Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem
łatwe
1842 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
0.25 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczywo opiecz w tosterze i odkrój skórkę. Wystudź. Paprykę pokrój w drobną kostkę.

Krok 2
Ugotowane jajka rozgnieć w miseczce widelcem, dodaj pokrojoną paprykę oraz majonez i szczypiorek.

Krok 3
Wszystko dokładnie wymieszaj i gotową pastą posmaruj dwie kromki pieczywa – pozostałymi dwoma przykryj kanapki i przygnieć lekko dłonią. Kanapki z pastą jajeczną i papryką przekrój po przekątnej na trójkąty.


Dobra rada:
Do pasty jajecznej z papryką możesz dodać żółty ser pokrojony w drobną kostkę lub starty na tarce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem
Jak urozmaicić codzienne śniadanie lub kolację? Podaj kanapki z pyszną pastą jajeczną z dodatkiem świeżej papryki i wyrazistego szczypiorku. Do wykonania tej przekąski sprawdzi się pieczywo tostowe lub pełnoziarniste kromki chleba – aby były jeszcze smaczniejsze, opiecz je wcześniej w tosterze. Żeby kanapki dobrze się prezentowały, odkrój ich skórki. Paprykę posiekaj w drobną kostkę, a ugotowane na twardo jajka rozgnieć w misce. Składniki połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj – pasta jajeczna nabierze odpowiedniej konsystencji dzięki wykorzystaniu dobrej jakości majonezu. Nie może go zabraknąć w tym przepisie! Posmaruj nią połowę przyrządzonych w opiekaczu lub tosterze kromek chleba i przykryj pozostałym pieczywem.
Dla kogo?
Jeśli głównym składnikiem Twojego śniadania są jajka – nasz przepis przypadnie Ci do gustu. Wykorzystaj dodatkowe produkty, aby stworzyć pyszną pastę jajeczną z papryką i szczypiorkiem. Możesz podwoić porcję i zagwarantować sobie wyśmienite śniadanie na kilka dni.
Na jaką okazję?
Połączenie jajek i majonezu zawsze jest dobre. I tak też jest w naszej recepturze. Mieszając jajka, paprykę oraz świeży szczypiorek z dobrej jakości majonezem, uzyskasz nie tylko zróżnicowany smak, ale również aksamitną konsystencję!
Czy wiesz, że?
Pasta jajeczna z papryką i szczypiorkiem świetnie komponuje się z każdym rodzajem pieczywa. Nie musisz zamykać się jedynie na podpieczone kromki chleba. Spróbuj połączyć bułkę ze świeżą bułką – jej wybór zależy od Twoich preferencji smakowych.
Dla urozmaicenia:
Jak urozmaicić smak kanapek? Do mieszanki możesz dodać żółty ser stary na tarce oraz plasterek ulubionej wędliny. Gotowe kanapki z pastą z jajek i papryki serwuj przekrojone po przekątnej na kształt trójkątów, najlepiej z dodatkiem pomidorków koktajlowych i szczypiorku. Pamiętaj o tym przepisie podczas przygotowywania codziennych pysznych przekąsek!