Mac'n Cheese po mojemu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac'n Cheese po mojemu

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

25 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Dorzucamy pokrojoną w paseczki żółtą paprykę i suszone pomidory. Podsmażamy, na końcu dodajemy pokrojone oliwki.

Krok 2

W garnku mieszamy Fix Mac'n Cheese z mlekiem. Dodajemy masło i całość musimy zagotować. Gdy sos zgęstnieje dodajemy do niego ugotowany gorący makaron, wcześniej przygotowane warzywa i mieszamy.

Krok 3

Przekładamy do talerzy i posypujemy startym serem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej