Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi
łatwe
24 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
200 mililitrów
200 mililitrów
200 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
80 gramów
50 gramów
1 pęczek
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz posiekany czosnek. Smażymy do zarumienienia.
Krok 2
Dodajemy passatę pomidorową i chwilę smażymy. Całość zalewamy słodką śmietaną 30% oraz bulionem. Dodajemy przyprawy i surowy makaron.
Krok 3
Dusimy pod przykryciem około 15 minut. W między czasie możemy podlać makaron odrobiną wody. Na koniec dodajemy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 4
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chwilę dusimy i na koniec całość posypujemy tartym parmezanem. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej