
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
5 sztuk
1
75 gramów
500
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak umyj dokładnie, cebulę i czosnek posiekaj drobno a następnie przesmaż wszystko razem. Dopraw do smaku i odparuj.
Krok 3
Blachę posmaruj tłuszczem, kładź na niej szpinak uformowany w gniazdka (w tym celu rękaw cukierniczy napełnij szpinakiem).
Krok 4
Do każdego gniazdka wbij jajko, dopraw. Gniazdka piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Podawaj na chrupiącym placku ziemniaczanym z kwaśną śmietaną.
Krok 2
Przygotuj placki ziemniaczane Fix Knorr. Zawartość opakowania dokładnie wymieszaj z 1 jajkiem i wodą. Usmaż 4 duże placki - po 1 szt. na osobę.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej