Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

5

heart
60 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w nieduże kawałki i obsypać przyprawą do mięs. Polać łyżką oliwy, wymieszać.

Krok 2

Paprykę pokroić w paski, posypać przyprawą do warzyw. Polać łyżką oliwy i wymieszać.

Krok 3

Dynię obrać i pokroić w kostkę. Posypać przyprawą do warzyw, wycisnąć czosnek. Polać łyżką oliwy. Wymieszać.

Krok 4

Kurczaka i warzywa wyłożyć na blachę. Piec w 180 stopniach około 45 minut.

Krok 5

Sos przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotować ryż.

Krok 6

Warzywa z kurczakiem podawać z ryżem polanym sosem pieczarkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej