Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

1309 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

624 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1253 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

0.25 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo opiecz w tosterze i odkrój skórkę. Wystudź. Paprykę pokrój w drobną kostkę.

Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem - Krok 1

Krok 2

Ugotowane jajka rozgnieć w miseczce widelcem, dodaj pokrojoną paprykę oraz majonez i szczypiorek.

Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem - Krok 2

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i gotową pastą posmaruj dwie kromki pieczywa – pozostałymi dwoma przykryj kanapki i przygnieć lekko dłonią. Kanapki przekrój po przekątnej na trójkąty.

Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej pasty możesz dodać żółty ser pokrojony w drobną kostkę lub starty na tarce.

35

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski, 27.09.2018

    O własnie.Dzięki za przypomnienie o takim sniadaniu :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Rochon

    Ewa Rochon, 11.08.2017

    Super, lubię ją od dziecka...tylko zamiast majonezu było masło

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Daniel

    Daniel Daniel, 23.07.2017

    pyszne kanapeczki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Szyszko

    Krystyna Szyszko, 06.11.2016

    do :labirynt: dlaczego obrazasz przejdz tam gdzie bywaja sfrustrowani tutaj nie masz co robic to nie dla ciebie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Furman

    Marzena Furman, 16.08.2016

    Pyszne sa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Heniek Góra

    Heniek Góra, 16.08.2016

    Po takim śniadaniu roboty nie będzie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Dąbrowska

    Krystyna Dąbrowska, 16.08.2016

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Chruscicka

    Maria Chruscicka, 13.03.2016

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Łucka

    Bożena Łucka, 13.03.2016

    Milus widze ze ostatnio jestes bardzo aktywna kulinarnie .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Tałałaj

    Jerzy Tałałaj, 13.03.2016

    Dobry pomysł :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Ireneusz Różniecki

    Robert Ireneusz Różniecki, 13.03.2016

    niebo w gębie:-)):-))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Jasion

    Jacek Jasion, 13.03.2016

    Mniam, mniam ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nadzieja Zagorska

    Nadzieja Zagorska, 12.03.2016

    Mniam mniam :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Kalinowski

    Jan Kalinowski, 12.03.2016

    Kurcze, drogie Panie , ale pociekła ślinka. Chyba zaraz zacznę to robić. Jak mi się uda to zaproszę, a jak nie to ja będę oczekiwał.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Włodarczyk

    Barbara Włodarczyk, 12.03.2016

    Oj dziewczyny, mniam mniam☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Mazurek

    Ewa Mazurek, 12.03.2016

    Pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Stańczyk

    Halina Stańczyk, 12.03.2016

    Taka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryka Jankowska

    Henryka Jankowska, 12.03.2016

    Pychotka to znikaja...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roza Mikolajczyk

    Roza Mikolajczyk, 12.03.2016

    Takie kanapki są przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Fijalkowska

    Danuta Fijalkowska, 12.03.2016

    Marlenko zapros mnie choc raz na jedno z tych dan,bo az mi slinka cieknie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Owczarek

    Tadeusz Owczarek, 12.03.2016

    Amciu, amciu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nati Mysza

    Nati Mysza, 12.03.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bena Pruchnik

    Bena Pruchnik, 12.03.2016

    Bogusław Makowski Jesteś.:-P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bena Pruchnik

    Bena Pruchnik, 12.03.2016

    Ja też to lubię.pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Rosłoń

    Urszula Rosłoń, 12.03.2016

    Moja córka Dominika Szeląg robi najpyszniejsza na świeci. Mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Kozłowska

    Hanna Kozłowska, 12.03.2016

    Ja uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Pawlak

    Barbara Pawlak, 12.03.2016

    Pyszne kanapeczki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbyszek Kuchna

    Zbyszek Kuchna, 12.03.2016

    Pychota!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Piechota Jarecka

    Danuta Piechota Jarecka, 12.03.2016

    Przepis stary ale jary

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Pelczarska

    Elżbieta Pelczarska, 12.03.2016

    Lubię takie kanapeczki,pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiemKanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem

Jak urozmaicić codzienne śniadanie lub kolację? Podaj kanapki z pyszną pastą jajeczną z dodatkiem świeżej papryki i wyrazistego szczypiorku. Do wykonania tej przekąski sprawdzi się pieczywo tostowe lub pełnoziarniste kromki chleba – aby były jeszcze smaczniejsze, opiecz je wcześniej w tosterze. Żeby kanapki dobrze się prezentowały, odkrój ich skórki. Paprykę posiekaj w drobną kostkę, a ugotowane na twardo jajka rozgnieć w misce. Składniki połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj – pasta jajeczna nabierze odpowiedniej konsystencji dzięki wykorzystaniu dobrej jakości majonezu. Posmaruj nią połowę przyrządzonych w opiekaczu lub tosterze kromek chleba i przykryj pozostałym pieczywem. Jak urozmaicić smak kanapek? Do mieszanki możesz dodać żółty ser stary na tarce oraz plasterek ulubionej wędliny. Gotowe kanapki serwuj przekrojone po przekątnej na kształt trójkątów, najlepiej z dodatkiem pomidorków koktajlowych i szczypiorku. Pamiętaj o tym przepisie podczas przygotowywania codziennych pysznych przekąsek!