
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki i arbuz powinny być starannie obrane, bez zbędnych pestek, które mogą zostawić nieprzyjemne doznania podczas jedzenia. Po przygotowaniu owoców, należy pokroić je w małą kostkę. Następnie należy przygotować sos, którym później polejemy owoce. Do sproszkowanego imbiru dodać świeżo wyciśnięty sok z cytryny, sherry i płynny miód. Sos starannie wymieszać. Ostatnią czynnością jest przełożenie wszystkich owoców do pucharków oraz dodanie wcześniej przygotowanego przez nas sosu. Taką postać deseru należy schłodzić w lodówce. Po kilku minutach deser jest gotowy do spożycia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej