
Składniki
0.5 opakowania
1 opakowanie
0.5 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 opakowanie
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj. Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu dodając jeszcze posiekany czosnek.

Krok 2
Oliwki pokrój w krążki. Ogórka przekrój wzdłuż na pół, a następnie w cienkie plasterki. Szpinak porwij na mniejsze kawałki.

Krok 3
Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki sałatki wraz z sosem i przełóż do czystej salaterki. Na wierzchu ułóż pokrojony w kostkę ser i oprósz suszonym oregano. Podawaj z grillowaną bagietką.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka zielona
Przyrządzenie pysznej zielonej sałatki nie jest czasochłonne ani trudne. Jeśli zasugerujesz się podanymi wskazówkami, wystarczy zaledwie kilkanaście minut, by stworzyć apetyczny dodatek do obiadu lub wytrawną przekąskę. Na początek posiekaj czosnek i dodaj go do sosu sałatowego, który przyrządzisz według wskazówek na opakowaniu. Następnie pokrój warzywa – oliwki w krążki, a ogórka wzdłuż na pół i na cienkie plasterki. Świeży szpinak porwij na małe kawałki. Sałatka jest już prawie gotowa – teraz wystarczy jedynie przełożyć składniki do salaterki, dodać sos i dokładnie wymieszać. Potrawę serwuj z pokrojonym serem feta na wierzchu, oprószonym oregano, majerankiem lub bazylią. Podawaj z chrupiącą bagietką, jako dodatek do pieczonych mięs lub solo – np. na drugie śniadanie w pracy. Niewątpliwą zaletą tej sałatki jest możliwość eksperymentowania ze składnikami. Jeśli chcesz, możesz opcjonalnie dodać do składników zielony groszek lub plastry grillowanej cukinii. Podziel się swoją propozycją podania w komentarzu.



































