Szaszłyk wieprzowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk wieprzowy

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1000 gramów

2 sztuki

150 mililitrów

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój szynkę na kawałki o wielkości około 4-5 cm.

Krok 2

Pokrój cebulę w piórka

Krok 3

W misce wymieszaj przyprawę do Karkówki z grilla Knorr z wodą gazowaną, dodaj szczyptę soli i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Włóż kawałki szynki i cebuli do miski z marynatą i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Odstaw do lodówki na co najmniej 15 minut, aby smaki się przegryzły

Krok 6

Nabijaj na patyki kawałki szynki

Krok 7

Grilluj szaszłyki na grillu, obracając je co kilka minut, aż mięso będzie dobrze upieczone

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej