
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
3 sztuki
0.25 sztuki
1 łyżka
0.25 sztuki
0.25 sztuki
250 gramów
0.5 łyżeczki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj i rozetrzyj z solą. Dodaj ser i wymieszaj.
Krok 2
Dolej jogurt i sok z cytryny. Utrzyj.
Krok 3
Papryki posiekaj i dodaj wraz ze skórkę z cytryny, kiełkami, cukrem i pieprzem do sera. Ponownie wymieszaj.
Krok 4
Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej