Kanapka BLT z pieczonym boczkiem
NOWY PRZEPIS
łatwe
16 osób zapisało

Składniki
5 plastrów
1 garść
2 łyżki
2 sztuki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chrupiące, rumiane kromki posmaruj obficie majonezem, połóż na nie liście sałaty. Na sałacie ułóż plastry boczku, pomidorki, rukolę.
Krok 2
Na suchej zimnej patelni obsmaż, powoli, plastry boczku, gdy zrobią się rumiane, boczek przełóż na bok. Na tej samej patelni obsmaż kromki chleba z obu stron.
Krok 3
Kanapkę przykryj drugą kromką.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej






















