
Składniki
1000 gramów
2 sztuki
150 mililitrów
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój szynkę na kawałki o wielkości około 4-5 cm.
Krok 2
Pokrój cebulę w piórka
Krok 3
W misce wymieszaj przyprawę do Karkówki z grilla Knorr z wodą gazowaną, dodaj szczyptę soli i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Włóż kawałki szynki i cebuli do miski z marynatą i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Odstaw do lodówki na co najmniej 15 minut, aby smaki się przegryzły
Krok 6
Nabijaj na patyki kawałki szynki
Krok 7
Grilluj szaszłyki na grillu, obracając je co kilka minut, aż mięso będzie dobrze upieczone
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki z grilla Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej