Sałatka warstwowa z selerem konserwowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warstwowa z selerem konserwowym

Autor: Kinga Nożyńska

ratingratingratingratingrating

4

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

250 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

5 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, obrać, ostudzić. Seler, kukurydzę i ananasa dobrze odsączyć. Szynkę i żółty ser pokroić w drobną kostkę.

Krok 2

Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

W salaterce układać warstwami seler, kukurydzę, szynkę, ser żółty, ananas.

Krok 4

Wyłożyć sos majonezowo – jogurtowy. A na górę pokrojone w kostkę jajka.

Krok 5

Na talerz nakładać po trochu z każdej warstwy i wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej