Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

5

heart
60 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w nieduże kawałki i obsypać przyprawą do mięs. Polać łyżką oliwy, wymieszać.

Krok 2

Paprykę pokroić w paski, posypać przyprawą do warzyw. Polać łyżką oliwy i wymieszać.

Krok 3

Dynię obrać i pokroić w kostkę. Posypać przyprawą do warzyw, wycisnąć czosnek. Polać łyżką oliwy. Wymieszać.

Krok 4

Kurczaka i warzywa wyłożyć na blachę. Piec w 180 stopniach około 45 minut.

Krok 5

Sos przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotować ryż.

Krok 6

Warzywa z kurczakiem podawać z ryżem polanym sosem pieczarkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej