Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
0.25 opakowania
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciabattę przekrój wzdłuż na pół i posmaruj sosem Hellmann's.
Krok 2
Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry. Układaj na pieczywie na przemian plastry sera i pomidorów.
Krok 3
Włoską kanapkę posyp szczyptą soli a następnie świeżą rukolę. Całość skrop oliwą i podawaj.
Dobra rada:
Możesz przygotować taką włoską kanapkę również z plastrami dojrzewającej szynki, np. parmeńskiej.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka włoska
Włoska kuchnia jest wyjątkowo smaczna. Słynie z aromatycznych przypraw i niezwykle przyjemnych kompozycji smakowych. Włoska kuchnia bogata jest przecież w soczyste warzywa, sery oraz szynki. Chcesz wyczarować odrobinę Italii we własnej kuchni? Przygotuj kanapkę po włosku według naszej receptury. Powodzenia!
Dla kogo?
Włoska kanapka na ciepło będzie idealną propozycją dla miłośników pieczywa. Nikt nie oprze się chrupiącemu wypiekowi z pysznym wnętrzem. A to wszystko w 15 minut, ponieważ tyle zajmuje przygotowanie naszej receptury. Przepis na włoskie kanapki już na Ciebie czeka. Bierz się zatem do roboty. Niech kanapka w stylu włoskim zagości w Twojej kuchni!
Na jaką okazję?
Śniadanie to idealna okazja do tego, by zaserwować włoskie kanapki. Taki akcent o poranku sprawi, że Twój humor będzie doskonały przez cały dzień. A może nie masz czasu na zjedzenie śniadania? Nic nie szkodzi, zapakuj kanapki po włosku do pudełka i ciesz się pysznym lunchem. Smacznego!
Czy wiesz, że?
Włoska kanapka z mozzarellą składa się z ciabatty, czyli włoskiego chleba z mąki pszennej i drożdży. Gotową kanapkę z ciabatty z serem i szynką z włoskiego nazywamy natomiast panino i jemy ją zazwyczaj na ciepło – wówczas ser wewnątrz jest przyjemnie ciągnący. Do włoskiej kanapki dodaj tradycyjne śródziemnomorskie składniki, takie jak delikatna mozzarella, dojrzałe pomidory oraz rukola.
Dla urozmaicenia:
Panini – czyli kanapkę włoską – uzupełnić możesz również o oliwki i kremowy majonez. Jeżeli lubisz inne składniki, to śmiało także dorzuć je do środka pieczywa. Przepis już znasz! Włoskie kanapki podawaj na ciepło lub na zimno, skropione oliwą z oliwek i doprawione solą morską.