
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso, cebulę oraz pieczarki pokrój w plastry, przełóż do miski i oprósz Fixem Knorr. Wymieszaj i odstaw.

Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i usmaż zamarynowane mięso z warzywami. Na koniec dodaj ser, wymieszaj i odstaw.

Krok 3
Bagietkę przekrój na pól, pomidor, chili i ogarka pokrój w plastry.

Krok 4
Pieczywo posmaruj majonezem, następnie nałóż liście sałaty, plastry pomidora, ogórka i farsz mięsny.

Krok 5
Zapiecz chwilę w rozgrzanym piekarniku pod grzałką grillową. Udekoruj papryczką chili.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Smaki Świata Tortilla Meksykańska
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejInne przepisy
Bagietka serowa z kurczakiem
Zaproście bagietkę na przyjęcie! Niech nie będzie tylko podstawą porannych kanapek czy posiłku zabieranego na wynos do szkoły lub pracy. Podana na gorąco bagietka serowa z kurczakiem zupełnie zmienia swój wizerunek. Szybko przekonacie się, że może być doskonałym pomysłem na gorący lunch, którego nie powstydziliby się profesjonalni szefowie kuchni.
Dla kogo?
Jesteście zdania, że łatwo dostępne produkty mogą być podstawą nadzwyczajnych dań? My też! Serowej bagietce z kurczakiem i warzywami nie sposób odmówić szyku oraz fantastycznego smaku.
Na jaką okazję?
Planując kolację w pojedynkę, nie warto iść po linii najmniejszego oporu. Efektowne posiłki nie są zarezerwowane wyłącznie na święta. Gorąca bagietka serowa z dodatkami jest jednak na tyle pyszna, że warto się nią podzielić, np. podczas przyjęcia.
Czy wiesz, że?
Mimo że bagietka to jeden z kulinarnych symboli Francji, istnieją teorie głoszące, że ojczyzną pieczywa jest Austria.
Dla urozmaicenia:
Przygotowując różne warianty bagietki z serem i kurczakiem, możecie posmarować ją masłem czosnkowym lub pietruszkowym.