Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

1953 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

135 osób wydrukowało

Pobierz pdf

383 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

2 szklanki

0.5 opakowania

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone pomidory razem z mini kostkami Knorr, prażonymi orzechami i oliwą z oliwek połącz w jednolitą masę za pomocą blendera.

Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - Krok 1

Krok 2

Ciabattę przekrój na pół, posmaruj otrzymanym pomidorowym pesto i połóż plastry mozzarelli oraz garść rukoli. Następnie przykryj górną częścią ciabatty.

Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - Krok 2

Krok 3

Panini przed podaniem grilluj lub zapiecz w piekarniku przez 5 minut tak, aby ser lekko się rozpuścił.

Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Anna  Niewiadomy

    Anna Niewiadomy , 02.05.2019

    przepyszne , polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panini z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej