Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

14

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

200 mililitrów

200 mililitrów

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

80 gramów

50 gramów

1 pęczek

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz posiekany czosnek. Smażymy do zarumienienia.

Krok 2

Dodajemy passatę pomidorową i chwilę smażymy. Całość zalewamy słodką śmietaną 30% oraz bulionem. Dodajemy przyprawy i surowy makaron.

Krok 3

Dusimy pod przykryciem około 15 minut. W między czasie możemy podlać makaron odrobiną wody. Na koniec dodajemy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe i posiekaną natkę pietruszki.

Krok 4

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chwilę dusimy i na koniec całość posypujemy tartym parmezanem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej