Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

4

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

200 mililitrów

200 mililitrów

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

80 gramów

50 gramów

1 pęczek

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz posiekany czosnek. Smażymy do zarumienienia.

Krok 2

Dodajemy passatę pomidorową i chwilę smażymy. Całość zalewamy słodką śmietaną 30% oraz bulionem. Dodajemy przyprawy i surowy makaron.

Krok 3

Dusimy pod przykryciem około 15 minut. W między czasie możemy podlać makaron odrobiną wody. Na koniec dodajemy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe i posiekaną natkę pietruszki.

Krok 4

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chwilę dusimy i na koniec całość posypujemy tartym parmezanem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lekka sałatka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej