Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

3 sztuki

0.25 sztuki

1 łyżka

0.25 sztuki

0.25 sztuki

250 gramów

0.5 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i rozetrzyj z solą. Dodaj ser i wymieszaj.

Krok 2

Dolej jogurt i sok z cytryny. Utrzyj.

Krok 3

Papryki posiekaj i dodaj wraz ze skórkę z cytryny, kiełkami, cukrem i pieprzem do sera. Ponownie wymieszaj.

Krok 4

Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej