Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi
łatwe
102 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
200 mililitrów
200 mililitrów
200 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
80 gramów
50 gramów
1 pęczek
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz posiekany czosnek. Smażymy do zarumienienia.
Krok 2
Dodajemy passatę pomidorową i chwilę smażymy. Całość zalewamy słodką śmietaną 30% oraz bulionem. Dodajemy przyprawy i surowy makaron.
Krok 3
Dusimy pod przykryciem około 15 minut. W między czasie możemy podlać makaron odrobiną wody. Na koniec dodajemy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 4
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chwilę dusimy i na koniec całość posypujemy tartym parmezanem. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































