Ciabatta z szynką parmeńską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciabatta z szynką parmeńską

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 sztuki

5 plastrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę przetnij na pół i wstaw na 2-3 minuty do nagrzanego do 200°C piekarnika.

Krok 2

Obie bułki posmaruj wewnątrz majonezem, połóż roszponkę, dodaj plastry szynki, połówki pomidorków oraz plastry awokado. Całość nakryj kiełkami rzodkiewki i wierzchnią bułką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciabatta z szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciabatta z szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciabatta z szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciabatta z szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciabatta z szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciabatta z szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciabatta z szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciabatta z szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej