Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

3 sztuki

0.25 sztuki

1 łyżka

0.25 sztuki

0.25 sztuki

250 gramów

0.5 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i rozetrzyj z solą. Dodaj ser i wymieszaj.

Krok 2

Dolej jogurt i sok z cytryny. Utrzyj.

Krok 3

Papryki posiekaj i dodaj wraz ze skórkę z cytryny, kiełkami, cukrem i pieprzem do sera. Ponownie wymieszaj.

Krok 4

Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej