
Składniki
1000 gramów
2 sztuki
150 mililitrów
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój szynkę na kawałki o wielkości około 4-5 cm.
Krok 2
Pokrój cebulę w piórka
Krok 3
W misce wymieszaj przyprawę do Karkówki z grilla Knorr z wodą gazowaną, dodaj szczyptę soli i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Włóż kawałki szynki i cebuli do miski z marynatą i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Odstaw do lodówki na co najmniej 15 minut, aby smaki się przegryzły
Krok 6
Nabijaj na patyki kawałki szynki
Krok 7
Grilluj szaszłyki na grillu, obracając je co kilka minut, aż mięso będzie dobrze upieczone
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki z grilla Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej