Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

1976 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

140 osób wydrukowało

Pobierz pdf

411 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

2 szklanki

0.5 opakowania

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone pomidory razem z mini kostkami Knorr, prażonymi orzechami i oliwą z oliwek połącz w jednolitą masę za pomocą blendera.

Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - Krok 1

Krok 2

Ciabattę przekrój na pół, posmaruj otrzymanym pomidorowym pesto i połóż plastry mozzarelli oraz garść rukoli. Następnie przykryj górną częścią ciabatty.

Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - Krok 2

Krok 3

Panini przed podaniem grilluj lub zapiecz w piekarniku przez 5 minut tak, aby ser lekko się rozpuścił.

Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Anna  Niewiadomy

    Anna Niewiadomy , 02.05.2019

    przepyszne , polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kanapka wrap z warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej