Szaszłyk wieprzowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk wieprzowy

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1000 gramów

2 sztuki

150 mililitrów

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój szynkę na kawałki o wielkości około 4-5 cm.

Krok 2

Pokrój cebulę w piórka

Krok 3

W misce wymieszaj przyprawę do Karkówki z grilla Knorr z wodą gazowaną, dodaj szczyptę soli i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Włóż kawałki szynki i cebuli do miski z marynatą i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Odstaw do lodówki na co najmniej 15 minut, aby smaki się przegryzły

Krok 6

Nabijaj na patyki kawałki szynki

Krok 7

Grilluj szaszłyki na grillu, obracając je co kilka minut, aż mięso będzie dobrze upieczone

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej