
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki i arbuz powinny być starannie obrane, bez zbędnych pestek, które mogą zostawić nieprzyjemne doznania podczas jedzenia. Po przygotowaniu owoców, należy pokroić je w małą kostkę. Następnie należy przygotować sos, którym później polejemy owoce. Do sproszkowanego imbiru dodać świeżo wyciśnięty sok z cytryny, sherry i płynny miód. Sos starannie wymieszać. Ostatnią czynnością jest przełożenie wszystkich owoców do pucharków oraz dodanie wcześniej przygotowanego przez nas sosu. Taką postać deseru należy schłodzić w lodówce. Po kilku minutach deser jest gotowy do spożycia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej