Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
3 sztuki
0.25 sztuki
1 łyżka
0.25 sztuki
0.25 sztuki
250 gramów
0.5 łyżeczki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj i rozetrzyj z solą. Dodaj ser i wymieszaj.
Krok 2
Dolej jogurt i sok z cytryny. Utrzyj.
Krok 3
Papryki posiekaj i dodaj wraz ze skórkę z cytryny, kiełkami, cukrem i pieprzem do sera. Ponownie wymieszaj.
Krok 4
Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej