łatwo zamienicie w poręczne tartinki.

Czy wiesz, że? Czas gotowania jajek na twardo należy liczyć od momentu zagotowania się wody. Dodajcie do niej szczyptę soli, a bez trudu pozbędziecie się skorupek.

Dla urozmaicenia: Kanapki z pastą jajeczną można udekorować świeżym koperkiem albo ulubionymi kiełkami.