Kanapki z boczkiem (kanapka) - blt: z bekonem | Przepisy.pl pixel

Kanapka BLT z pieczonym boczkiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 plastrów

1 garść

2 łyżki

2 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chrupiące, rumiane kromki posmaruj obficie majonezem, połóż na nie liście sałaty. Na sałacie ułóż plastry boczku, pomidorki, rukolę.

Krok 2

Na suchej zimnej patelni obsmaż, powoli, plastry boczku, gdy zrobią się rumiane, boczek przełóż na bok. Na tej samej patelni obsmaż kromki chleba z obu stron.

Krok 3

Kanapkę przykryj drugą kromką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka BLT z pieczonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej