Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami
łatwe
40 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
3 sztuki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w nieduże kawałki i obsypać przyprawą do mięs. Polać łyżką oliwy, wymieszać.
Krok 2
Paprykę pokroić w paski, posypać przyprawą do warzyw. Polać łyżką oliwy i wymieszać.
Krok 3
Dynię obrać i pokroić w kostkę. Posypać przyprawą do warzyw, wycisnąć czosnek. Polać łyżką oliwy. Wymieszać.
Krok 4
Kurczaka i warzywa wyłożyć na blachę. Piec w 180 stopniach około 45 minut.
Krok 5
Sos przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotować ryż.
Krok 6
Warzywa z kurczakiem podawać z ryżem polanym sosem pieczarkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej