Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

5

52 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w nieduże kawałki i obsypać przyprawą do mięs. Polać łyżką oliwy, wymieszać.

Krok 2

Paprykę pokroić w paski, posypać przyprawą do warzyw. Polać łyżką oliwy i wymieszać.

Krok 3

Dynię obrać i pokroić w kostkę. Posypać przyprawą do warzyw, wycisnąć czosnek. Polać łyżką oliwy. Wymieszać.

Krok 4

Kurczaka i warzywa wyłożyć na blachę. Piec w 180 stopniach około 45 minut.

Krok 5

Sos przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotować ryż.

Krok 6

Warzywa z kurczakiem podawać z ryżem polanym sosem pieczarkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej