Szaszłyk wieprzowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk wieprzowy

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1000 gramów

2 sztuki

150 mililitrów

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój szynkę na kawałki o wielkości około 4-5 cm.

Krok 2

Pokrój cebulę w piórka

Krok 3

W misce wymieszaj przyprawę do Karkówki z grilla Knorr z wodą gazowaną, dodaj szczyptę soli i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Włóż kawałki szynki i cebuli do miski z marynatą i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Odstaw do lodówki na co najmniej 15 minut, aby smaki się przegryzły

Krok 6

Nabijaj na patyki kawałki szynki

Krok 7

Grilluj szaszłyki na grillu, obracając je co kilka minut, aż mięso będzie dobrze upieczone

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej