Sałatka warstwowa z selerem konserwowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warstwowa z selerem konserwowym

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

149 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

250 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

5 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, obrać, ostudzić. Seler, kukurydzę i ananasa dobrze odsączyć. Szynkę i żółty ser pokroić w drobną kostkę.

Krok 2

Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

W salaterce układać warstwami seler, kukurydzę, szynkę, ser żółty, ananas.

Krok 4

Wyłożyć sos majonezowo – jogurtowy. A na górę pokrojone w kostkę jajka.

Krok 5

Na talerz nakładać po trochu z każdej warstwy i wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej