Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

3 sztuki

0.25 sztuki

1 łyżka

0.25 sztuki

0.25 sztuki

250 gramów

0.5 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i rozetrzyj z solą. Dodaj ser i wymieszaj.

Krok 2

Dolej jogurt i sok z cytryny. Utrzyj.

Krok 3

Papryki posiekaj i dodaj wraz ze skórkę z cytryny, kiełkami, cukrem i pieprzem do sera. Ponownie wymieszaj.

Krok 4

Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej