Szaszłyk wieprzowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk wieprzowy

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1000 gramów

2 sztuki

150 mililitrów

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój szynkę na kawałki o wielkości około 4-5 cm.

Krok 2

Pokrój cebulę w piórka

Krok 3

W misce wymieszaj przyprawę do Karkówki z grilla Knorr z wodą gazowaną, dodaj szczyptę soli i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Włóż kawałki szynki i cebuli do miski z marynatą i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Odstaw do lodówki na co najmniej 15 minut, aby smaki się przegryzły

Krok 6

Nabijaj na patyki kawałki szynki

Krok 7

Grilluj szaszłyki na grillu, obracając je co kilka minut, aż mięso będzie dobrze upieczone

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej