Sałatka arbuzowo- gruszkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka arbuzowo- gruszkowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki i arbuz powinny być starannie obrane, bez zbędnych pestek, które mogą zostawić nieprzyjemne doznania podczas jedzenia. Po przygotowaniu owoców, należy pokroić je w małą kostkę. Następnie należy przygotować sos, którym później polejemy owoce. Do sproszkowanego imbiru dodać świeżo wyciśnięty sok z cytryny, sherry i płynny miód. Sos starannie wymieszać. Ostatnią czynnością jest przełożenie wszystkich owoców do pucharków oraz dodanie wcześniej przygotowanego przez nas sosu. Taką postać deseru należy schłodzić w lodówce. Po kilku minutach deser jest gotowy do spożycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej