
Składniki
1 opakowanie
250 gramów
250 gramów
3 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
5 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotować na twardo, obrać, ostudzić. Seler, kukurydzę i ananasa dobrze odsączyć. Szynkę i żółty ser pokroić w drobną kostkę.
Krok 2
Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem.
Krok 3
W salaterce układać warstwami seler, kukurydzę, szynkę, ser żółty, ananas.
Krok 4
Wyłożyć sos majonezowo – jogurtowy. A na górę pokrojone w kostkę jajka.
Krok 5
Na talerz nakładać po trochu z każdej warstwy i wymieszać.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej