Sandwich na niedzielny piknik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandwich na niedzielny piknik

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
356 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

230 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

6 plastrów

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

6 plastrów

4 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z pieczywa odkrój delikatnie górną część w ¾ jego wysokości. Środek dolnej części wydrąż. Następnie obie części chleba posmaruj majonezem.

Krok 2

W miseczce wymieszaj zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody, oliwą z pomidorów oraz musztardą. Umytą sałatę wymieszaj z gotowym sosem.

Krok 3

W wydrążonym bochenku układaj na przemian sałatę, wędlinę, pokrojone pomidorki, krążki cebuli oraz żółty ser.

Krok 4

Wypełniony bochenek przykryj odciętym wcześniej kapeluszem, a następnie pokrój na kilka części.

1

Opinie o przepisie

  • Karolina Dobraczyńska

    Karolina Dobraczyńska , 31.08.2015

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandwich na niedzielny piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandwich na niedzielny piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandwich na niedzielny piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandwich na niedzielny piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandwich na niedzielny piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandwich na niedzielny piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandwich na niedzielny piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandwich na niedzielny piknik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sandwich na niedzielny piknikSandwich na niedzielny piknik

Sandwich na niedzielny piknik to bogactwo składników warzywnych, wyrazisty sos na bazie musztardy i oliwy oraz delikatna szynka. Przygotowuje się go dość szybko. To smaczna alternatywa dla klasycznych kanapek. Przyrządzisz go w wydrążonym bochenku chleba. Posmaruj przygotowane pieczywo majonezem i ułóż na nim sałatę masłową wymieszaną z proponowanym w przepisie dressingiem. Następnie dołącz pokrojoną wędlinę, ser żółty, pomidory i krążki cebuli. Układaj sałatę i wymienione składniki na przemian, a całość przykryj odciętym wcześniej wierzchem chleba. Sandwich będzie wyśmienity również z innymi dodatkami. Jego smak wzbogacisz pokrojoną w cienkie plastry białą mozzarellą, serem pleśniowym lub fetą. Możesz przygotować tę pyszna kanapkę w wersji bezmięsnej i zamiast szynki dołączyć dodatkowe warzywa lub grzyby. Sprawdzą się: papryka, oliwki, suszone pomidory i podsmażone pieczarki. Ta pyszna przekąska może być przyrządzana w wielu różnych wersjach. Znajdź swoją ulubioną, zaczynając od podanego tu przepisu.