Wrapy klasyczne – przepis z tortillą i kurczakiem | Przepisy.pl pixel

Wrapy klasyczne - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

322

3390 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3797 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8850 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w paski, a następnie posyp obficie przyprawą Knorr.

Wrapy klasyczne - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej olej na patelni i podsmaż mięso.

Wrapy klasyczne - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Pomidora i ogórka pokrój na plastry, sałatę porwij na mniejsze kawałki.

Wrapy klasyczne - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj Majonez Babuni Hellmann's z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym i posmaruj otrzymanym sosem tortille.

Wrapy klasyczne - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Na każdej posmarowanej tortilli ułóż sałatę, pomidora, ogórka, kurczaka, a następnie zwiń ją, formując wrappa.

Wrapy klasyczne - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Wszystkie wrappy połóż na blasze i piecz w piekarniku w 180 °C przez 5 minut. Tak przygotowane wrappy możesz również podawać na zimno lub z grilla.

Wrapy klasyczne - VIDEO - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast kurczaka użyj w tym przepisie tofu.

33

Opinie o przepisie

  • Wiesława Lurzyńska

    Wiesława Lurzyńska , 30.09.2018

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciek Olek

    Maciek Olek , 27.08.2016

    Gitara

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anita Zakrzewska

    Anita Zakrzewska , 09.04.2016

    Smakowicie wyglada a jak smakuje:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Wołowska

    Beata Wołowska , 08.04.2016

    Arturze witam Cię i bardzo cenię. Zamieszczasz wiele cennych informacji ale jeżeli chodzi o kwestie cholesterolu, które zaznaczasz w tym czym owym proponowanym produkcie i jego zaletach to do mnie nie trafia. Może to działać na którzy są w ciemnej coś tam. Powiedz mi tylko czy znasz prawdę o mitach dotyczących cholesterolu?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Pawlikowski

    Jerzy Pawlikowski , 08.04.2016

    Czegoś brakuje.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Piątkowska

    Jola Piątkowska , 08.04.2016

    Pychota...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Nowa

    Ryszard Nowa , 08.04.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Puczka

    Kazimierz Puczka , 08.04.2016

    Smacznego ......

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Jasion

    Jacek Jasion , 08.04.2016

    Mniam , mniam .... pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Synowiec

    Sylwia Synowiec , 08.04.2016

    Robilam cos takiego ale cale sie rozwala :( musialam sporo wykałaczek wbić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Mudlo

    Zofia Mudlo , 08.04.2016

    NO WLASNIE P HANKO

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renia Reginka Szulc

    Renia Reginka Szulc , 08.04.2016

    nie lubie kurczaków. może jakies inne przepisy szybko odchudzajace i pyszne? albo koktaile owocowe lub warzywne?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Kunda

    Maria Kunda , 08.04.2016

    Wyglada apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Róża Manterys

    Róża Manterys , 08.04.2016

    Ale ja nie jem kurczaków

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lucyna Pająkowska

    Lucyna Pająkowska , 08.04.2016

    wydrukowała

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Raca

    Ewa Raca , 08.04.2016

    Polecam tortillę z kurczakiem - też pyszna:) http://www.kliknijwzdrowie.pl/tortilla-z-kurczakiem/

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Elżbieta Goszczyńska

    Joanna Elżbieta Goszczyńska , 08.04.2016

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Gorzkiewicz

    Beata Gorzkiewicz , 08.04.2016

    Oj taaaaaak . do dziś je wspomninam .... Joanna Elżbieta Goszczyńska

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Zygarlicka

    Zofia Zygarlicka , 08.04.2016

    Moze zaprosic na sobote

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Rajska

    Patrycja Rajska , 08.04.2016

    Marta oj szukam szukam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Skrzyńska

    Marta Skrzyńska , 08.04.2016

    Patrycja Rajska widzę ze szukasz inspiracji na sobotni wieczór

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Przyczka

    Hanna Przyczka , 08.04.2016

    wypróbuję może być smaczne i mało przy tym roboty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna  zbirska

    Anna zbirska , 05.04.2016

    dobre i szybkie danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Krzysiek Smykla

    Monika Krzysiek Smykla , 29.01.2016

    Ja już robiłam pyszne wyszły :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mika Szyfer

    Mika Szyfer , 13.01.2016

    Mniam mniam..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariola Pyrz-Anielska

    Mariola Pyrz-Anielska , 13.01.2016

    super stronka z przepisami uwielbiam takie cos z niczego super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenona Wołejszo

    Zenona Wołejszo , 12.01.2016

    kuszą i kuszą a ja potem ciągle mam ten sam cel...........od następnego poniedziałku :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czeslawa Pospieszna

    Czeslawa Pospieszna , 12.01.2016

    A kiedy degustacja.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Anna Kotucz

    Katarzyna Anna Kotucz , 12.01.2016

    Jakoś ta sałata z ogórkiem z piekarnika mi nie pasi do całości

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adela Adela

    Adela Adela , 12.01.2016

    Coś pysznego dobra przegryzka.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak po myśliwsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrapy klasyczne - VIDEOWrapy klasyczne - VIDEO

Chrupiąca tortilla, soczyste mięso i apetyczne kawałki warzyw – brzmi dobrze, prawda? Przedstawiamy wrapy według przepisu klasycznego, które nie są skomplikowanym daniem, mimo tego smakują rewelacyjnie. Złocisty kurczak zachwyca aromatem, a w towarzystwie rześkiej mieszanki warzyw zyskuje oryginalny charakter. Sos powstały z Majonezu Babuni Hellmann’s oraz Ketchupu Hellmann’s Pikantny spaja kompozycję. Nasze wrapy klasyczne zawinięte w chrupiące placki tortilli prezentują się naprawdę dobrze, a smakują jeszcze lepiej!

Dla kogo?

Jeśli na myśl o tortilli z mięsno-warzywnym wypełnieniem nabierasz apetytu, wrap klasyczny według naszego przepisu powinien przypaść Ci do gustu. To świetna propozycja dla zwolenników szybkich, ale wieloskładnikowych przekąsek. Wrapy klasyczne z pewnością pokochają smakosze kebaba. Podobna forma podania i składniki mogą stać się domową alternatywą dla tureckiego specjału.

Na jaką okazję?

Przepis na wrapy klasyczne to idealna propozycja na szybką przekąskę pełną smaków. Apetyczne tortille możesz zaserwować znajomym podczas spotkania albo swoim bliskim jako oryginalne danie obiadowe. Wrapy przygotowane według przepisu klasycznego smakują doskonale na ciepło, podane prosto z piekarnika, a także w wersji na zimno. Roladki możesz równie dobrze pokroić na kawałki i postawić na stole jako jedną z wielu przekąsek. Wrapy w takiej formie sprawdzą się także jako lunch box do pracy.

Czy wiesz, że?

Przepis na wrapy klasyczne możesz zmodyfikować wedle swoich kulinarnych preferencji. Jeśli wolisz dania bezmięsne lub Twoi goście są wegetarianami, kawałki kurczaka zastąp tofu. Smak najbardziej zbliżony do mięsnego uzyskasz, gdy wybierzesz wędzone tofu. Pamiętaj jednak, by marynować je minimum dwie godziny. Wówczas tofu przyswoi więcej aromatu. Polecamy marynatę musztardową, paprykową lub curry.

Dla urozmaicenia:

A skoro jesteśmy przy przekąskach z tofu w roli głównej, polecamy wypróbować przepis na panierowane tofu z sezamem oraz nasze inny przepis – na orientalne mini pizze z kurczakiem, chilli, świeżą kolendrą i tofu.