Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

40

1348 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

637 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1279 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

0.25 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo opiecz w tosterze i odkrój skórkę. Wystudź. Paprykę pokrój w drobną kostkę.

Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem - Krok 1

Krok 2

Ugotowane jajka rozgnieć w miseczce widelcem, dodaj pokrojoną paprykę oraz majonez i szczypiorek.

Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem - Krok 2

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i gotową pastą posmaruj dwie kromki pieczywa – pozostałymi dwoma przykryj kanapki i przygnieć lekko dłonią. Kanapki przekrój po przekątnej na trójkąty.

Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej pasty możesz dodać żółty ser pokrojony w drobną kostkę lub starty na tarce.

35

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 27.09.2018

    O własnie.Dzięki za przypomnienie o takim sniadaniu :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Rochon

    Ewa Rochon , 11.08.2017

    Super, lubię ją od dziecka...tylko zamiast majonezu było masło

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Daniel

    Daniel Daniel , 23.07.2017

    pyszne kanapeczki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Szyszko

    Krystyna Szyszko , 06.11.2016

    do :labirynt: dlaczego obrazasz przejdz tam gdzie bywaja sfrustrowani tutaj nie masz co robic to nie dla ciebie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Furman

    Marzena Furman , 16.08.2016

    Pyszne sa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Heniek Góra

    Heniek Góra , 16.08.2016

    Po takim śniadaniu roboty nie będzie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Dąbrowska

    Krystyna Dąbrowska , 16.08.2016

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Chruscicka

    Maria Chruscicka , 13.03.2016

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Łucka

    Bożena Łucka , 13.03.2016

    Milus widze ze ostatnio jestes bardzo aktywna kulinarnie .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Tałałaj

    Jerzy Tałałaj , 13.03.2016

    Dobry pomysł :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Ireneusz Różniecki

    Robert Ireneusz Różniecki , 13.03.2016

    niebo w gębie:-)):-))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Jasion

    Jacek Jasion , 13.03.2016

    Mniam, mniam ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nadzieja Zagorska

    Nadzieja Zagorska , 12.03.2016

    Mniam mniam :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Kalinowski

    Jan Kalinowski , 12.03.2016

    Kurcze, drogie Panie , ale pociekła ślinka. Chyba zaraz zacznę to robić. Jak mi się uda to zaproszę, a jak nie to ja będę oczekiwał.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Włodarczyk

    Barbara Włodarczyk , 12.03.2016

    Oj dziewczyny, mniam mniam☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Mazurek

    Ewa Mazurek , 12.03.2016

    Pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Stańczyk

    Halina Stańczyk , 12.03.2016

    Taka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryka Jankowska

    Henryka Jankowska , 12.03.2016

    Pychotka to znikaja...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roza Mikolajczyk

    Roza Mikolajczyk , 12.03.2016

    Takie kanapki są przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Fijalkowska

    Danuta Fijalkowska , 12.03.2016

    Marlenko zapros mnie choc raz na jedno z tych dan,bo az mi slinka cieknie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Owczarek

    Tadeusz Owczarek , 12.03.2016

    Amciu, amciu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nati Mysza

    Nati Mysza , 12.03.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bena Pruchnik

    Bena Pruchnik , 12.03.2016

    Bogusław Makowski Jesteś.:-P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bena Pruchnik

    Bena Pruchnik , 12.03.2016

    Ja też to lubię.pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Rosłoń

    Urszula Rosłoń , 12.03.2016

    Moja córka Dominika Szeląg robi najpyszniejsza na świeci. Mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Kozłowska

    Hanna Kozłowska , 12.03.2016

    Ja uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Pawlak

    Barbara Pawlak , 12.03.2016

    Pyszne kanapeczki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbyszek Kuchna

    Zbyszek Kuchna , 12.03.2016

    Pychota!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Piechota Jarecka

    Danuta Piechota Jarecka , 12.03.2016

    Przepis stary ale jary

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Pelczarska

    Elżbieta Pelczarska , 12.03.2016

    Lubię takie kanapeczki,pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiemKanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem

Jak urozmaicić codzienne śniadanie lub kolację? Podaj kanapki z pyszną pastą jajeczną z dodatkiem świeżej papryki i wyrazistego szczypiorku. Do wykonania tej przekąski sprawdzi się pieczywo tostowe lub pełnoziarniste kromki chleba – aby były jeszcze smaczniejsze, opiecz je wcześniej w tosterze. Żeby kanapki dobrze się prezentowały, odkrój ich skórki. Paprykę posiekaj w drobną kostkę, a ugotowane na twardo jajka rozgnieć w misce. Składniki połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj – pasta jajeczna nabierze odpowiedniej konsystencji dzięki wykorzystaniu dobrej jakości majonezu. Posmaruj nią połowę przyrządzonych w opiekaczu lub tosterze kromek chleba i przykryj pozostałym pieczywem. Jak urozmaicić smak kanapek? Do mieszanki możesz dodać żółty ser stary na tarce oraz plasterek ulubionej wędliny. Gotowe kanapki serwuj przekrojone po przekątnej na kształt trójkątów, najlepiej z dodatkiem pomidorków koktajlowych i szczypiorku. Pamiętaj o tym przepisie podczas przygotowywania codziennych pysznych przekąsek!