Sałatka arbuzowo- gruszkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka arbuzowo- gruszkowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki i arbuz powinny być starannie obrane, bez zbędnych pestek, które mogą zostawić nieprzyjemne doznania podczas jedzenia. Po przygotowaniu owoców, należy pokroić je w małą kostkę. Następnie należy przygotować sos, którym później polejemy owoce. Do sproszkowanego imbiru dodać świeżo wyciśnięty sok z cytryny, sherry i płynny miód. Sos starannie wymieszać. Ostatnią czynnością jest przełożenie wszystkich owoców do pucharków oraz dodanie wcześniej przygotowanego przez nas sosu. Taką postać deseru należy schłodzić w lodówce. Po kilku minutach deser jest gotowy do spożycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka arbuzowo- gruszkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Siekanka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej