Gniazdka szpinakowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gniazdka szpinakowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500

1

5 sztuk

1 szczypta

3 łyżki

75 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak umyj dokładnie, cebulę i czosnek posiekaj drobno a następnie przesmaż wszystko razem. Dopraw do smaku i odparuj.

Krok 3

Blachę posmaruj tłuszczem, kładź na niej szpinak uformowany w gniazdka (w tym celu rękaw cukierniczy napełnij szpinakiem).

Krok 4

Do każdego gniazdka wbij jajko, dopraw. Gniazdka piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Podawaj na chrupiącym placku ziemniaczanym z kwaśną śmietaną.

Krok 2

Przygotuj placki ziemniaczane Fix Knorr. Zawartość opakowania dokładnie wymieszaj z 1 jajkiem i wodą. Usmaż 4 duże placki - po 1 szt. na osobę.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej