
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
0.25 opakowania
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciabattę przekrój wzdłuż na pół i posmaruj sosem Hellmann's.

Krok 2
Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry. Układaj na pieczywie na przemian plastry sera i pomidorów.

Krok 3
Włoską kanapkę posyp szczyptą soli a następnie świeżą rukolę. Całość skrop oliwą i podawaj.


Dobra rada:
Możesz przygotować taką włoską kanapkę również z plastrami dojrzewającej szynki, np. parmeńskiej.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka włoska
Włoska kuchnia jest wyjątkowo smaczna. Słynie z aromatycznych przypraw i niezwykle przyjemnych kompozycji smakowych. Włoska kuchnia bogata jest przecież w soczyste warzywa, sery oraz szynki. Chcesz wyczarować odrobinę Italii we własnej kuchni? Przygotuj kanapkę po włosku według naszej receptury. Powodzenia!
Dla kogo?
Włoska kanapka na ciepło będzie idealną propozycją dla miłośników pieczywa. Nikt nie oprze się chrupiącemu wypiekowi z pysznym wnętrzem. A to wszystko w 15 minut, ponieważ tyle zajmuje przygotowanie naszej receptury. Przepis na włoskie kanapki już na Ciebie czeka. Bierz się zatem do roboty. Niech kanapka w stylu włoskim zagości w Twojej kuchni!
Na jaką okazję?
Śniadanie to idealna okazja do tego, by zaserwować włoskie kanapki. Taki akcent o poranku sprawi, że Twój humor będzie doskonały przez cały dzień. A może nie masz czasu na zjedzenie śniadania? Nic nie szkodzi, zapakuj kanapki po włosku do pudełka i ciesz się pysznym lunchem. Smacznego!
Czy wiesz, że?
Włoska kanapka z mozzarellą składa się z ciabatty, czyli włoskiego chleba z mąki pszennej i drożdży. Gotową kanapkę z ciabatty z serem i szynką z włoskiego nazywamy natomiast panino i jemy ją zazwyczaj na ciepło – wówczas ser wewnątrz jest przyjemnie ciągnący. Do włoskiej kanapki dodaj tradycyjne śródziemnomorskie składniki, takie jak delikatna mozzarella, dojrzałe pomidory oraz rukola.
Dla urozmaicenia:
Panini – czyli kanapkę włoską – uzupełnić możesz również o oliwki i kremowy majonez. Jeżeli lubisz inne składniki, to śmiało także dorzuć je do środka pieczywa. Przepis już znasz! Włoskie kanapki podawaj na ciepło lub na zimno, skropione oliwą z oliwek i doprawione solą morską.



































