Kanapka BLT z pieczonym boczkiem
NOWY PRZEPIS
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
5 plastrów
1 garść
2 łyżki
2 sztuki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chrupiące, rumiane kromki posmaruj obficie majonezem, połóż na nie liście sałaty. Na sałacie ułóż plastry boczku, pomidorki, rukolę.
Krok 2
Na suchej zimnej patelni obsmaż, powoli, plastry boczku, gdy zrobią się rumiane, boczek przełóż na bok. Na tej samej patelni obsmaż kromki chleba z obu stron.
Krok 3
Kanapkę przykryj drugą kromką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej