Wrapy klasyczne - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

204

2745 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2989 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6134 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w paski, a następnie posyp obficie przyprawą Knorr.

Wrapy klasyczne - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej olej na patelni i podsmaż mięso.

Wrapy klasyczne - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Pomidora i ogórka pokrój na plastry, sałatę porwij na mniejsze kawałki.

Wrapy klasyczne - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj Majonez Babuni Hellmann's z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym i posmaruj otrzymanym sosem tortille.

Wrapy klasyczne - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Na każdej posmarowanej tortilli ułóż sałatę, pomidora, ogórka, kurczaka, a następnie zwiń ją, formując wrappa.

Wrapy klasyczne - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Wszystkie wrappy połóż na blasze i piecz w piekarniku w 180 °C przez 5 minut. Tak przygotowane wrappy możesz również podawać na zimno lub z grilla.

Wrapy klasyczne - VIDEO - Krok 6
31

Opinie o przepisie

  • Wiesława Lurzyńska

    Wiesława Lurzyńska, 30.09.2018

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciek Olek

    Maciek Olek, 27.08.2016

    Gitara

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anita Zakrzewska

    Anita Zakrzewska, 09.04.2016

    Smakowicie wyglada a jak smakuje:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Wołowska

    Beata Wołowska, 08.04.2016

    Arturze witam Cię i bardzo cenię. Zamieszczasz wiele cennych informacji ale jeżeli chodzi o kwestie cholesterolu, które zaznaczasz w tym czym owym proponowanym produkcie i jego zaletach to do mnie nie trafia. Może to działać na którzy są w ciemnej coś tam. Powiedz mi tylko czy znasz prawdę o mitach dotyczących cholesterolu?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Pawlikowski

    Jerzy Pawlikowski, 08.04.2016

    Czegoś brakuje.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Piątkowska

    Jola Piątkowska, 08.04.2016

    Pychota...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Nowa

    Ryszard Nowa, 08.04.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Puczka

    Kazimierz Puczka, 08.04.2016

    Smacznego ......

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Jasion

    Jacek Jasion, 08.04.2016

    Mniam , mniam .... pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Synowiec

    Sylwia Synowiec, 08.04.2016

    Robilam cos takiego ale cale sie rozwala :( musialam sporo wykałaczek wbić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Mudlo

    Zofia Mudlo, 08.04.2016

    NO WLASNIE P HANKO

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renia Reginka Szulc

    Renia Reginka Szulc, 08.04.2016

    nie lubie kurczaków. może jakies inne przepisy szybko odchudzajace i pyszne? albo koktaile owocowe lub warzywne?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Kunda

    Maria Kunda, 08.04.2016

    Wyglada apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Róża Manterys

    Róża Manterys, 08.04.2016

    Ale ja nie jem kurczaków

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lucyna Pająkowska

    Lucyna Pająkowska, 08.04.2016

    wydrukowała

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Raca

    Ewa Raca, 08.04.2016

    Polecam tortillę z kurczakiem - też pyszna:) http://www.kliknijwzdrowie.pl/tortilla-z-kurczakiem/

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Elżbieta Goszczyńska

    Joanna Elżbieta Goszczyńska, 08.04.2016

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Gorzkiewicz

    Beata Gorzkiewicz, 08.04.2016

    Oj taaaaaak . do dziś je wspomninam .... Joanna Elżbieta Goszczyńska

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Zygarlicka

    Zofia Zygarlicka, 08.04.2016

    Moze zaprosic na sobote

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Rajska

    Patrycja Rajska, 08.04.2016

    Marta oj szukam szukam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Skrzyńska

    Marta Skrzyńska, 08.04.2016

    Patrycja Rajska widzę ze szukasz inspiracji na sobotni wieczór

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Przyczka

    Hanna Przyczka, 08.04.2016

    wypróbuję może być smaczne i mało przy tym roboty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna  zbirska

    Anna zbirska, 05.04.2016

    dobre i szybkie danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Krzysiek Smykla

    Monika Krzysiek Smykla, 29.01.2016

    Ja już robiłam pyszne wyszły :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mika Szyfer

    Mika Szyfer, 13.01.2016

    Mniam mniam..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariola Pyrz-Anielska

    Mariola Pyrz-Anielska, 13.01.2016

    super stronka z przepisami uwielbiam takie cos z niczego super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenona Wołejszo

    Zenona Wołejszo, 12.01.2016

    kuszą i kuszą a ja potem ciągle mam ten sam cel...........od następnego poniedziałku :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czeslawa Pospieszna

    Czeslawa Pospieszna, 12.01.2016

    A kiedy degustacja.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Anna Kotucz

    Katarzyna Anna Kotucz, 12.01.2016

    Jakoś ta sałata z ogórkiem z piekarnika mi nie pasi do całości

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adela Adela

    Adela Adela, 12.01.2016

    Coś pysznego dobra przegryzka.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrapy klasyczne - VIDEOWrapy klasyczne - VIDEO

Klasyczne wrapy to dobry sposób na uniwersalną i smaczną przekąskę. Dzięki temu przepisowi przyrządzisz je wyjątkowo prosto. Na początek pokrój umytą i osuszoną pierś z kurczaka w paski i posyp ją przyprawą do złotego kurczaka. Mięso podsmażaj na rozgrzanym na patelni tłuszczu na złoty kolor. Pamiętaj o systematycznym mieszaniu go podczas podgrzewania. W międzyczasie przygotuj składniki warzywne. Ogórek i pomidor pokrój na plasterki, z kolei sałatę porwij na mniejsze kawałki. Sosem przygotowanym z majonezu wymieszanego z ketchupem posmaruj placki tortilli. Na każdym z nich ułóż warzywa i kawałki mięsa. Opcjonalnie do wymienionych składników możesz również dołączyć żółty ser starty na dużych oczkach tarki. Tortillę zwiń w rulon, przełóż do blachy i piecz przez kilka minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Podawaj bezpośrednio po podgrzaniu. Wrapy możesz również grillować lub serwować na zimno, po wcześniejszym pokrojeniu na kawałki. Sprawdź, jak przyrządzić szybką i jednocześnie pyszną przystawkę.