Gniazdka szpinakowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gniazdka szpinakowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

5 sztuk

1

75 gramów

500

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak umyj dokładnie, cebulę i czosnek posiekaj drobno a następnie przesmaż wszystko razem. Dopraw do smaku i odparuj.

Krok 3

Blachę posmaruj tłuszczem, kładź na niej szpinak uformowany w gniazdka (w tym celu rękaw cukierniczy napełnij szpinakiem).

Krok 4

Do każdego gniazdka wbij jajko, dopraw. Gniazdka piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Podawaj na chrupiącym placku ziemniaczanym z kwaśną śmietaną.

Krok 2

Przygotuj placki ziemniaczane Fix Knorr. Zawartość opakowania dokładnie wymieszaj z 1 jajkiem i wodą. Usmaż 4 duże placki - po 1 szt. na osobę.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej