Mac'n Cheese po mojemu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac'n Cheese po mojemu

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

25 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Dorzucamy pokrojoną w paseczki żółtą paprykę i suszone pomidory. Podsmażamy, na końcu dodajemy pokrojone oliwki.

Krok 2

W garnku mieszamy Fix Mac'n Cheese z mlekiem. Dodajemy masło i całość musimy zagotować. Gdy sos zgęstnieje dodajemy do niego ugotowany gorący makaron, wcześniej przygotowane warzywa i mieszamy.

Krok 3

Przekładamy do talerzy i posypujemy startym serem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej