
Składniki
0.5 opakowania
1 opakowanie
0.5 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 opakowanie
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj. Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu dodając jeszcze posiekany czosnek.

Krok 2
Oliwki pokrój w krążki. Ogórka przekrój wzdłuż na pół, a następnie w cienkie plasterki. Szpinak porwij na mniejsze kawałki.

Krok 3
Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki sałatki wraz z sosem i przełóż do czystej salaterki. Na wierzchu ułóż pokrojony w kostkę ser i oprósz suszonym oregano. Podawaj z grillowaną bagietką.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka zielona
Przyrządzenie pysznej zielonej sałatki nie jest czasochłonne ani trudne. Jeśli zasugerujesz się podanymi wskazówkami, wystarczy zaledwie kilkanaście minut, by stworzyć apetyczny dodatek do obiadu lub wytrawną przekąskę. Na początek posiekaj czosnek i dodaj go do sosu sałatowego, który przyrządzisz według wskazówek na opakowaniu. Następnie pokrój warzywa – oliwki w krążki, a ogórka wzdłuż na pół i na cienkie plasterki. Świeży szpinak porwij na małe kawałki. Sałatka jest już prawie gotowa – teraz wystarczy jedynie przełożyć składniki do salaterki, dodać sos i dokładnie wymieszać. Potrawę serwuj z pokrojonym serem feta na wierzchu, oprószonym oregano, majerankiem lub bazylią. Podawaj z chrupiącą bagietką, jako dodatek do pieczonych mięs lub solo – np. na drugie śniadanie w pracy. Niewątpliwą zaletą tej sałatki jest możliwość eksperymentowania ze składnikami. Jeśli chcesz, możesz opcjonalnie dodać do składników zielony groszek lub plastry grillowanej cukinii. Podziel się swoją propozycją podania w komentarzu.