
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
3 sztuki
0.25 sztuki
1 łyżka
0.25 sztuki
0.25 sztuki
250 gramów
0.5 łyżeczki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj i rozetrzyj z solą. Dodaj ser i wymieszaj.
Krok 2
Dolej jogurt i sok z cytryny. Utrzyj.
Krok 3
Papryki posiekaj i dodaj wraz ze skórkę z cytryny, kiełkami, cukrem i pieprzem do sera. Ponownie wymieszaj.
Krok 4
Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej