Mac'n Cheese po mojemu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac'n Cheese po mojemu

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

25 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Dorzucamy pokrojoną w paseczki żółtą paprykę i suszone pomidory. Podsmażamy, na końcu dodajemy pokrojone oliwki.

Krok 2

W garnku mieszamy Fix Mac'n Cheese z mlekiem. Dodajemy masło i całość musimy zagotować. Gdy sos zgęstnieje dodajemy do niego ugotowany gorący makaron, wcześniej przygotowane warzywa i mieszamy.

Krok 3

Przekładamy do talerzy i posypujemy startym serem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej