Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

23

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

200 mililitrów

200 mililitrów

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

80 gramów

50 gramów

1 pęczek

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz posiekany czosnek. Smażymy do zarumienienia.

Krok 2

Dodajemy passatę pomidorową i chwilę smażymy. Całość zalewamy słodką śmietaną 30% oraz bulionem. Dodajemy przyprawy i surowy makaron.

Krok 3

Dusimy pod przykryciem około 15 minut. W między czasie możemy podlać makaron odrobiną wody. Na koniec dodajemy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe i posiekaną natkę pietruszki.

Krok 4

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chwilę dusimy i na koniec całość posypujemy tartym parmezanem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej