Sałatka arbuzowo- gruszkowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki i arbuz powinny być starannie obrane, bez zbędnych pestek, które mogą zostawić nieprzyjemne doznania podczas jedzenia. Po przygotowaniu owoców, należy pokroić je w małą kostkę. Następnie należy przygotować sos, którym później polejemy owoce. Do sproszkowanego imbiru dodać świeżo wyciśnięty sok z cytryny, sherry i płynny miód. Sos starannie wymieszać. Ostatnią czynnością jest przełożenie wszystkich owoców do pucharków oraz dodanie wcześniej przygotowanego przez nas sosu. Taką postać deseru należy schłodzić w lodówce. Po kilku minutach deser jest gotowy do spożycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej