Kanapki z boczkiem (kanapka) - blt: z bekonem | Przepisy.pl pixel

Kanapka BLT z pieczonym boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 plastrów

1 garść

2 łyżki

2 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chrupiące, rumiane kromki posmaruj obficie majonezem, połóż na nie liście sałaty. Na sałacie ułóż plastry boczku, pomidorki, rukolę.

Krok 2

Na suchej zimnej patelni obsmaż, powoli, plastry boczku, gdy zrobią się rumiane, boczek przełóż na bok. Na tej samej patelni obsmaż kromki chleba z obu stron.

Krok 3

Kanapkę przykryj drugą kromką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej