
Składniki
1000 gramów
2 sztuki
150 mililitrów
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój szynkę na kawałki o wielkości około 4-5 cm.
Krok 2
Pokrój cebulę w piórka
Krok 3
W misce wymieszaj przyprawę do Karkówki z grilla Knorr z wodą gazowaną, dodaj szczyptę soli i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Włóż kawałki szynki i cebuli do miski z marynatą i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Odstaw do lodówki na co najmniej 15 minut, aby smaki się przegryzły
Krok 6
Nabijaj na patyki kawałki szynki
Krok 7
Grilluj szaszłyki na grillu, obracając je co kilka minut, aż mięso będzie dobrze upieczone
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do karkówki z grilla Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej