Ciabatta z szynką parmeńską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciabatta z szynką parmeńską

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 sztuki

5 plastrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę przetnij na pół i wstaw na 2-3 minuty do nagrzanego do 200°C piekarnika.

Krok 2

Obie bułki posmaruj wewnątrz majonezem, połóż roszponkę, dodaj plastry szynki, połówki pomidorków oraz plastry awokado. Całość nakryj kiełkami rzodkiewki i wierzchnią bułką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciabatta z szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciabatta z szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciabatta z szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciabatta z szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciabatta z szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciabatta z szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciabatta z szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciabatta z szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej