Klasyczny Mac’n Cheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczny Mac’n Cheese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

50 gramów

25 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na sposób al dente według zaleceń producenta.

Klasyczny Mac’n Cheese - Krok 1

Krok 2

W drugim garnku wymieszaj fix Mac’n Cheese Knorr z mlekiem, dodaj masło i całość zagotuj.

Klasyczny Mac’n Cheese - Krok 2

Krok 3

Gdy sos zgęstnieje, dodaj gorący makaron i wymieszaj. Przełóż do odpowiedniego naczynia i posyp startym serem.

Klasyczny Mac’n Cheese - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

  1. Dla jeszcze lepszego efektu dodaj więcej startego sera.
  2. Opcjonalnie gotowe danie, po przełożeniu do żaroodpornego naczynia, możesz zapiec w piekarniku przez 15 minut na 200°C.

 

1

Opinie o przepisie

  • Ola

    Ola , 24.05.2024

    Pyszny makaron!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczny Mac’n Cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczny Mac’n Cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczny Mac’n Cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczny Mac’n Cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczny Mac’n Cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczny Mac’n Cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczny Mac’n Cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczny Mac’n Cheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej