
Składniki
4 sztuki
4 plastry
2 plastry
2 łyżeczki
30 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę, ananasa oraz żółty ser pokrój w drobną kostkę. Wszystko przełóż do miseczki, dodaj sos Hellmann's oraz posiekaną natkę i wymieszaj.

Krok 2
Kromki pieczywa opiecz krótko na rozgrzanej patelni i wytnij z nich duże koła, np. szklanką.

Krok 3
Przygotowaną pastę nałóż na dwie kromki pieczywa i przykryj pozostałymi dwoma. Kanapkę hawajską przyciśnij lekko dłonią, a następnie zawiń w śniadaniowy papier.


Dobra rada:
Aby nieco zmienić smak kanapki hawajskiej, możesz dodać do majonezu łyżeczkę ketchupu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka hawajska z szynką i ananasem
Kanapka hawajska łączy w sobie słodki i słony smak. Jest to więc propozycja dla tych, którym takie eksperymenty nie są obce lub którzy dopiero mają zamiar takowych spróbować. Przygotowanie takiej kanapki nie jest skomplikowane. Jeśli więc jesteś na początku drogi urozmaicania swoich posiłków, kanapka z ananasem nie powinna sprawić ci kłopotu. Jak ją przygotować? Kromki pieczywa opiecz krótko na rozgrzanej patelni i wytnij z nich duże koła, np. szklanką. Połóż przygotowaną wcześniej pastę i gotowe!
Dla kogo?
Jeśli pizza hawajska przypadła ci do gustu, to jej wersja kanapkowa również! Sprawdź, czy takie połączenie również sprawdzi się w twojej kuchni i zdecyduj, co warto dodać do naszej receptury, aby jeszcze mocniej podbić słonko-słony smak.
Na jaką okazję?
Kanapka hawajska jest świetną opcją na śniadanie, posiłek do pracy lub kolacje. Nie musisz czekać na specjalną okazję, aby przygotować ją z naszego przepisu. Wystarczy, że zgromadzisz poszczególne składniki i stworzysz z nich danie, które przypadnie ci do gustu.
Czy wiesz, że?
Jeśli rano brakuje ci czasu lub zwyczajnie wolisz dłużej pospać, przygotuj pastę z ananasa dzień wcześniej. Wystarczy wtedy, że podsmażysz kromki chleba i nałożysz na nie przygotowaną mieszankę składników. Aby produkty dobrze się ze sobą połączyły, nie może zabraknąć w niej majonezu, który podbije smak kanapki oraz nada jej nietuzinkowego smaku.
Dla urozmaicenia:
Samo przygotowanie pasty do kanapki z ananasem jest banalnie proste. Możesz śmiało eksperymentować z proporcjami składników. Jeśli chcesz, aby była słodsza, dodaj więcej ananasa. Jeśli z kolei chcesz mocniej podbić jej słony smak, dodaj więcej sera oraz szynki. Znajdź swój złoty środek!