• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem
Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem
Kanapka klubowa z jajkiem na drugie śniadanie
Kanapka klubowa z jajkiem na drugie śniadanie
Mini kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorem
Mini kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorem
Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym
Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Kanapki
  • Pasty do kanapek
  • Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem

Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem

Autor: przepisy.pl
Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem
  • 15 minut15
  • Łatwe
  • 2 osoby2
36
Oceń przepis jako pierwszy
1227
35
WYDRUKUJ
604 osoby wydrukowały
ZAPISZ PDF
1219 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • pieczywo tostowe pełnoziarniste, kromki
    4 szt.
  • Majonez Hellmann's Oryginalny
    1 łyżka
  • jajko ugotowane na twardo
    2 szt.
  • papryka czerwona
    0,25 szt.
  • posiekany szczypiorek
    1 łyżeczka
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem – krok 1
    Krok 1
    Pieczywo opiecz w tosterze i odkrój skórkę. Wystudź. Paprykę pokrój w drobną kostkę.
  • Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem – krok 2
    Krok 2
    Ugotowane jajka rozgnieć w miseczce widelcem, dodaj pokrojoną paprykę oraz majonez i szczypiorek.
  • Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem – krok 3
    Krok 3
    Wszystko dokładnie wymieszaj i gotową pastą posmaruj dwie kromki pieczywa – pozostałymi dwoma przykryj kanapki i przygnieć lekko dłonią. Kanapki przekrój po przekątnej na trójkąty.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
    avatar

    Do tej pasty możesz dodać żółty ser pokrojony w drobną kostkę lub starty na tarce.

Tagi
Kuchnia PolskaWARZYWAPAPRYKAJAJKAKANAPKI NA ŚNIADANIEKANAPKI NA LUNCHPROSTY PRZEPISŚNIADANIEPASTY DO KANAPEKPRZEKĄSKI DLA DZIECIPrzepisy z 5 składnikówFRISCOpomysł na śniadaniekanapka z pastąpasta kanapkowaszybkie danie
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemMajonez Hellmann's OryginalnyREKLAMAMajonez Hellmann's OryginalnyZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemMajonez Hellmann's OryginalnyREKLAMAMajonez Hellmann's OryginalnyZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (35)
avatar
daniel ostrowskiOdpowiedz27.09.2018
O własnie.Dzięki za przypomnienie o takim sniadaniu :)
avatar
Ewa RochonOdpowiedz11.08.2017
Super, lubię ją od dziecka...tylko zamiast majonezu było masło
avatar
Daniel DanielOdpowiedz23.07.2017
pyszne kanapeczki
avatar
Krystyna SzyszkoOdpowiedz6.11.2016
do :labirynt: dlaczego obrazasz przejdz tam gdzie bywaja sfrustrowani tutaj nie masz co robic to nie dla ciebie
Marzena FurmanOdpowiedz16.08.2016
Pyszne sa
Heniek GóraOdpowiedz16.08.2016
Po takim śniadaniu roboty nie będzie.
Krystyna DąbrowskaOdpowiedz16.08.2016
Smacznego
Maria ChruscickaOdpowiedz13.03.2016
Pychotka
Bożena ŁuckaOdpowiedz13.03.2016
Milus widze ze ostatnio jestes bardzo aktywna kulinarnie .
Jerzy TałałajOdpowiedz13.03.2016
Dobry pomysł :)
Robert Ireneusz RóżnieckiOdpowiedz13.03.2016
niebo w gębie:-)):-))
Jacek JasionOdpowiedz13.03.2016
Mniam, mniam ...
Nadzieja ZagorskaOdpowiedz12.03.2016
Mniam mniam :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Jan KalinowskiOdpowiedz12.03.2016
Kurcze, drogie Panie , ale pociekła ślinka. Chyba zaraz zacznę to robić. Jak mi się uda to zaproszę, a jak nie to ja będę oczekiwał.
Barbara WłodarczykOdpowiedz12.03.2016
Oj dziewczyny, mniam mniam☺
Ewa MazurekOdpowiedz12.03.2016
Pychota
Halina StańczykOdpowiedz12.03.2016
Taka
Henryka JankowskaOdpowiedz12.03.2016
Pychotka to znikaja...
Roza MikolajczykOdpowiedz12.03.2016
Takie kanapki są przepyszne
Danuta FijalkowskaOdpowiedz12.03.2016
Marlenko zapros mnie choc raz na jedno z tych dan,bo az mi slinka cieknie
Tadeusz OwczarekOdpowiedz12.03.2016
Amciu, amciu.
Nati MyszaOdpowiedz12.03.2016
Mniam
Bena PruchnikOdpowiedz12.03.2016
Bogusław Makowski Jesteś.:-P
Bena PruchnikOdpowiedz12.03.2016
Ja też to lubię.pozdrawiam.
Urszula RosłońOdpowiedz12.03.2016
Moja córka Dominika Szeląg robi najpyszniejsza na świeci. Mniam mniam
Hanna KozłowskaOdpowiedz12.03.2016
Ja uwielbiam
Barbara PawlakOdpowiedz12.03.2016
Pyszne kanapeczki.
Zbyszek KuchnaOdpowiedz12.03.2016
Pychota!
Danuta Piechota JareckaOdpowiedz12.03.2016
Przepis stary ale jary
Elżbieta PelczarskaOdpowiedz12.03.2016
Lubię takie kanapeczki,pychota
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Czerwone, żółte, zielone, start! Jedziemy z papryką!
Czerwone, żółte, zielone, start! Jedziemy z papryką!
Kabaczek, cukinia, papryka
Kabaczek, cukinia, papryka
Szybkie kanapki z pastami
Szybkie kanapki z pastami
Twoja idealna kanapka - Infografika
Twoja idealna kanapka - Infografika
Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem
avatar

Jak urozmaicić codzienne śniadanie lub kolację? Podaj kanapki z pyszną pastą jajeczną z dodatkiem świeżej papryki i wyrazistego szczypiorku. Do wykonania tej przekąski sprawdzi się pieczywo tostowe lub pełnoziarniste kromki chleba – aby były jeszcze smaczniejsze, opiecz je wcześniej w tosterze. Żeby kanapki dobrze się prezentowały, odkrój ich skórki. Paprykę posiekaj w drobną kostkę, a ugotowane na twardo jajka rozgnieć w misce. Składniki połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj – pasta jajeczna nabierze odpowiedniej konsystencji dzięki wykorzystaniu dobrej jakości majonezu. Posmaruj nią połowę przyrządzonych w opiekaczu lub tosterze kromek chleba i przykryj pozostałym pieczywem. Jak urozmaicić smak kanapek? Do mieszanki możesz dodać żółty ser stary na tarce oraz plasterek ulubionej wędliny. Gotowe kanapki serwuj przekrojone po przekątnej na kształt trójkątów, najlepiej z dodatkiem pomidorków koktajlowych i szczypiorku. Pamiętaj o tym przepisie podczas przygotowywania codziennych pysznych przekąsek!

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

36
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby