Panierowane tofu z sezamem video przepis - Zobacz na przepisy.pl

Panierowane tofu z sezamem - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

61 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

155 osób wydrukowało

Pobierz pdf

233 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

250 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

200 gramów

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu rozpakuj, osusz lekko i przekrój wzdłuż na pół, tworząc szerokie plastry.

Panierowane tofu z sezamem - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Na drobnej tarce zetrzyj czosnek. Wymieszaj z olejem sezamowym oraz Imbirem Knorr tworząc marynatę. Nasmaruj plastry tofu.

Panierowane tofu z sezamem - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Bułkę tartą wymieszaj z Kurkumą Knorr i ziarnami sezamu, a także solą.

Panierowane tofu z sezamem - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Jajka roztrzep i wlej na duży płaski talerz. W kolejnym przygotuj mąkę, a w trzecim bułkę tartą.

Panierowane tofu z sezamem - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Teraz panieruj zamarynowane tofu tak jak się panieruję kotlety schabowe. Zacznij od mąki, następnie jajko i bułkę tartą.

Panierowane tofu z sezamem - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Zapanierowane tofu smaż na patelni z olejem aż będzie rumiane i chrupiące. Przed podaniem odsącz lekko na ręczniku papierowym.

Panierowane tofu z sezamem - VIDEO - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Chrupiące tofu może stanowić doskonałą propozycję wegetariańskiej przekąski lub dodatku do dań głównych. Do podania możesz przygotować sos słodko-kwaśny. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowane tofu z sezamem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowane tofu z sezamem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowane tofu z sezamem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowane tofu z sezamem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowane tofu z sezamem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowane tofu z sezamem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowane tofu z sezamem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Panierowane tofu z sezamem - VIDEOPanierowane tofu z sezamem - VIDEO

Tofu to ważny składnik dla wegetarian oraz wegan, ale możliwości jego zastosowania są tak duże, że przypadnie do gustu niemal każdemu. Panierowane tofu z sezamem to smaczna przekąska, którą można podać z sosem lub jako dodatek do dania głównego. Warto spróbować!

Dla kogo?

Ta przekąska przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom roślinnych specjałów. Tofu w panierce wychodzi naprzeciw wszystkim, którzy lubią smażone przekąski.

Na jaką okazję?

Panierowane tofu można podać jako przekąskę na imprezie lub w zaciszu domowym zrobić sobie małą ucztę. Palce lizać!

Czy wiesz, że?

Tofu nie posiada wyrazistego smaku, dlatego w potrawie przyjmuje smak innych składników. Jest łatwe do przyrządzenia na różne sposoby – można je gotować, dusić, smażyć, a nawet jeść na zimno.

Dla urozmaicenia

Jeśli chcesz podać tofu z sezamem jako przekąskę, najlepszym dodatkiem będzie sos słodko-kwaśny. Takiemu połączeniu trudno będzie się oprzeć.