Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój w paski, a następnie posyp obficie przyprawą Knorr.

Krok 2
Rozgrzej olej na patelni i podsmaż mięso.

Krok 3
Pomidora i ogórka pokrój na plastry, sałatę porwij na mniejsze kawałki.

Krok 4
Wymieszaj Majonez Babuni Hellmann's z Ketchupem Hellmann's Pikantnym i posmaruj otrzymanym sosem tortille.

Krok 5
Na każdej posmarowanej tortilli ułóż sałatę, pomidora, ogórka, kurczaka, a następnie zwiń ją, formując wrappa.

Krok 6
Wszystkie wrappy połóż na blasze i piecz w piekarniku w 180 °C przez 5 minut. Tak przygotowane wrappy możesz również podawać na zimno lub z grilla.


Dobra rada:
Zamiast kurczaka użyj w tym przepisie tofu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wrapy klasyczne - VIDEO
Chrupiąca tortilla, soczyste mięso i apetyczne kawałki warzyw – brzmi dobrze, prawda? Przedstawiamy wrapy według przepisu klasycznego, które nie są skomplikowanym daniem, mimo tego smakują rewelacyjnie. Złocisty kurczak zachwyca aromatem, a w towarzystwie rześkiej mieszanki warzyw zyskuje oryginalny charakter. Sos powstały z Majonezu Babuni Hellmann’s oraz Ketchupu Hellmann’s Pikantny spaja kompozycję. Nasze wrapy klasyczne zawinięte w chrupiące placki tortilli prezentują się naprawdę dobrze, a smakują jeszcze lepiej!
Dla kogo?
Jeśli na myśl o tortilli z mięsno-warzywnym wypełnieniem nabierasz apetytu, wrap klasyczny według naszego przepisu powinien przypaść Ci do gustu. To świetna propozycja dla zwolenników szybkich, ale wieloskładnikowych przekąsek. Wrapy klasyczne z pewnością pokochają smakosze kebaba. Podobna forma podania i składniki mogą stać się domową alternatywą dla tureckiego specjału.
Na jaką okazję?
Przepis na wrapy klasyczne to idealna propozycja na szybką przekąskę pełną smaków. Apetyczne tortille możesz zaserwować znajomym podczas spotkania albo swoim bliskim jako oryginalne danie obiadowe. Wrapy przygotowane według przepisu klasycznego smakują doskonale na ciepło, podane prosto z piekarnika, a także w wersji na zimno. Roladki możesz równie dobrze pokroić na kawałki i postawić na stole jako jedną z wielu przekąsek. Wrapy w takiej formie sprawdzą się także jako lunch box do pracy.
Czy wiesz, że?
Przepis na wrapy klasyczne możesz zmodyfikować wedle swoich kulinarnych preferencji. Jeśli wolisz dania bezmięsne lub Twoi goście są wegetarianami, kawałki kurczaka zastąp tofu. Smak najbardziej zbliżony do mięsnego uzyskasz, gdy wybierzesz wędzone tofu. Pamiętaj jednak, by marynować je minimum dwie godziny. Wówczas tofu przyswoi więcej aromatu. Polecamy marynatę musztardową, paprykową lub curry.
Dla urozmaicenia:
A skoro jesteśmy przy przekąskach z tofu w roli głównej, polecamy wypróbować przepis na panierowane tofu z sezamem oraz nasze inny przepis – na orientalne mini pizze z kurczakiem, chilli, świeżą kolendrą i tofu.