Warzywny kebab z sosem pistacjowo pomarańczowym
NOWY PRZEPIS
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
2 opakowania
4 mililitry
2 sztuki
2 cm
4 sztuki
4 listków
2.5 łyżeczki
2 łyżki
100 gramów
8 łyżek
1 garść
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze zetrzyj ze skóry, zetrzyj imbir na drobnej tarce, wyciśnij sok z pomarańczy. Posiekaj czosnek i natkę kolendry. Pokrusz orzechy pistacji. Bagietkę przetnij wzdłuż na pół.
Krok 2
W misce połącz kilka łyżek soku pomarańczowego, oliwę, mniejszą część skórki z pomarańczy, część natki kolendry,1 łyżkę sosu chili . Całość wymieszaj. Częścią marynaty posmaruj bagietki w środku.
Krok 3
W reszcie marynaty umieść kawałki Chickened Out Chunks The Vegetarian Butcher, odstaw je na godzinę do zamarynowania, po czym obsmaż na patelni na złoty kolor.
Krok 4
Resztę soku pomarańczowego przelej na patelnię, dodaj do niego imbir i chili. Gotuj aż sok odparuje więcej niż o połowę. Poczekaj aż przestygnie, przełóż go do kielicha blendera, dodaj majonez. Większą część - skórki pomarańczowej, natki kolendry i orzechów pistacji, pozostawiona część tych składników posłuży do udekorowania dania na koniec. Składniki z kielicha miksera zmiksuj aż uzyskasz gładki sos.
Krok 5
Bułkę opiecz w piekarniku, posmaruj obficie sosem, ułóż na niej liście sałaty, podsmażone kawałki Chickened Out Chunks The Vegetarian Butcher, polej jeszcze raz sosem, oprósz orzechami, natką kolendry i skórką z pomarańczy.
Dobra rada:
Sos możesz połączyć z poszatkowaną kapustą pekińską. Uzyskasz fajną sałatkę, która możesz wykorzystać zamiast liści sałaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Chickened Out Chunks The Vegetarian Butcher
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywny kebab z sosem pistacjowo pomarańczowym
Czy są z nami fani warzywnych potraw? Przygotowaliśmy dla Was coś specjalnego! Warzywny kebab z sosem pistacjowo-pomarańczowym z pewnością trafi w gust każdego, kto pozna ten znakomity smak. Wydaje Wam się, że połączenie wegańskiego kebaba z sosem owocowym nie jest najlepszym pomysłem? Pozwólcie nam pokazać, jak bardzo się mylicie! Soczysta pomarańcza i delikatna w smaku pistacja tworzą naprawdę zgrany duet. Do przygotowania tej potrawy będziecie potrzebować wegańskiej alternatywy kawałków kurczaka The Vegetarian Butcher Vegan. Spróbujcie ich, a z pewnością na stałe zostaną w Waszej kuchni. Jeżeli wiecie, że na organizowanym przez Was przyjęciu pojawią się goście, którzy preferują warzywne potrawy, to przygotujcie dla nich kebaba bez mięsa w takiej odsłonie. Jesteśmy pewni, że każdy poczuje się wyjątkowo! Do przygotowania tego dania niezbędna będzie marynata. Zamoczcie w niej wegańskie mięso na kebaba, a następnie odłóżcie na godzinę do lodówki. Marynata będzie również potrzebna do smarowania bułki, dzięki czemu stanie się aromatyczna. Zamieńcie kebaba z budki na pyszną, domową alternatywę! Jesteśmy pewni, że smak naszej propozycji przebija wszystkie pozycje dostępne na rynku. Nie wierzycie? Spróbujcie warzywnego kebaba bez mięsa i sami się o tym przekonajcie. Czas przygotowania nie zajmie Wam zbyt długo. Czego chcieć więcej? Jeżeli zdecydujecie się na przyrządzenie warzywnego kebaba wege z naszej receptury, to koniecznie dajcie nam o tym znać. Czekamy na Wasze komentarze. Smacznego!