
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
0.25 opakowania
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciabattę przekrój wzdłuż na pół i posmaruj sosem Hellmann's.
Krok 2
Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry. Układaj na pieczywie na przemian plastry sera i pomidorów.
Krok 3
Kanapkę posyp szczyptą soli a następnie świeżą rukolę. Całość skrop oliwą i podawaj.
Dobra rada:
Możesz przygotować taką włoską kanapkę również z plastrami dojrzewającej szynki, np. parmeńskiej.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos Hellmann's Czosnkowy z jogurtem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka włoska
Włoska kuchnia jest wyjątkowo smaczna i prosta. Słynie z aromatycznych przypraw i niezwykle przyjemnych kompozycji smakowych. Wspaniałe wędliny i sery to najczęstsze składniki tamtejszych dań. Włoska kuchnia bogata jest również w soczyste warzywa. Bardzo łatwo wyczarować odrobinę Włoch we własnej kuchni przygotowując kanapkę we włoskim stylu. Jako bazy użyć możesz ciabattę, czyli włoski chleb z mąki pszennej i drożdży. Gotową kanapkę z ciabatty z serem i szynką z włoskiego nazywa się panino i podaje się zazwyczaj na ciepło – wówczas ser może się w niej rozkosznie roztopić. Do włoskiej kanapki dodaj tradycyjne śródziemnomorskie składniki, jak delikatna mozzarella, dojrzałe pomidory, charakterystyczna w smaku rukola. Panini uzupełnić możesz również o oliwki i kremowy majonez. Kanapki podawaj na ciepło lub na zimno, skropione oliwą z oliwek i doprawione solą morską.