Wrapy klasyczne video przepis - Zobacz na przepisy.pl

Wrapy klasyczne - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

214

2863 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3046 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6309 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w paski, a następnie posyp obficie przyprawą Knorr.

Wrapy klasyczne - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej olej na patelni i podsmaż mięso.

Wrapy klasyczne - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Pomidora i ogórka pokrój na plastry, sałatę porwij na mniejsze kawałki.

Wrapy klasyczne - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj Majonez Babuni Hellmann's z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym i posmaruj otrzymanym sosem tortille.

Wrapy klasyczne - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Na każdej posmarowanej tortilli ułóż sałatę, pomidora, ogórka, kurczaka, a następnie zwiń ją, formując wrappa.

Wrapy klasyczne - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Wszystkie wrappy połóż na blasze i piecz w piekarniku w 180 °C przez 5 minut. Tak przygotowane wrappy możesz również podawać na zimno lub z grilla.

Wrapy klasyczne - VIDEO - Krok 6
31

Opinie o przepisie

  • Wiesława Lurzyńska

    Wiesława Lurzyńska , 30.09.2018

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciek Olek

    Maciek Olek , 27.08.2016

    Gitara

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anita Zakrzewska

    Anita Zakrzewska , 09.04.2016

    Smakowicie wyglada a jak smakuje:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Wołowska

    Beata Wołowska , 08.04.2016

    Arturze witam Cię i bardzo cenię. Zamieszczasz wiele cennych informacji ale jeżeli chodzi o kwestie cholesterolu, które zaznaczasz w tym czym owym proponowanym produkcie i jego zaletach to do mnie nie trafia. Może to działać na którzy są w ciemnej coś tam. Powiedz mi tylko czy znasz prawdę o mitach dotyczących cholesterolu?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Pawlikowski

    Jerzy Pawlikowski , 08.04.2016

    Czegoś brakuje.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Piątkowska

    Jola Piątkowska , 08.04.2016

    Pychota...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Nowa

    Ryszard Nowa , 08.04.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Puczka

    Kazimierz Puczka , 08.04.2016

    Smacznego ......

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Jasion

    Jacek Jasion , 08.04.2016

    Mniam , mniam .... pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Synowiec

    Sylwia Synowiec , 08.04.2016

    Robilam cos takiego ale cale sie rozwala :( musialam sporo wykałaczek wbić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Mudlo

    Zofia Mudlo , 08.04.2016

    NO WLASNIE P HANKO

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renia Reginka Szulc

    Renia Reginka Szulc , 08.04.2016

    nie lubie kurczaków. może jakies inne przepisy szybko odchudzajace i pyszne? albo koktaile owocowe lub warzywne?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Kunda

    Maria Kunda , 08.04.2016

    Wyglada apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Róża Manterys

    Róża Manterys , 08.04.2016

    Ale ja nie jem kurczaków

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lucyna Pająkowska

    Lucyna Pająkowska , 08.04.2016

    wydrukowała

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Raca

    Ewa Raca , 08.04.2016

    Polecam tortillę z kurczakiem - też pyszna:) http://www.kliknijwzdrowie.pl/tortilla-z-kurczakiem/

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Elżbieta Goszczyńska

    Joanna Elżbieta Goszczyńska , 08.04.2016

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Gorzkiewicz

    Beata Gorzkiewicz , 08.04.2016

    Oj taaaaaak . do dziś je wspomninam .... Joanna Elżbieta Goszczyńska

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Zygarlicka

    Zofia Zygarlicka , 08.04.2016

    Moze zaprosic na sobote

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Rajska

    Patrycja Rajska , 08.04.2016

    Marta oj szukam szukam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Skrzyńska

    Marta Skrzyńska , 08.04.2016

    Patrycja Rajska widzę ze szukasz inspiracji na sobotni wieczór

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Przyczka

    Hanna Przyczka , 08.04.2016

    wypróbuję może być smaczne i mało przy tym roboty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna  zbirska

    Anna zbirska , 05.04.2016

    dobre i szybkie danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Krzysiek Smykla

    Monika Krzysiek Smykla , 29.01.2016

    Ja już robiłam pyszne wyszły :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mika Szyfer

    Mika Szyfer , 13.01.2016

    Mniam mniam..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariola Pyrz-Anielska

    Mariola Pyrz-Anielska , 13.01.2016

    super stronka z przepisami uwielbiam takie cos z niczego super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenona Wołejszo

    Zenona Wołejszo , 12.01.2016

    kuszą i kuszą a ja potem ciągle mam ten sam cel...........od następnego poniedziałku :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czeslawa Pospieszna

    Czeslawa Pospieszna , 12.01.2016

    A kiedy degustacja.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Anna Kotucz

    Katarzyna Anna Kotucz , 12.01.2016

    Jakoś ta sałata z ogórkiem z piekarnika mi nie pasi do całości

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adela Adela

    Adela Adela , 12.01.2016

    Coś pysznego dobra przegryzka.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapy klasyczne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrapy klasyczne - VIDEOWrapy klasyczne - VIDEO

Klasyczne wrapy to dobry sposób na uniwersalną i smaczną przekąskę. Dzięki temu przepisowi przyrządzisz je wyjątkowo prosto. Na początek pokrój umytą i osuszoną pierś z kurczaka w paski i posyp ją przyprawą do złotego kurczaka. Mięso podsmażaj na rozgrzanym na patelni tłuszczu na złoty kolor. Pamiętaj o systematycznym mieszaniu go podczas podgrzewania. W międzyczasie przygotuj składniki warzywne. Ogórek i pomidor pokrój na plasterki, z kolei sałatę porwij na mniejsze kawałki. Sosem przygotowanym z majonezu wymieszanego z ketchupem posmaruj placki tortilli. Na każdym z nich ułóż warzywa i kawałki mięsa. Opcjonalnie do wymienionych składników możesz również dołączyć żółty ser starty na dużych oczkach tarki. Tortillę zwiń w rulon, przełóż do blachy i piecz przez kilka minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Podawaj bezpośrednio po podgrzaniu. Wrapy możesz również grillować lub serwować na zimno, po wcześniejszym pokrojeniu na kawałki. Sprawdź, jak przyrządzić szybką i jednocześnie pyszną przystawkę.