Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój w paski, a następnie posyp obficie przyprawą Knorr.
Krok 2
Rozgrzej olej na patelni i podsmaż mięso.
Krok 3
Pomidora i ogórka pokrój na plastry, sałatę porwij na mniejsze kawałki.
Krok 4
Wymieszaj Majonez Babuni Hellmann's z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym i posmaruj otrzymanym sosem tortille.
Krok 5
Na każdej posmarowanej tortilli ułóż sałatę, pomidora, ogórka, kurczaka, a następnie zwiń ją, formując wrappa.
Krok 6
Wszystkie wrappy połóż na blasze i piecz w piekarniku w 180 °C przez 5 minut. Tak przygotowane wrappy możesz również podawać na zimno lub z grilla.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wrapy klasyczne - VIDEO
Klasyczne wrapy to dobry sposób na uniwersalną i smaczną przekąskę. Dzięki temu przepisowi przyrządzisz je wyjątkowo prosto. Na początek pokrój umytą i osuszoną pierś z kurczaka w paski i posyp ją przyprawą do złotego kurczaka. Mięso podsmażaj na rozgrzanym na patelni tłuszczu na złoty kolor. Pamiętaj o systematycznym mieszaniu go podczas podgrzewania. W międzyczasie przygotuj składniki warzywne. Ogórek i pomidor pokrój na plasterki, z kolei sałatę porwij na mniejsze kawałki. Sosem przygotowanym z majonezu wymieszanego z ketchupem posmaruj placki tortilli. Na każdym z nich ułóż warzywa i kawałki mięsa. Opcjonalnie do wymienionych składników możesz również dołączyć żółty ser starty na dużych oczkach tarki. Tortillę zwiń w rulon, przełóż do blachy i piecz przez kilka minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Podawaj bezpośrednio po podgrzaniu. Wrapy możesz również grillować lub serwować na zimno, po wcześniejszym pokrojeniu na kawałki. Sprawdź, jak przyrządzić szybką i jednocześnie pyszną przystawkę.