Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami
łatwe
45 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
3 sztuki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w nieduże kawałki i obsypać przyprawą do mięs. Polać łyżką oliwy, wymieszać.
Krok 2
Paprykę pokroić w paski, posypać przyprawą do warzyw. Polać łyżką oliwy i wymieszać.
Krok 3
Dynię obrać i pokroić w kostkę. Posypać przyprawą do warzyw, wycisnąć czosnek. Polać łyżką oliwy. Wymieszać.
Krok 4
Kurczaka i warzywa wyłożyć na blachę. Piec w 180 stopniach około 45 minut.
Krok 5
Sos przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotować ryż.
Krok 6
Warzywa z kurczakiem podawać z ryżem polanym sosem pieczarkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kurczak w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej