Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami
łatwe
45 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
3 sztuki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w nieduże kawałki i obsypać przyprawą do mięs. Polać łyżką oliwy, wymieszać.
Krok 2
Paprykę pokroić w paski, posypać przyprawą do warzyw. Polać łyżką oliwy i wymieszać.
Krok 3
Dynię obrać i pokroić w kostkę. Posypać przyprawą do warzyw, wycisnąć czosnek. Polać łyżką oliwy. Wymieszać.
Krok 4
Kurczaka i warzywa wyłożyć na blachę. Piec w 180 stopniach około 45 minut.
Krok 5
Sos przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotować ryż.
Krok 6
Warzywa z kurczakiem podawać z ryżem polanym sosem pieczarkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej