Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój w paski, a następnie posyp obficie przyprawą Knorr.

Krok 2
Rozgrzej olej na patelni i podsmaż mięso.

Krok 3
Pomidora i ogórka pokrój na plastry, sałatę porwij na mniejsze kawałki.

Krok 4
Wymieszaj Majonez Babuni Hellmann's z Ketchupem Hellmann's Pikantnym i posmaruj otrzymanym sosem tortille.

Krok 5
Na każdej posmarowanej tortilli ułóż sałatę, pomidora, ogórka, kurczaka, a następnie zwiń ją, formując wrappa.

Krok 6
Wszystkie wrappy połóż na blasze i piecz w piekarniku w 180 °C przez 5 minut. Tak przygotowane wrappy możesz również podawać na zimno lub z grilla.


Dobra rada:
Zamiast kurczaka użyj w tym przepisie tofu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wrapy klasyczne - VIDEO
Chrupiąca tortilla, soczyste mięso i apetyczne kawałki warzyw – brzmi dobrze, prawda? Przedstawiamy wrapy według przepisu klasycznego, które nie są skomplikowanym daniem, mimo tego smakują rewelacyjnie. Złocisty kurczak zachwyca aromatem, a w towarzystwie rześkiej mieszanki warzyw zyskuje oryginalny charakter. Sos powstały z Majonezu Babuni Hellmann’s oraz Ketchupu Hellmann’s Pikantny spaja kompozycję. Nasze wrapy klasyczne zawinięte w chrupiące placki tortilli prezentują się naprawdę dobrze, a smakują jeszcze lepiej!
Dla kogo?
Jeśli na myśl o tortilli z mięsno-warzywnym wypełnieniem nabierasz apetytu, wrap klasyczny według naszego przepisu powinien przypaść Ci do gustu. To świetna propozycja dla zwolenników szybkich, ale wieloskładnikowych przekąsek. Wrapy klasyczne z pewnością pokochają smakosze kebaba. Podobna forma podania i składniki mogą stać się domową alternatywą dla tureckiego specjału.
Na jaką okazję?
Przepis na wrapy klasyczne to idealna propozycja na szybką przekąskę pełną smaków. Apetyczne tortille możesz zaserwować znajomym podczas spotkania albo swoim bliskim jako oryginalne danie obiadowe. Wrapy przygotowane według przepisu klasycznego smakują doskonale na ciepło, podane prosto z piekarnika, a także w wersji na zimno. Roladki możesz równie dobrze pokroić na kawałki i postawić na stole jako jedną z wielu przekąsek. Wrapy w takiej formie sprawdzą się także jako lunch box do pracy.
Czy wiesz, że?
Przepis na wrapy klasyczne możesz zmodyfikować wedle swoich kulinarnych preferencji. Jeśli wolisz dania bezmięsne lub Twoi goście są wegetarianami, kawałki kurczaka zastąp tofu. Smak najbardziej zbliżony do mięsnego uzyskasz, gdy wybierzesz wędzone tofu. Pamiętaj jednak, by marynować je minimum dwie godziny. Wówczas tofu przyswoi więcej aromatu. Polecamy marynatę musztardową, paprykową lub curry.
Dla urozmaicenia:
A skoro jesteśmy przy przekąskach z tofu w roli głównej, polecamy wypróbować przepis na panierowane tofu z sezamem oraz nasze inny przepis – na orientalne mini pizze z kurczakiem, chilli, świeżą kolendrą i tofu.



































